Futsalisté podlehli Chorvatsku a Euro pro ně končí

ČTK ČTK
4. 2. 2012 22:30
Česko - Chorvatsko 4:5 (0:1)
Foto: FK ERA-PACK Chrudim

Split - Čeští futsalisté prohráli i ve druhém utkání na mistrovství Evropy a turnaj pro ně končí už po základní skupině.

Po porážce 1:3 s Rumunskem dnes nestačili na domácí Chorvatsko, kterému po přestřelce v závěru podlehli 4:5. Neobhájí tak bronzové medaile z minulého šampionátu.

Češi potřebovali k postupu vyhrát o dvě branky. To jim zřejmě svazovalo nohy a přes obranu Chorvatů se jim v první půli nedařilo dostat do šance.

Naopak domácí reprezentanti se dostávali do šancí až příliš snadno většinou po individuální akci. Odměnou jim byl úvodní gól, který vstřelil Grčič s přispěním teče Kopeckého.

Čtěte také: 
Prokleté Rumunsko. Futsalisté úvod ME nezvládli

V další dobrých pozicích vychytal Chorvaty brankář Gerčák, kterému pomohla i dvakrát tyč. Ani český gólman nestačil krátce po změně stran na Marinoviče, který zůstal před Gerčákem zcela sám, udělal gólmanovi kličku a střelou do odkryté branky zvýšil.

V tu chvíli už nezbývalo trenérovi Tomášovi Neumannovi nic jiného, než vsadit vše na jednu kartu a pustit se do hry bez brankáře. Své ovoce to přineslo už po minutě, kdy po rychlé kombinaci snížil Belej.

Chorvaté ale využili power play soupeře a trefili prázdnou branku přes celé hřiště a s českými nadějemi to vypadalo špatně.

Jenže pak Kopecký a po něm Roman Mareš po vydařené individuální akci srovnali na 3:3.

Místo obratu ale přišel přímý kop Chorvatů a střela Novaka, která znamenala rozhodující ránu. Zvláště když vzápětí přišel další gól přes celé hřiště. Na vyřazení Čechů už nic nezměnil ani vlastní Novakův gól.

Výsledek:

Česko - Chorvatsko 4:5 (0:1)

Branky: 24. Belej, 35. Kopecký, 37. R. Mareš, 38. vlastní Novak - 23. a 38. Marinovič, 9. Grčič, 29. Despotovič, 37. Novak. ČK: 39. Frič.
Sestava Česka: Gerčák - R. Mareš, Frič, M. Mareš, Rešetár - Žďánský, Novotný, Oliva, Kopecký, Sláma, Janovský, Belej. Trenér: Neumann.

Konečná tabulka:

1. Chorvatsko 2 2 0 0 7:5 6
2. Rumunsko 2 1 0 1 4:3 3
3. Česko 2 0 0 2 5:8 0

 

Právě se děje

Další zprávy