Slávisté pokřtili nový Eden výhrou nad Oxfordem

Václav Rojík
7. 5. 2008 22:09
Slavia Praha - Oxford 5:0
Mladí Slávisté v ochozech. Kdo z nich bude nový Pepa Bican?
Mladí Slávisté v ochozech. Kdo z nich bude nový Pepa Bican? | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Fotbalisté Slavie otevřeli nový stadion v Edenu výhrou nad univerzitním týmem z Anglického Oxfordu 5:0. Utkání bylo reprízou historického duelu z roku 1899.

Srdce slávistického fanouška ve středu večer pořádně zaplesalo. Po osmi letech bez vlastního stadionu se hráči a fanoušci opět vrátili na vlastní půdu a mohli si užívat zápas svých současných i bývalých hvězd v nejmodernější fotbalové aréně v republice.

Na slavnostní večer však, zřejmě i kvůli vysoké ceně vstupenky, byla jednadvacetitisícová kapacita nového stadionu zaplněna zhruba jen ze tří čtvrtin.

Čtěte také: Slávisté se dočkali. Šmicer otevřel nový Eden

Proti amatérům z britských ostrovů se postavila aktuální ligová jedenáctka červenobílých, doplněná o hosty Patrika Bergera, Pavla Kuku a  Lukáše Jarolíma.

Stadion slavnostně otevřel přestřižením pásky Vladimír Šmicer, jenž se ihned po úvodním ceremoniálu běžel převléknout do šatny a už v první minutě rozjásal tribuny poprvé.

Berger posadil míč na hlavu svého bývalého „dvojčete" ze Slavie, a ten poslal domácí celek do vedení. První trefu oslavil svlečením dresu, za což inkasoval i žlutou kartu.

Slávisté oxfordským fotbalistům téměř nepůjčili balon, byť se hrálo v dosti oddechovém tempu.

Přečtěte si také: Středa: Slavia se vrací do Edenu. Pokřtí ho legendy

Po pěti minutách se domácí příznivci radovali znovu, když tentokrát skóroval po přihrávce Lukáše Jarolíma Pavel Kuka.

Šmik! Vladimír Šmicer právě otevřel stadion v Edenu pro zábavu a hry. O několik okamžiků později shodou okolností v první minutě zápasu vstřelil první branku na novém hřišti. Jaká čest!
Šmik! Vladimír Šmicer právě otevřel stadion v Edenu pro zábavu a hry. O několik okamžiků později shodou okolností v první minutě zápasu vstřelil první branku na novém hřišti. Jaká čest! | Foto: Ondřej Besperát

Během celého zápasu probíhalo hromadné střídání, a tak se dostalo i na bývalé hráče Jana Suchopárka, Iva Knoflíčka a řadu dalších.

Přestávkový program pak zpestřila nefalšovaná svatba. Novomanželé si tak řekli své „ano" před tisícovkami příznivců.

Po přestávce ještě trefil Marek Jarolím, Jaroslav Černý a 14 618 divákům umožnil naposledy si zakřičet gól někdejší kanonýr Ivo Knoflíček.

Utkání doprovázela skvělá atmosféra. Domácí fanoušci zachovali duch fair play a nejednou skandovali jméno soupeře „Oxford, Oxford".

Zahajovácí sestava Slavie: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Šmicer, L. Jarolím, Berger, Švento - Šenkeřík, Kuka

 

Právě se děje

Další zprávy