Šmicer: Na nový stadion Slavie se těším

ČTK, SportPlus
12. 7. 2007 15:20
Nová posila Slavie poskytla první rozhovor po podpisu smlouvy

Praha - Na své nové působení ve Slavii Praha se fotbalista Vladimír Šmicer ohromně těší. Po jedenácti letech strávených v
zahraničí dnes podepsal s červenobílými roční smlouvu s následnou roční opcí. Fotbalista s 81 reprezentačními starty se již nemůže dočkat, až si zahraje na novém stadionu v Edenu.

"Jsem nadšen, jak stánek roste. Venku jsem si toho prožil hodně, ale zahrát si na novém stadionu bude velký zážitek a rád bych u toho byl," uvedl Šmicer na dnešní tiskové konferenci.

SLÁVISTICKÝ STADION ÚSPĚŠNĚ ROSTE. PODÍVEJTE SE NA NĚJ

Rozestavěný stadion SK Slavia Praha - Matěj Krajčík se přišel podívat, jak jde výstavba.
Rozestavěný stadion SK Slavia Praha - Matěj Krajčík se přišel podívat, jak jde výstavba. | Foto: Martin Malý - www.stadioneden.cz.
Na novém stadionu fotbalové Slavie v Edenu se pilně pracuje.
Na novém stadionu fotbalové Slavie v Edenu se pilně pracuje. | Foto: Martin Malý - www.stadioneden.cz.
Rozestavěný slavistický stadion.
Rozestavěný slavistický stadion. | Foto: Martin Malý - www.stadioneden.cz.

Ve Slavii prý prožil krásných devět let. "Slavia mě vychovala a potom jsem získal plno titulů," řekl Šmicer, který v dresu Liverpoolu vyhrál Ligu mistrů i Pohár UEFA. "Po těch letech v zahraničí jsem přemýšlel co dál a zájem Slavie byl hodně velký.

Když jsem to viděl, a čím více jsem s mužstvem trénoval a poznal atmosféru v týmu, tak bylo mé rozhodování snazší. Jsem rád, že to tak dopadlo a budu se snažit důvěru co nejvíce splatit," uvedl čtyřiatřicetiletý záložník.

Po odchodu z Bordeaux měl prý i jiné varianty, rád by spolupracoval zejména s koučem Ivanem Haškem. "Když mu ale nevyšlo žádné angažmá, tak Slavia byla jasnou variantou a jsem rád, že to dopadlo," uvedl.

Ivan Hašek v redakci Aktuálně.cz
Ivan Hašek v redakci Aktuálně.cz | Foto: Ondřej Besperát


Pro svůj návrat do Slavie si vybral dres s číslem 11, který dosud nosil mladý útočník Petr Janda. "Dříve jsem hrával se sedmičkou, ale posledních šest let jsem nosil jedenáctku, s níž jsem vyhrál i Ligu mistrů a oblíbil jsem si ji," vysvětlil Šmicer.

Po skončení aktivní kariéry by měl přejít do vedení Slavie. "O tom, v jaké to bude roli, teprve budu jednat. Každopádně nyní chci na hřišti vydržet co nejdéle, tam je to pro mě opravdová radost," řekl Šmicer.

 

Právě se děje

Další zprávy