Hokejová reprezentace je kompletní

ČTK
28. 8. 2006 18:24
Liberec - Česká hokejová reprezentace byla dnes v podvečer konečně v přípravě na turnaj o Pohár České pojišťovny v Liberci kompletní.

Ke čtrnáctce hráčů, které měl trenér Alois Hadamczik k dispozici v neděli, se dopoledne připojilo dalších sedm a na podvečerním tréninku se objevili jako poslední také krajánci ze Švýcarska - obránce Radek Hamr z Klotenu a útočník Josef Marha z Davosu. 

Hamra zdržela příprava jeho nového zaměstnavatele ve Švédsku. Marha s Davosem zavítal na turnaj do Finska a musel při přesunu za národním týmem řešit problémy se zatoulanou výzbrojí. Ta mu nakonec dorazila včas, ale musel se v Liberci navléci ještě do vlhkých věcí.

"Zůstala v Kodani. Ztratil se mi bágl a osobní věci, hokejky dorazily. Nakonec se to našlo. Hráli jsme v sobotu večer a mám to ještě mokré," řekl Marha novinářům. 

Zbývající opozdilci se hlásili už na dopoledním tréninku. Premiéru u národního týmu si odbyl i Hadamczikův asistent pro akce Euro Hockey Tour Pavel Marek, který v neděli nastoupil v rozlučkovém utkání Otakara Janeckého.

V pardubické exhibici se představili i útočníci Moelleru Petr Sýkora a Tomáš Rolinek. Po turnaji v Norimberku se připojil slávistický zadák Tomáš Žižka a také legionáři z evropských soutěží. 

"Po příjezdu Marhy a Hamra budeme kompletní. Dnes i v úterý máme stejný program. Ráno nacvičujeme herní situace a taktické věci, odpoledne to zapracováváme do hry," řekl novinářům po dopoledním tréninku Hadamczik, který se po zdravotních potížích se zánětem žil cítí druhý den na ledě v pořádku.

"Jsem v pohodě. Už si vezmu občas jen nějaké vitamíny. Jsem rád, že jsem zase u mužstva," uvedl Hadamczik, jenž se těší na první akci od květnového mistrovství světa v Rize. 

V novém ročníku bude tvořit kádr pro světový šampionát v Moskvě. Na úvodní díl Euro Hockey Tour musel učinit pět změn v nominaci.

Musí oželet účast opory z lotyšského stříbrného turnaje Jana Hlaváče, rovněž zkušeného Václava Varadi, zadáka Martina Čecha i dvou nováčků Jana Holuba a Marka Tomici.

"Mrzí to, ale člověk to neovlivní. Věřím hráčům, kteří tady jsou, že dají dohromady dobrý tým," řekl Hadamczik. 

Ani na tréninku od 17:00 neměl kouč ale úplně kompletní výběr, protože útočník Martin Chabada ze švédského klubu Lulea odjel na vyšetření z tříslem.

Na ledě se tak objevily vedle gólmanů Hnilička a Málka obranné dvojice Blaťák se Zíbem, Hamr s Kutlákem a Žižka se Ševcem, sedmým zadákem byl Hunkes.

Útoky se seřadily ve složení Sýkora, Marek, Rachůnek - Rolinek, Hlinka, Sivek - Irgl, Burger, Hubáček - Hořava, Marha, Pletka - Skuhravý. 

 

Právě se děje

Další zprávy