Košťál v českém fotbale končí. Okamžitě a sám

Sport Sport, Red Spo
30. 12. 2008 14:35
Na obě své funkce ve vedení svazu rezignuje k 31. 12.
Koštálův konec se očekával, ale ne teď.
Koštálův konec se očekával, ale ne teď. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Vlastimil Košťál v úterý oznámil, že se rozhodl k 31. 12. 2008 rezignovat na funkci prvního místopředsedy Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) a zároveň ke stejnému datu ukončit svoji činnost ve výkonném výboru.

Důvody jsou podle jeho vyjádření především osobního charakteru.

Čtěte více: Český fotbal a jeho revoluce: Košťál a spol. končí

O Košťálově konci v českém fotbale se už spekulovalo delší dobu. Po krachu na Euru 2008 skončil ve funkci manažera reprezentace.

Neformální vládce českého fotbalu již také sám dříve avizoval, že v kopané skončí úplně a bude se věnovat podnikání v oblasti realit.

Jenže jeho odchod se čekal až s valnou hromadou naplánovanou na konec června 2009. Úterní prohlášení tedy přece jen trochu překvapivé bylo.

Vlastimil Košťál si to však nemyslí: "Předpokládám, že vzhledem ke skutečnosti, kdy je všeobecně známo, že nebudu na nadcházející volební hromadě kandidovat na žádnou funkci ve výkonném výboru, toto rozhodnutí nikoho nepřekvapí."

Všeobecně se soudí, že s odchodem staré garnitury v čele s Košťálem by se mohl český fotbal pročistit, valná hromada se netrpělivě očekávala jako spása. Věci by se nyní mohly dát do pohybu dříve a rychleji.

 

Právě se děje

Další zprávy