Blíží se start Rallye Dakar, vsaďte si

SportPlus
5. 1. 2007 8:00
Praha - Motorističtí fanoušci nemají snad s výjimkou formule 1 mnoho příležitostí si vsadit. Teď je tu šance zvaná Rallye Dakar.
Čtyři modré tovární vozy Volkswagen Touareg se řadí v Lisabonu před technickou přejímkou na Rallye Dakar.
Čtyři modré tovární vozy Volkswagen Touareg se řadí v Lisabonu před technickou přejímkou na Rallye Dakar. | Foto: Reuters

Vše o Rallye Dakar
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Pokud si troufáte, můžete se pokusit zúročit své peníze sázkou na vítěze kategorie automobilů nebo motocyklů či třeba na to, jestli český motocyklista Ivo Kaštan dokončí rallye.

V kategorii automobilů se o vítězství tradičně poperou v posledních letech suverénní Mitsubishi s největší hvězdou Stéphanem Peterhanselem z Francie a loňským vítězem, bývalým lyžařem Lucem Alphandem, a celá flotila továrních vozů Volkswagen.

Vedle osvědčené Jutty Kleinschmidtové je hlavní zbraní německé stáje exmistr světa v rallye Carlos Sainz.

Právě kurz Fortuny 6,5:1 na triumf španělského "El Matadora" je podle nás tipem na zajímavou sázkou. Šestiletá vítězná série Mitsubishi musí jednou skončit a VW se na letošní ročník připravilo opravdu důkladně.

Sázku na Sainze můžete navíc podpořit tipem, že vyhraje více šest a více etap. Na tuto eventualitu je u Fortuny kurz 3,4:1.

Motocyklisté mají dva výrazné favority. O vítězství se podle papírových předpokladů utkají Cyril Desprese z Francie (2:1) a Španěl Marco Coma (2,5:1). Pouze oni mají podle bookmakerů právo utkat se o titul. Ostatní jezdci jsou jim řečí kursů na hony vzdáleni.

Fanoušky z Česka léta nejvíc zajímá kategorie kamionů. Mezi mnohatunovými kolosy se letos neočekává významné překvapení. Neochvějným favoritem je Rus Vladimir Čagin s vozem Kamaz.

Jeho největšími soupeři budou Nizozemec Hans Stacey s vozem MAN a hodně se čeká od klanu jeho spolurodáka Gerarda de Rooye. Bývalý několikanásobný vítěz Dakaru byl loni mimo hru, jeho stroje nebyly technickou kontrolou vůbec vpuštěny na start.

Vsadit si můžete na umístění všech posádek vozů Tatra a Liazu. Zde je zajímavý souboj Staceyova vozu MAN s loni nejlepší Tatrou Brazilce de Azeveda, kterou připravuje tým kolem Tomáše Tomečka. Sázka na lepší konečné umístění kopřivnického kamionu je u Fortuny v kurzu 2,45:1.

A vsadit si můžete i na to, zda motocyklista Ivo Kaštan dokončí rallye, či na to zda vyhraje alespoň jednu etapu.

Sázet můžete do sobotního dopoledne, kdy 29. roční Rallye Dakar v portugalském Lisabonu startuje. Soutěž končí po 8708 km v hlavním městě Senegalu 21. ledna 2007.

 

Právě se děje

Další zprávy