Galerie: Češi se připravují na Dakar

rav
20. 12. 2006 0:00
Praha - Na dvě desítky českých jezdců se 6. ledna vydají na start slavné Rallye Dakar. Uvnitř: GALERIE

Česko bude mít po čase opět zastoupení ve všech kategoriích. Postaral se o to padesátiletý  Josef Macháček, který se po několika letech vrátil do sedla své čtyřkolky Yamaha.

Na jedné stopě se do pouštního dobrodružství vydá zkušený Ivo Kaštan. Spolu s ním budou motocykly Suzuki sedlat také Pavel Kubíček a Dušan Randýsek. Naopak Martin Macek a David Pabiška vsadili na značku Yamaha.

Mezi automobilisty se znovu objeví jméno Peter Jerie. Českolipský rodák žijící v Austrálii a závodící s českou licencí posadí za volant prototypu stáje Promotech.

Miroslav Zapletal a Miloslav Janáček pojedou s fungl novým Mitsubishi Pajero.

Tradičně největší tuzemská účast je v třídě kamionů. I když kvůli zranění chybí na startu jméno šestinásobného vítěze Karla Lopraise, toto jméno ze závodu nezmizí. Do Tatry usedne jeho synovec Aleš, jemuž bude dělat navigátora Petr Gilar.

Na loňskou nehodu ještě v Evropě bude chtít zapomenout řidič další Tatry, Tomáš Tomeček. Ten se do Dakaru vydá spolu s Vojtěchem Morávkem, a Ladislavem Lálou.

Příloha
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Navíc Jaromír Martinec pojede v posádce Brazilce André de Azevelda, kterému vůz připravil také Tomečkův Letka Racing Team.

Čest značky LIAZ bude opět hájit Martin Macík spolu s Vlastimilem Vildmanem a Jiřím Žákem.

29. ročník Rallye Dakar končí po 8708 km v hlavním městě Senegalu 21. ledna 2007.

 

Právě se děje

Další zprávy