Bída a hrůza. Kouč Uličný uznal, že Brno nestíhá

Jiří Šidliák
27. 10. 2008 14:00
Majitel Roman Pros chce mluvit s trenérem i hráči
Byla to dnes hrůza, láteřil Uličný
Byla to dnes hrůza, láteřil Uličný | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Brno - Fotbalisté Brna jsou v krizi. Z posledních šesti ligových kol vyhráli pouze domácí utkání s Kladnem a vedení klubu i trenérovi Uličnému pomalu dochází trpělivost.

„Byla to tragédie a já se za náš výkon musím veřejnosti omluvit," uznal po poslední remíze s Českými Budějovicemi na tiskové konferenci brněnský kouč.

Jeho svěřenci už od dvanácté minuty zásluhou Trousila vedli 1:0, pojišťovací branku ale nepřidali. Naopak ve druhém poločase předvedli mdlý výkon a hosté v nastaveném čase po zásluze vyrovnali.

Čtěte také: Csaplár: Můj nejhorší zápas. Těžké hrát o záchranu

„Všichni hráči mi už ve druhém zápase po sobě na hřišti zdechli a já jsem je po utkání hrubě urážel," vzpomněl si Uličný také na minulé utkání na hřišti poslední Viktorie Žižkov, které rovněž skončilo pouze nerozhodným výsledkem.

Brněnský lodivod se pak pustil i do hráčů, kteří ho svým přístupem k nedělnímu duelu velmi zklamali.

Čtěte také: Baník nadělil Zlínu pět gólů. Žižkov spadl na chvost

Lidi oprávněně pískali

„Kromě Trousila, Živného, Marečka a v prvním poločase i Polácha to bylo hrozné. Ve druhé půli jsme úplně přestali hrát a lidi na nás správně pískali," uvedl smutně zkušený kouč.

Navíc už v příštím kole čeká Brno mistrovská Slavia, k tomu se ještě hraje v Edenu, kde zatím letos žádný soupeř červenobílých nedokázal ani jednou skórovat.

„Jsem zklamaný, ale budeme bojovat. Já budu bojovat! Rezignaci nepodám, ale dnešní výkon to byla bída a hrůza. Obavy ze Slavie mít nemůžeme. Prostě tam pojedeme a budeme hrát, na co máme," burcoval Uličný.

Už ve třicáté minutě chtěl trenér stáhnout mladého Střeštíka.
Už ve třicáté minutě chtěl trenér stáhnout mladého Střeštíka. | Foto: Jiří Šidliák

I kdyby chtěl udělat nějaké podstatné změny v základní sestavě, kvůli několika zraněným a úzké lavičce náhradníků nemá kde brát. Brno tak může litovat vyhazovu útočníka Besty.

Besta prý nechybí

„Besta? To už je za námi. Já jsem ho chtěl zpátky, ale on se urazil na mě i na hráče a návrat odmítl. Chybí mi tu ale spíš jiní hráči.jako Došek nebo Dvorník," odpověděl Uličný na přímou otázku, jestli agresivního forvarda nyní nepostrádá.

Osmapadesátiletý trenér uznal, že jeho týmu může chybět i fyzička. „Důležitou roli hraje i kondiční hledisko, třeba Střeštíka jsem chtěl střídat už ve třicáté minutě. Už v minulém zápase na Žižkově mi hráči v šedesáté minutě zdechli," ulevil si Uličný.

Nespokojen s posledními výsledky je také majitel klubu Roman Pros, který chce vzniklou situaci urychleně řešit.

„Na úterý jsem se rozhodl svolat schůzku se sportovním úsekem klubu, kde budu žádat vysvětlení posledních slabých výkonů. Ve středu pak půjdu přímo za hráči, od kterých budu chtít slyšet to samé. Je zřejmé, že se něco stane, protože takhle to dál nejde," uvedl na klubovém webu.

 

Právě se děje

Další zprávy