Slavia chystá velký návrat. Z Ruska míří Jan Novák

mmč
10. 7. 2007 16:25
Finalista posledního ročníku ruské superligy míří domů

Praha - Ještě před dvěma měsíci se tato možnost zdála nereálná. Jan Novák hrál finále ruské Superligy a nic nenasvědčovalo tomu, že by se z Ruska vrátil domů.

Jenže návrat do Ruska už nepřipadá v úvahu, v ruské Superlize se totiž změnila pravidla pro nasazování cizinců.Osmadvacetiletý obránce s reprezentačními zkušenostmi a kmenový hráč Slavie, který má ve Slavii smlouvu i na další sezonu, si tak ještě hledá angažmá.

Dále čtěte:

I když existuje možnost, že nakonec bude hrát ve Švýcarsku nebo ve Švédsku, ve hře jsou také dva kluby z NHL, je možné, že Jan Novák nakonec následující sezonu stráví ve Slavii.

Padesát na padesát

"Zatím je to padesát na padesát, ale jsem přesvědčen o tom, že to procento, vyjadřující možnost jeho působení ve Slavii, bude dále růst," říká generální manažer a trenér HC Slavia Praha Vladimír Růžička s tím, že se této možnosti vůbec nebrání. Spíše naopak.

Vítá ji, především po loňských zkušenostech. "Samozřejmě by nám to hodně pomohlo.Honza je typem obránce, který nám v minulé sezoně moc chyběl, zejména na přesilových hrách. Jeho zkušenosti by se nám mohly hodit," dodává Vladimír Růžička.

Pravděpodobnost roste

Pravděpodobnost toho, že Jan Novák nastoupí v další sezoně za Slavii, tak den ode dne roste. Ostatně elitní obránce má ve Slavii, jak říká Vladimír Růžička, "velmi slušnou smlouvu".

Přebít by ji mohla jedině lukrativní nabídka ze zahraničí. "Pak by patrně Honza odešel jinam. Jinak jsme ale domluveni tak, že by hrál za Slavii," uzavírá Vladimír Růžička a dodává, že to není pouze otázka financí pro hráče samotného, ale i adekvátní finanční náhrady pro klub.

"Když už jsem se vydal ven, tak bych ještě chtěl chvilku v zahraničí hrát. Nějaké nabídky jsou, ale dojednaného zatím nic není," řekl Novák ČTK.

 

Právě se děje

Další zprávy