Slávistický sen se blíží. Eden bude otevřen v květnu

janc
29. 2. 2008 0:00
Prohlédněte si FOTOGALERII
Únor roku 2008: Stadion už dostal první sedačky, ale původní březnový termín padl. Bylo jasné, že derby se Spartou ještě Eden neuvidí.
Únor roku 2008: Stadion už dostal první sedačky, ale původní březnový termín padl. Bylo jasné, že derby se Spartou ještě Eden neuvidí. | Foto: www.slavia.cz Ondřej Zlámal

Praha - Fanoušci fotbalové Slavie už nemůžou dospat, otevření jejich vysněného stadionu se nezadržitelně blíží. Už v těchto dnech začaly kolaudace některých částí komplexu a v březnu a dubnu bude probíhat zkušební provoz.

Loňský vícemistr a účastník Ligy mistrů by se měl poprvé na stadionu představit na začátku května. Mluví se o tom, že přijede Oxford, historicky první soupeř červenobílého týmu.

"Slavia nastoupí v otevíracím zápase stadionu v prvním týdnu v květnu, se vší pravděpodobností to bude přátelský zápas vložený mezi dvě ligová kola," uvedl na slávistickém webu manažer komunikace Ondřej Zlámal.

Čtěte také: Jarní derby se v novém slávistickém chrámu hrát nebude

"Slavia by se měla podílet i na zátěžových testech stadionu. Všechny konkrétní informace týkající se tohoto utkání budou po jejich potvrzení v nejbližší době zveřejněny," dodal Zlámal.

V současné době se na stadionu montují sedačky a zároveň se pracuje na vyhřívané hrací ploše. Trávník se nebude osévat na místě, ale do Edenu se z Německa dopraví již hotový travní koberec.

V novém stadionu ve Vršovicích se v průběhu jara nepředstaví jenom Slavia. V úterý 27. května zde nastoupí proti Litvě reprezentace České republiky.

Vedle dalších akcí, které se pro stadion plánují, čeká fanoušky i vrcholná událost jiného sportu - v pátek 27. června se zde má uskutečnit finále ligy amerického fotbalu.

V Edenu bude platit úplný zákaz kouření, a to v hledišti stadionu, diváckém koridoru i dalších prostorách areálu.

"Eden má být místem, kam se návštěvníci rádi vracejí a kde se jim dobře dýchá. Proto jsme se rozhodli jít touto cestou a o něco předběhnout českou legislativu," vysvětlil na webu Alexandr Kliment ze stavitelské firmy E-Side.

Součástí stadionu bude také čtyřhvězdičkový hotel se 150 pokoji, z nichž čtyři budou mít výhled na hřiště. V komplexu vyroste také restaurace McDonald´s nebo Komerční banka.

Více o tématu: Sparta vs. Slavia: Kdo bude mít lepší stadion?

 

Právě se děje

Další zprávy