Boleslav je v krizi. Uhrin volá po důrazu a gólech

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
5. 10. 2009 13:45
Boleslav se propadá tabulkou od pátého kola

Mladá Boleslav - Ačkoliv si fotbalová Mladá Boleslav před sezonou stanovovala ty nejvyšší cíle, po deseti odehraných kolech musí čelit velké krizi, kvůli níž se propadá ligovou tabulkou.

Středočeši naposledy vyhráli ve čtvrtém kole na půdě Příbrami a od té doby posbírali jen dva body za remízy. Včera navíc Boleslav podlehla Jablonci U Nisy 0:1.

"Chyběl nám důraz. Šance, jaké měli Mendy, Kulič a Kysela se musí proměňovat," prohlásil trenér Dušan Uhrin mladší po zápase s lídrem tabulky.

Čtěte také: Klokaní derby skončilo bez gólů, ligu vede Jablonec

Výsledková a posléze i herní krize ale začala již v pátém kole, kdy Mladá Boleslav prohrála na hřišti pražské Sparty gólem Václava Kadlece až v samotném závěru utkání.

Hned v následujícím kole navíc Boleslav podlehla na domácím hřišti s Bohemians 1905, když v závěrečném tlaku chyboval při rozehrávce domácí brankář a gólem přes půl hřiště o výhře "Klokanů" rozhodl Jan Štohanzl.

Oživení úspěšného týmu se nedaří

Od té doby Mladá Boleslav tápe, když si připsala na své konto pouze dva body za domácí remízy s Brnem a Olomoucí.

Marek Kulič v zápase proti Olomouci
Marek Kulič v zápase proti Olomouci | Foto: Josef Mašek

Dušan Uhrin má přitom k dispozici podobný kádr jako v sezoně 2005 / 2006, kdy se mu podařilo vybojovat v lize druhé místo za Libercem a v další sezoně hrál 3. předkolo Ligy mistrů a základní skupinu poháru UEFA.

Z tehdejších opor Boleslavi chybí pouze Marek Matějovský, zatímco Marek Kulič, Luboš Pecka či samotný trenér Uhrin se nyní snaží oprášit tři roky starou slávu.

Uhrin a spol. se tak nejspíše budou snažit naplno využít reprezentační přestávku, aby se ve zbylých podzimních zápasech pokusili o návrat na čelní pozice tabulky.

„Nyní má liga přes jeden víkend kvůli reprezentaci pauzu, tak si musíme sednout a říct, co a jak dál," říká kouč aktuálně devátého celku Gambrinus ligy.

Mladou Boleslav čekají v jedenáctém kole soutěže na domácím hřišti Bohemians Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy