Procházka: Na prvním místě je vždy tým

ČTK
6. 1. 2007 10:00
Kladno - Páteční středočeské hokejové derby v hale kladenského Rabatu vyznělo překvapivě jednoznačně ve prospěch domácího týmu, který ve 38. kole extraligy porazil Slavii 6:2.

Vítězství domácích však nemohlo překvapit statistiky, poněvadž slávisté na Kladně uspěli naposledy koncem září 2003. Od té doby byli sedmkrát úspěšní domácí.

Tahounem ofenzivy Rabatu byl Martin Procházka, který po dlouhé době zaznamenal hattrick. "Pro nás to byl těžký zápas. Povedl se nám nástup, zkomplikovali jsme si situaci ve druhé třetině, ale naštěstí do závěrečné části jsme vstoupili opět dobře a prakticky rozhodli," řekl po utkání spokojený Procházka novinářům.

"Abych se však přiznal, na svůj poslední hattrick si vůbec nevzpomínám," dodal upřímně.

Kladenské hokejisty strašil výsledek posledního vzájemného utkání z Prahy, kde vedli 5:2, ale nakonec podlehli 5:6.

"Je pravda, že za stavu 5:2 jsem si na to vzpomněl. Ten výsledek byl stejný jako tehdy při utkání v Sazka Areně, které jsme stačili ještě nakonec prohrát. Tentokrát jsme však přidali ještě jeden gól a nedopustili, aby se Slavii povedl podobný obrat," přiznal Procházka.

Domácí se mohli opět spolehnout na své obávané přesilovky, z nichž jako kdyby poslední dobou trochu vyprchalo kouzlo nebezpečí. "Co se týká našich přesilovek, vše je stále hodně otázkou improvizace se spoluhráči při různých herních činnostech," prozradil Procházka. 

Čtyřiatřicetiletý útočník se poslední dobou prezentuje ve vynikající formě a v čele tabulky střelců ztrácí jen jediný gól na vedoucího Petra Sýkoru z Pardubic.

"Individuální statistiku nijak moc nesleduji. Mým hlavním cílem nejen pro tuto sezonu je úspěch týmu. A tým byl pro mne na prvním místě vždycky," řekl Procházka.  

Kladno nyní čekají dvě utkání venku. Nejprve na ledě druhých Českých Budějovic a pak "zápas pravdy" v Litvínově.

"Musíme jako dnes hrát i ostatní zápasy, především venku. Pokud tedy chceme postoupit do play off. Byl bych rád, kdybychom ani v jednom z těch utkání neprohráli. Potřebujeme udělat nějakou úspěšnou sérii jako na začátku soutěže," přál si Procházka.

Velmi povedený večer s vizitkou dvou branek a dvou finálních přihrávek prožil také další z matadorů v kladenském dresu, šestatřicetiletý Radek Bělohlav.

"Pochopitelně to byl můj nejlepší zápas za Kladno a přišlo to v pravou chvíli, protože ty body moc potřebujeme. Já jsem rád, že jsem k tomu svou trochou také přispěl," řekl Bělohlav. I ten se však cítí především týmovým hráčem. "Nemyslím, že bych teď měl najednou střílet mraky gólů. Je důležité, abychom hlavně vyhrávali," dodal.

Bělohlav je na Kladně pouze na hostování z Českých Budějovic, ale zaječí úmysly do mnohem lépe postaveného týmu z jihu Čech nemá. "Kdybych nechtěl, tak tady nebudu. Něco jsme tu začali, ještě nás spousta práce čeká a já jsem rád, že zde můžu hrát," řekl rozhodně Bělohlav.

 

Právě se děje

Další zprávy