Sudová: Spor se svazem ovlivnil přípravu

ČTK
6. 1. 2007 0:00
Mont Gabriel - Nejen v Evropě, ale i v zámoří panují nepříznivé podmínky pro zimní sporty.

Světový pohár v jízdě v boulích však po zrušeném úvodním prosincovém závodu v Tignes s velkou pravděpodobností v sobotu bude, třebaže na svahu v kanadském středisku Mont Gabriel panují teplo, mlha a déšť. V těchto podmínkách zahájí česká reprezentantka Nikola Sudová cestu za obhajobou celkového čtvrtého místa.

"Ale zatím si nemůžu dávat nějaké cíle, netuším, jak to bude vypadat. Počkám po prvním výsledku," řekla Sudová. V této sezoně bude obhajovat rovněž stříbrnou medaili na mistrovství světa v závěru ledna v Madonně di Campiglio, jejím hlavním cílem jsou však až olympijské hry ve Vancouveru v roce 2010.

"To platí. Neznamená to však, že nechci uspět na mistrovství světa a v letošním Světovém poháru, ale všechno směřuji k olympiádě," potvrdila Sudová.

Důvodem jejích opatrných prognóz je také dvoutýdenní manko v tréninku způsobené nejen špatnými sněhovými podmínkami, ale také sporem s akrobatickým úsekem při Svazu lyžařů České republiky.

Vinou nedostatku peněz totiž nemohla odjet na podzim za sněhem na soustředění na švýcarský ledovec. "Mám manko v tréninku, dva týdny se nedají rychle dohnat, naposledy jsem byla v Rakousku mezi svátky," prohlásila.

Může se vleklý spor se svazem projevit na její výkonnosti? "Netuším, jak budu vypadat. Ale problémy se svazem se mohou určitě projevit v psychice, protože pořád řešíme nějaké problémy s penězi a člověk se pak nemůže soustředit na trénink a závody," litovala potíží s úsekem, s nímž je dokonce v soudím sporu o dlužnou částku 230 000 korun.

Na trati v Mont Gabrielu je trať připravená, ale teplo ji ničí, navíc je mlha a prší. "Proto jsme měli jen zkrácený trénink," prozradila. "Ale trénink byl docela dobrý," pochvalovala si nakonec. Nový skok, dvojitou helikoptéru s pozicí, však ještě neukáže. Skočí klasické salto s krosem a helikoptéru se zánožkou a roznožkou.

"Nevypadá to, že by se ostatní něco nového učily," řekla. "Cítím se docela dobře, ale bude to dřina. Byla bych spokojená s umístěním do desátého místa," nechtěla si pro začátek klást velké cíle.

V zámoří po prvním sobotním závodu zůstane, čekají ji ještě další díly SP v Deer Valley 11. ledna a v Lake Placid o osm dní později. Pak by se měla představit domácím divákům při Světovém poháru ve Špindlerově Mlýně, kde však tamní areál vinou špatných sněhových podmínek neumožní postavit trať. Organizátoři proto jednají o případném přesunutí do jiného střediska.

 

Právě se děje

Další zprávy