Výhra nad Itálií zajistila postup

SportPlus
19. 2. 2006 22:26
Turín - Čeští hokejisté porazili ve svém čtvrtém zápase na olympijském turnaji tým Itálie 4:1 a zajistili si tak definitivně účast ve čtvrtfinále. Hattrickem se na úspěchu podílel útočník Václav Prospal.

Češi se nechali soupeřem na začátku zaskočit a na italskou rychlou kombinační hru nenašli  protizbraň. A když už se ke střele dostali, vše pochytal brankář Hell.

Zápas jsme sledovali on-line ZDE

K očekávané výhře nasměroval mužstvo ve 13. minutě při signalizované početní výhodě Hejduk, jehož bekhendová střela skončila přesně u tyčky Hellovy branky.

Opora Colorada se tak po Jágrovi a Výborném stala teprve třetím útočníkem, jenž se v Turíně střelecky prosadil. Již po 83 vteřinách na Hejduka navázal Prospal, který zpoza branky překvapil italského gólmana a pohotově zastrčil puk za jeho záda. 

Další branky mohli přidat v početních výhodách Židlický či Špaček, Hella, kterému rychle narůstal počet zásahů, ale neprostřelili. Neprosadil se ani Prospal, jemuž v přečíslení dva na jednoho krásně přihrál Jágr. Poté se na ledě začalo na chvilku jiskřit a rozhodčí Bulanov byl nucený vykázat ze hry najednou šest hráčů. 

Aktivně hrající Prospal se dočkal svého druhého zásahu na turnaji i v zápase až ve 29. minutě, kdy v oslabení přehodil zbytečně vyjíždějícího italského brankáře Muzzattiho, jenž krátce předtím nahradil zřejmě zraněného Hella.

I za stavu 3:0 však Italové několikrát ohrozili mrznoucího Vokouna, zkušený Topatigh ani Parco však ještě českou jedničku o možnou první nulu v Turíně
nepřipravili. 

Se solidní bilancí jedné inkasované branky dochytal zápas Muzzatti, kterého Češi nedokázali podruhé překonat ani v sérii
početních výhod. Dvě minuty před koncem se naopak dočkali branky Italové a postaral se o ni Parco.

Při následné power play ale uzavřel skóre střelou do prázdné branky Prospal.

"Hra se nám úplně nedařila, jak bychom chtěli. Italové hráli doma a hlavně v první třetině byli nebezpeční, " uvedl asistent trenéra Ondřej Weissmann pro ČT. 

"Věřím, že se náš projev v dalším utkání zvedne. Máme ještě velké rezervy. Hlavně v útočném pásmu děláme dost chyb a zbytečně držíme kotouč. Měli bychom víc střílet," dodal Weissmann.

Česká republika - Itálie 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) 
Branky a nahrávky: 13. Hejduk (T. Kaberle, Výborný), 15. Prospal (Jágr, Straka), 29. Prospal (Straka), 59. Prospal
(Straka, Vokoun) - 58. Parco (De Bettin). Rozhodčí: Šindler (ČR) - Mášik (SR), Nelson (USA). Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4420.
Česká republika: Vokoun - Kubina, T. Kaberle, Židlický, Špaček, Kuba, F. Kaberle, Malík - Jágr (41. Olesz), Prospal, Straka - Hemský, Lang, Ručinský - Hejduk, Výborný, Bulis - Kotalík, Čajánek, Erat.    
Itálie: Hell (28. Muzzatti) - Helfer, Strazzabosco, Nardella, Ramoser, Signoretti, Trevisani, Borgatello - De Bettin, Parco, Iob - Tuzzolino (33. Zisser), Chitarroni, Busillo - Ansoldi, Cirone, Margoni - Fontanive, De Toni, Topatigh. Trenér: Michel Goulet.

 

Právě se děje

Další zprávy