Sigma doma poprvé nevyhrála. Zastavila ji Boleslav

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
13. 9. 2010 20:00
Sigma Olomouc - Ml. Boleslav 0:0
Sigma doma vyšla poprvé gólově naprázdno
Sigma doma vyšla poprvé gólově naprázdno | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Olomouc - Fotbalisté Olomouce vyšli poprvé v sezoně na domácím hřišti gólově naprázdno a nezískali plný počet bodů. Zatímco Jablonci, Ústí a Brnu vstřelili na Andrově stadionu dohromady deset branek, proti Mladé Boleslavi se neprosadili.

A to ani z těch největších šancí, například záložník Navrátil dvakrát netrefil téměř prázdnou bránu.

Sigma tak doma vyšla gólově naprázdno po téměř roce, navíc přišla o domácí sedmizápasovou vítěznou sérii. Ta začala v březnu po prohře 1:2 právě s Mladou Boleslaví. Kromě ní letos nikdo v Olomouci nebodoval. Na druhou stranu popáté z posledních šesti domácích zápasů neinkasovala.

Čtěte také:
Plzeňský uragán zničil Ústí sedmigólovou kanonádou
Plzeň školí ligu: Fotbal se dá hrát útočně a pro diváky
Sparta porazila Jablonec až Kuckovým gólem v závěru
Baník prohrál pošesté v řadě. V Liberci dostal 4 góly
Lukeš: Hrajeme o sestup. Něco se musí změnit

Hanáci si sice i po dohrávce 8. kola udrželi druhé místo, na první Plzeň však ztrácejí už šest bodů. Středočeši mají o dva body méně než Olomouc a patří jim čtvrtá příčka.

Oba týmy chtěly hned od úvodu navázat na hru z předchozích vzájemných zápasů, ve kterých se jim střelecky dařilo. Boleslavští však postrádali osmnáctiletého australského útočníka Buluta, který odcestoval domů kvůli problémům s vízy.

V první šanci se objevil olomoucký obránce Škerle, který po rohovém kopu jen těsně minul branku, v 20. minutě však o sobě dali vědět i hosté, když odražený míč poslal Táborský zpoza velkého vápna do tyče.

Po půlhodině hry přišla první stoprocentní šance mladíka v olomoucké záloze Navrátila. Ten po Hubníkově prodloužení hlavou pádil sám na brankáře Millera, udělal mu kličku, v klíčové chvíli však netrefil odkrytou branku.

Ještě před koncem poločasu byl v podobné pozici i Hubník, ten však v pádu branku minul.

Hned v úvodu druhé půle se do své druhé 'loženky' dostal Navrátil, když Miller vyrazil Hubníkovu střelu přímo před něj, z malého vápna však bránu přestřelil.

Potrestat Navrátilovo selhání mohl boleslavský záložník Procházka, jeho hlavičku však skvělým zákrokem zneškodnil brankář Drobisz.

V závěru se neprosadil ani nejlepší střelec minulé sezony Michal Ordoš, který kvůli zranění břišního svalu nastoupil poprvé v sezoně. V nastavení se na hranici vápna efektně uvolnil, jeho slabou střelu po zemi však Miller kryl.

8. kolo první fotbalové ligy:

SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Tacina. ŽK: Janotka - Táborský, Fabián. Diváci: 5826.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Škerle, Dreksa, Vepřek - Bajer, Rossi, Navrátil (61. Hořava) - Petr (84. Ordoš), Hubník (74. Vašíček), Šultes. Trenér: Psotka.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Dimitrovski, Rolko, Fabián - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (82. Sedláček) - Chramosta (75. Kulič), Řezníček (90.+2 Bořil). Trenér: Stanner.

 

Právě se děje

Další zprávy