Liberec s koučem Gregorem zahájil přípravu

ČTK
30. 4. 2007 16:29
Liberec - Hokejistům extraligového klubu Bílí Tygři Liberec v pondělí začala letní příprava.

Největší změnou pro tým bude střídání na trenérském postu, když odcházejícího Josefa Palečka nahradil před dvěma týdny slovenský kouč Dušan Gregor. Ten naposledy vedl Žilinu a v minulosti také slovenský reprezentační výběr hráčů do 20 let. 

Pětačtyřicetiletý Gregor nastínil, jak bude příprava jeho svěřenců vypadat.

"Začátek přípravy povede (asistent) Láďa Čermák, ale já ji obohatím o své myšlenky a metody. Náplň bude klasická - kombinovat se bude síla s vytrvalostí. Dráha, příroda a kola se spojí s tenisem a fotbalem," uvedl Gregor v rozhovoru pro klubový web. 

Od 20. května by pak měl Liberec vyrazit na desetidenní soustředění v Tatrách. "Bude to náročná část letní přípravy, kterou hráči nemají rádi, ale patří to prostě k hokeji. Toto přípravné období by mělo končit koncem června a hráči by měli nastoupit na dovolené," shrnul Gregor. 

Hráčský kádr nijak výrazných změn nedoznal. V severočeském klubu skončili Tomajko, Vaic a Podkonický, přišel naopak útočník Pavel Kašpařík. P

odle slov generálního manažera Ctibora Jecha je v jednání také příchod obránce Martina Richtra ze zámoří. S obráncem Čuttou a útočníkem Pajičem, členy kádru z minulé sezony, klub jedná o nových smlouvách. 

Jako téměř stoprocentní se zdá také setrvání brankářské jedničky Milana Hniličky.

"S Milanem Hniličkou máme podmínky smlouvy prodiskutované a jsme připraveni kontrakt podepsat. Podpis je pouze otázka času. Až bude Milan v Liberci, tak jistě smlouvu podepíše. Naše důvěra mezi tímto hráčem a námi je taková, že to prakticky považujeme za uzavřenou věc," uvedl před pár dny Jech.

"Z ročního hostování se nám také vrací Pavel Falta," dodal k otázce brankářů. 

Cíl vítěze základní části posledního extraligového ročníku zůstává stejný jako v posledních letech. "Play off je povinnost a vytčeným cílem je semifinále. Pokud jste v semifinále, pak finále už je blízko," řekl Jech.

 

Právě se děje

Další zprávy