Na závěr Turné postoupili tři Češi

ČTK
6. 1. 2007 17:51
Bischofshofen - Tři ze čtyř českých skokanů na lyžích si vybojovali účast v nedělním závěrečném závodu 55. Turné čtyř můstků.
Nor Anders Jacobsen při kvalifikaci na poslední závod Turné čtyř můstků v Bischofshofenu.
Nor Anders Jacobsen při kvalifikaci na poslední závod Turné čtyř můstků v Bischofshofenu. | Foto: Reuters

Kvalifikaci v sobotu v rakouském Bischofshofenu musel absolvovat i obhájce trofeje Jakub Janda, který vypadl z elitní patnáctky Světového poháru. Mezi 50 postupujících se vešli také Jan Matura a Antonín Hájek

Nedělní dramatická bitva o šampiona Turné začne v 16:30. Janda bude v prvním kole soupeřit s Radikem Žaparovem z Kazachstánu, Maturovi výsledky kvalifikace přisoudily do dvojice Floriana Liegla z Rakouska a Hájkovi ruského skokana Denise Kornilova. 

Z kvarteta Čechů dnes skákal nejdále Matura, který dopadl na značku 126 metrů a skončil čtyřiadvacátý. Janda a Hájek předvedli o metr méně a podělili se o 28. místo. Roman Koudelka se stejně jako v Innsbrucku do závodu nekvalifikoval, když si připsal výkon 119 metrů. Po bodovaných umístěních v německé části Turné Koudelkovi rakouské díly vůbec nevyšly. 

Z kandidátů na prvenství v Turné kvalifikace vyšla nejlépe vedoucímu muži prestižního miniseriálu Noru Andersi Jacobsenovi. Fin Ahonen, Rakušan Schlierenzauer ani Švýcar Küttel, který při tréninku upadl, do kvalifikace nenastoupili.

 

Právě se děje

Další zprávy