Hendikepovaní cyklisté vezou z MS dvě stříbrné medaile

Sport Sport
15. 2. 2012 14:00
Češi získali v Los Angeles dvě stříbra
Stříbrný medailista Jiří Bouška.
Stříbrný medailista Jiří Bouška. | Foto: Daniel Treml

Los Angeles - Čeští cyklisté si odvážejí z dráhového mistrovství světa dvě stříbrné medaile. První získal ve stíhacím závodě na 4000m Jiří Ježek, o druhý cenný kov se zasloužil Jiří Bouška v závodě na jeden kilometr s pevným startem.

Jiří Ježek odlétal do Ameriky s medailovými ambicemi a také je naplnil, když přidal do své sbírky již jedenáctou stříbrnou medaili z mistrovství světa.

Český reprezentant byl ve finále největším favoritem, protože v dopolední kvalifikaci zajel nejlepší čas ze všech, v závěrečném souboji ale nestačil na rumunského reprezentanta Eduarda Novaka a skončil druhý. Dle svých slov byl ale Jirka Ježek s tímto umístěním velice spokojený, protože mu finálová jízda nevyšla zcela podle představ.

Bouška byl druhý na kilometru

Ze stejného kovu je i medaile Jiřího Boušky, který po řadě bronzových úspěchů udělal další krok směrem k vrcholu a umístil se na druhé pozici v závodě na jeden kilometr. Bouška v nabité konkurenci zajel svůj osobní rekord a díky tomu se mohl radovat z umístění na stupních vítězů, když nestačil na jediného soupeře.

Čtěte také: Další stříbrná pro hendikepované cyklisty - Vondráček

Ivo Koblasa v té samé disciplíně také prokázal příslušnost k nejužší světové špičce, když obsadil sedmé místo. Oba závodníci tak navázali na své výsledky z předchozí stíhačky, kde Bouška skončil na páté příčce a mladý Koblasa na jedenácté poté, co byl před závodem překlasifikován do jiné třídy dle svého handicapu, čímž se nové ocitl ve skupině C2.

V Team sprintu byli Češi pátí

V team sprintu obsadila naše reprezentace ve složení Koblasa, Ježek, Bouška páté místo, chyběly ale jen setinky vteřiny, aby se čeští reprezentanti dostali do rozjížďky o třetí, medailovou pozici. Ve sprintu tandemů se naší dvojici Buráň - Moravec podařilo sice vylepšit svůj osobní rekord, na postup mezi nejlepších osm to ale nestačilo.

Čtěte více: Jiří Ježek vyhlášen nejlepším hendikepovaným cyklistou

V závěrečném dni ve scratchi přišla další dvě výborná umístění našich cyklistů. Body za čtvrté a páté místo České republice vybojovali Jiří Ježek s Jiřím Bouškou, kteří tak jen těsně nedosáhli na další medailový úspěch, ale i přesto se jedná o další umístění v absolutní špičce.

V celkovém pořadí národů patří České republice 13. místo z 31 zemí za dvě stříbrné medaile.

 

Právě se děje

Další zprávy