Rozhodnuto. Nová fotbalová vláda bude v červnu

Sport Sport, Red Spo
17. 9. 2008 13:24
Výkonný výbor ČMFS rozhodl o termínu valné hromady
Kdo nahradí Pavla Mokrého na místě šéfa českého fotbalu? Rozhodne se příští rok v červnu.
Kdo nahradí Pavla Mokrého na místě šéfa českého fotbalu? Rozhodne se příští rok v červnu. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu dnes na svém zasedání schválil termín řádné volební Valné hromady ČMFS.

O nové "fotbalové vládě" se bude rozhodovat v červnu příštího roku. Mandát současného vedení v čele s předsedou Pavlem Mokrým a prvním místopředsedou Vlastimilem Košťálem přitom končí až v říjnu.

Požadavek na jarní termín konání voleb do vrcholných orgánů ČMFS oficiálně vznesla nadpoloviční většina všech fotbalových okresů. Jejich zástupci předali v pondělí Pavlu Mokrému dokument, ve kterém vyjadřují svoji nespokojenost s dosavadním vedením svazu a volají právě po dřívějším termínu voleb.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte více:
Revoluce ve fotbale: Okresy už nechtějí Košťála a spol.

Podle reakce svazu ovšem tato iniciativa byla zbytečná. "Někdo se tu dobývá do otevřených dveří, trošku po termínu se takto chce pouze zviditelnit," uvedl v úterý v Českém rozhlase třetí místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek.

Podle něho se na červnovém datu už domluvil Výkonný výbor s předsedy krajských svazů.

V souvislostech: Kdo chtěl volby? ČMFS klame veřejnost, volají okresy

Původně se měly v příštím roce konat valné hromady dvě. V březnu to měla být podle stanov ČMFS řádná Valná hromada, na kterou měla v říjnu navázat ta volební.

Ale Výkonný výbor ve středu odhlasoval, že řádná valná hromada, která má následovat dva roky po té poslední, se konat nebude a dojde jen na volební klání, jež ovšem bylo posunuto na červen.

VV ČMFS ovšem ještě musí oslovit fotbalové hnutí, jestli s vypuštěním už schválené březnové valné hromady souhlasí.

 

Právě se děje

Další zprávy