Varadi zachránil Plzni bod. Liberec vedení neudržel

Red Spo
23. 8. 2008 18:53
Liberec - Plzeň 1:1 (0:0)

Liberec - V jediném sobotním zápase fotbalové Gambrinus ligy se body dělily. Slovan Liberec v utkání zásluhou branky útočníka Jana Blažka dlouho vedl, tři minuty před koncem ale vyrovnal na konečných 1:1 plzeňský Adam Varadi.

Severočeši si tak v tabulce polepšili na sedm bodů a na vedoucí Spartu ztrácí ze šestého místa tři body. Plzeň zůstává s pěti body sedmá.

V útoku Slovanu dal kouč Škorpil tentokrát přednost dvojici Blažek - Smetana, první šanci ale měli hosté. Trappova šikovná střela ale skončila vedle liberecké branky.

Zápas jsme sledovali v ON-LINE reportáži

Blízko ke gólu byla Plzeň také v polovině prvního poločasu. Na roh kapitána Horvátha si naskočil stoper Navrátil a orazítkoval břevno Hauzrovy svatyně.

Šance měli i domácí. Po půlhodině hry zazmatkoval v šestnáctce Rada, Smetana ho připravil o míč, ale následná branka, kterou docílil Blažek, kvůli ofsajdu platit nemohla.

O chvíli později bylo vyrovnáno i na tyče. Ze závaru po rohovém kopu do ní mířil liberecký Bílek, dorazit míč do sítě se nepodařilo ani Vulinovi.

Skóre se měnilo až po přestávce

A když si Hauzr poradil i s ranou Jiráčka, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Skóre se poprvé měnilo po devíti minutách druhé půle. Nejdříve se neprosadil plzeňský Rezek, který nevyužil přihrávku aktivního Trappa. Pak udeřilo na druhé straně.

Smetana našel svého kolegu v útoku Blažka a ten poslal míč za Poštulkova záda. Na oslavu své branky poté svlékl dres a byl za to "odměněn" žlutou kartou.

Čtěte také: Fotbalisté Slavie i Sparty si v předehrávce zastříleli

V 70. minutě už mohli domácí vést o dvě branky. Smetana přiklepl tentokrát střídajícímu Keričovi, ale nejlepší loňský střelec Liberce mířil znovu jen do tyče.

Ještě více mohly neproměněné šance mrzet domácí tři minuty před koncem. Adam Varadi, který předtím na trávníku nahradil Tatašviliho využil míče odraženého od břevna a stanovil konečný stav 1:1.

Výsledek:
Liberec - Plzeň 1:1 (0:0)
Branky:
54. Blažek - 87. Varadi
Liberec: Hauzr - Radzinevičius, Holeňák, Polák, Vulin - Dočkal, Bílek, Dort (66. Kerič), Dittrich (55. Frejlach) - Blažek, Smetana (73. Nezmar)
Plzeň: Poštulka - Rada, Navrátil, Smola (77. Mlika), Trapp - Limberský, Horváth, Jiráček (87. Lecjaks), Vaculík - Tatanshvili (64. Varadi), Rezek

 

Právě se děje

Další zprávy