Slavia posiluje. Získala Blažka a plzeňského Jarolíma

Red Spo
2. 1. 2008 20:32
Blažek přijde do Slavie na hostování
Slavia se dočká další posily. Jana Blažka
Slavia se dočká další posily. Jana Blažka | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Fotbalová Slavia získala nové posily. Do týmu účastníka jarní fáze Poháru UEFA přichází liberecký útočník Jan Blažek, záložník Marek Jarolím z Plzně a brankář Josef Kubásek ze Sokolova.

Talentovaný forvard Jan Blažek by měl v týmu podzimního mistra hostovat do konce sezony. Blažek podstoupil v úterý ve Slavii zdravotní testy a oba kluby se dohodly na jeho působení, teď už zbývá slávistickému vedení jen uzavření smlouvy s hráčem. Informaci přinesly oficiální stránky Slavie.

Juniorský reprezentant se potká v mužstvu kouče Karla Jarolíma s bývalým spoluhráčem ze Slovanu, Danielem Pudilem, jenž přišel ze severu Čech na Strahov na podzim.

Podle předpokladů posílí Slavii plzeňský kapitán Marek Jarolím, jenž tak bude hrát pod vedením svého strýce, trenéra Karla Jarolíma. Bývalý hráč Sparty a Plzně má podepsat čtyřletý kontrakt. Oba kluby už se na přestupu dohodly, zbývá podpis hráče, jenž čeká na příjezd svého agenta Ondreje Chovance z Norska.

Další slávistickou akvizicí je sokolovský brankář Josef Kubásek. Ten bude na Slavii hostovat na půl roku.

Pod Ještěd naopak míří slávisté, kteří se v zimě vrátili z hostování.

Do Liberce by měl přestoupit Marcel Gecov, který působil na podzim na Kladně a do "áčka" červenobílých se dosud neprosadil.

"Marcel Gecov by měl na postu defenzivního záložníka ve Slavii příliš velkou konkurenci, do Liberce odchází za adekvátní částku," uvedl manažer pro komunikaci Ondřej Zlámal pro klubový web.

Na půlroční hostování s opcí míří do Liberce také záložník Lukáš Vácha,  jenž na podzim oblékal dres Jablonce. Na hostování s opcí na přestup jde do Slovanu i Bořek Dočkal. Ten odehrál podzim rovněž v Kladně.

"Oba fotbalisté potřebují pravidelně nastupovat v lize, ve Slavii se do kádru áčka trvale neprosadili, proto by mělo jejich hostování pokračovat," dodal Zlámal.

 

Právě se děje

Další zprávy