Sparta si vyšlápla na vedoucí Liberec

ČTK, SportPlus
5. 1. 2007 19:36
Praha - Hokejisté pražské Sparty porazili ve 38. kole extraligy vedoucí tým tabulky Liberec, Kladno se vrátilo po výhře nad Slavií mezi deset nejlepších. Uvnitř: Galerie

Plzeň bez problémů přehrála poslední Vsetín 4:0, České Budějovice vyhrály ve Zlíně až po samostatných nájezdech. Vítkovice v divoké přestřelce zdolaly Litvínov a drží se na dosah postupu do play off.

Karlovy Vary si s přehledem poradily s Třincem, který porazily 4:0. Stejným výsledkem Pardubice na domácím ledě porazily Znojmo.

Sparta Praha - Liberec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Hokejisté pražské Sparty porazili v zápase 38. extraligového kola Liberec 2:0. Úřadující mistr tak poprvé v sezoně přehrál aktuálně vedoucím tým soutěže. Hostům nepomohl k úspěchu ani výborný výkon brankáře Milana Hniličky, kterého překonal pouze se štěstím Tomáš Netík. Jeho protějšek Tomáš Duba podruhé v sezoně udržel čisté konto.

Zápas ambiciózních týmů nabídl v úvodu hodně opatrný hokej. Mírně navrch měli po pár minutách sparťané, ale Hnilička všechny jejich pokusy v pohodě kryl. Hosté se mohli poprvé připomenout v přesilové hře při vyloučení Vrbaty, na Dubu však prakticky nevystřelili.

Do první větší šance se tak dostal až v 16. minutě Vykoukal, osamocen před libereckým gólmanem však nestihl ideálně zakončit. O pár vteřin později se však fanoušci domácích dočkali, když Netík tečoval - zřejmě neúmyslně rukavicí - přihrávku Kratěny za Hniličkova záda.

Bílí Tygři se sice od druhého dějství v útoku více osmělovali, ale přesto více než osm tisíc diváků sledovalo spíše taktickou partii než strhující drama. Vyrovnat mohl ve 27. minutě Podkonický, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Kratěna, jenž trefil tyč, a Netík. Druhý gól mohli přidat i Langhammer a Hlinka, Hnilička byl ale pozorný.

Reprezentační gólman se vyznamenal i při přesilovce Severočechů. Krstev ztratil na útočné modré puk a nejproduktivnější hráč soutěže se dostal do samostatného nájezdu. Hnilička jeho střelu zastavil a o pár vteřin mu proti Tonovi pomohl faulující Šachl. Hned ve 41. minutě mohl přidat uklidňující gól Dragoun, ale bezprostředně po buly trefil jen tyč.

Když se poté neprosadil Sivek s Hlaváčem a na druhé straně Procházka, dospěl duel do power play. Liberecký risk však potrestal druhým gólem Hlinka.

Výsledek:
Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 16. Netík (O. Kratěna), 60. J. Hlinka. Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8174.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Netík, O. Kratěna - Dragoun, Langhammer, Zdráhal - Hromas, Vrbata, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Liberec: Hnilička - Rýgl, Jiruš, Čutta, Krstev, Žabka, Zíb, Kočí - Vaic, Podkonický, V. Novák - Dušek, Plodek, Víšek - L. Čermák, Šachl, Pletka - S. Procházka, Pabiška, O. Hruška. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.

Vítkovice - Litvínov 9:5 (2:2, 4:1, 3:2)

Černá série litvínovských hokejistů se protahuje. Chemopetrol proti Vítkovicím neuspěl už potřinácté v řadě, v důležitém utkání o play off v Ostravě po divokém průběhu prohrál vysoko 5:9 a už přes tři roky nezná, jak chutná vítězství nad Vítkovicemi. Severočeši naprosto propadli v defenzívě, tři góly jim vstřelil útočník Zbyněk Irgl. 

Útokem k úspěchu; ani jeden tým nevsadil v důležitém mači na jistotu v obraně. Vítkovice rozehrály zápas lépe. Prohospodařily sice 64 sekund hry pět na tři, ale v klasické přesilovce Jasečko spíše z nouze vypálil od modré čáry a Fiala přes clonu tří hráčů na střelu nezareagoval. Irgl mohl i zvýšit, ránu chytře schoval za obránce, ale litvínovský brankář ránu se štěstím okrajem lapačky vytěsnil.

Karta se obrátila, když téměř na dvě minuty poslal sudí Polák do tří i Vítkovice. Litvínov výhodnou přesilovku sehrál mnohem efektivněji a Šlégr ostrou střelou nedal Pincovi šanci. Než se domácí otřepali, puk se po Bendově pokusu o tyčku odrazil před Poživila, který jej podruhé dostal do branky.

Dopředu by to hostům i šlo, ale vzadu nechávali Fialu často napospas domácím nájezdníkům. Irgl si v 16. minutě vzal ze stejného postu jako při prvním neúspěšném pokusu repete a švihem už zavěsil. Už z dalšího útoku cinkl Procházka na horní tyčku, ale vedení znovu obrátil na vítkovickou stranu až Hubáček, který po 22 sekundách druhého dějství dorazil Weissmannovu střelu.

Litvínovská obrana byla stále děravější. Soupeř ji neměl problém přečíslit už ve středním pásmu. Hubáček po akci tří na jednoho ledabyle vystřelil vedle, ovšem zastoupil ho Irgl, který znovu tahem ze zákrytu vyhnal Hübla na střídačku. Hosté stále žili, už za 28 vteřin snížil po brejku Prorok. 

V prostřední části pohrdly oba týmy dvojnásobnou převahou, přitom Kubinčák v ní měl těsně po Prorokovi na holi vyrovnání, jenže Pinc srazil betony zavčasu. Konec třetiny však Sýkorově mužstvu hrubě nevyšel. Po další z chyb ve středu kluziště ujel Hubáček a náhradník Hübl byl na jeho příklep krátký. Za výpadek koncentrace stihl Litvínovské ještě jeden trest, když po 23 sekundách je po závaru před brankou srazil na kolena Krenželok. 

Hostující obrana se v závěru zbortila úplně. Severočeši útočili místy v pěti hráčích, ale dozadu se už nikomu moc nechtělo. Nešťastník Hübl byl jako na střelnici, sedmý gól si po odrazu od tyčky smolně dal sám, před osamocenými Irglem s Weissmannem moc šancí neměl, i tak ještě dalším brankám zabránil. Kubinčák už těžký debakl jen zmírnil, hosté nakonec byli rádi, že unikli potupné desítce.

Výsledek:
Vítkovice Steel - Chemopetrol Litvínov 9:5 (2:2, 4:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 7. Jasečko (Irgl), 16. Irgl (Ovčačík), 21. P. Hubáček (E. Weissmann), 32. Irgl (Gulaši), 39. P. Hubáček, 40. Krenželok (Hamrák), 44. Jurečka, 49. E. Weissmann (P. Hubáček), 50. Irgl (Jasečko) - 12. Šlégr (Reichel), 13. Poživil (Benda), 32. Prorok (Lukeš), 42. Punčochář (Branda), 50. Kubinčák (Benda). Rozhodčí: Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:7, navíc Köhler (Vítkovice) 10 minut. Využití: 2:2. Diváci: 4781. 
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka, Jasečko, Gulaši, S. Hudec, Ovčačík - E. Weissmann, Burger, P. Hubáček - Irgl, Hamrák, Krenželok - Köhler, R. Procházka, Kropáč - Šebesta, Tomášek, Klimek. Trenéři: Fryčer a Bolek.
Litvínov: R. Fiala (32. J. Hübl) - Šlégr, Hranáč, Punčochář, Nikolov, Poživil, Skuhrovec, Morava - Benda, Reichel, Kubinčák - Jánský, Branda, Jenáček - Trávníček, Lukeš, Prorok - Kopecký, od 43. min. navíc Rindoš, Sklenička. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.

Kladno - Slavia 6:2 (3:0, 0:2, 3:0)

Kladenský Rabat porazil ve 38. kole hokejové extraligy pražskou Slavii 6:2 a dostal se v průběžné tabulce mezi desítku vyvolených. Domácí oprášili svou obávanou zbraň v podobě přesilovek, v nichž třikrát potrestali nedisciplinovanost Slavie.

Ve střelecké pohodě se opět prezentoval Martin Procházka, autor tří branek. Dobře mu se čtyřmi body za dvě branky a dvě přihrávky sekundoval Radek Bělohlav.

Domácí Kladno, evidentně nabuzené touhou vrátit se na příčky zajišťující postup do vyřazovacích bojů, dávalo Slavii od úvodních minut najevo, že z její dobré formy posledních kol nemá žádný respekt.

Hned ve třetí minutě využil Bělohlavova výpadu bekhendovým blafákem Kalla a rozjásal kladenské fanoušky. Po chvilce navíc přišla přesilovka Rabatu, v ní parádní akce trojice Patera, Bělohlav, Martin Procházka a bylo to 2:0.

Kladno pokračovalo ve velké pohodě, zaměstnávalo Svobodu a jen díky jeho přispění skóre dále nenarůstalo. Hostující gólman se vyznamenal především při šancích Kally a Bílka.

Slavia odpověděla jedinou vážnější situací, ale Červenkův bekhendový blafák v samostatném úniku zlikvidoval Orct. Tečku za úvodní částí hry však napsal potřetí skrze Svobodovy betony Procházka a vypadalo to, že Kladno na cestě za třemi body nemůže nic zastavit.

Do druhé třetiny však nastoupili hosté se zjevnou snahou zápas zdramatizovat a ve 23. minutě po akci Graňáka také snížili zásluhou Červenkovy dorážky. Více však nechtěli domácí připustit a naopak sami mohli v polovině utkání zvýšit při přesilovce, v níž se do šancí dostali Kalla s Procházkou.

Na ledě se začalo přiostřovat, vlnu emocí zvedl především nepotrestaný zákrok Vondrky, který loktem doslova "sestřelil" domácího Ševce dávno po odehrání kotouče.

Obránce Rabatu se však po chvilce z ledové plochy zvedl a sám zvládl odjet na střídačku. Ve 35. minutě byli hosté blízko kontaktní brance, když si vyměnili puk Bednář se Supem, druhý jmenovaný však z dobré pozice zamířil o pověstný chloupek vedle Orctovy svatyně.  

Konec druhé dvacetiminutovky byl ve znamení šancí na obou stranách. Nejprve v dobré pozici nevyzrál na Orcta Beránek, vzápětí hráli domácí přesilovku, v níž se neujala ani jedna ze dvou šancí Bělohlava po přihrávkách Patery a Kally. Slavia ještě v tomtéž oslabení trestala. Velkou Kuchlerovu chybu před Orctem neomylně přetavil v gól Dlouhý.

Jenže očekávané drama vzalo za své velmi brzy po prvním vhazování třetí třetiny. Horna našel od zadního hrazení trestuhodně volného Procházku a ten oslavil hattrick. Po více než půlminutce zvýšil v přesilovce na tříbrankový rozdíl Bělohlav po krásném přiťuknutí od Kally a Slavia kapitulovala.

Závěr tak až na několik drobných potyček probíhal v klidném tempu a Kladno otevřelo stavidla ofenzivní exhibici. I když domácí nestříleli ani z jasných pozic a hledali lépe postaveného spoluhráče, přidal v 51. minutě Bělohlav šestou branku.

Výsledek:
Rabat Kladno - Slavia Praha 6:2 (3:0, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Kalla (Bělohlav), 6. Martin Procházka (Bělohlav), 17. Martin Procházka (Kalla), 41. Martin Procházka (Horna), 42. Bělohlav (Kalla), 51. Bělohlav (Hluchý) - 23. Červenka (Graňák), 40. Dlouhý. Rozhodčí: Rejthar - Charvát, Barvíř. Vyloučení: 5:15, navíc Patera - Bednář oba 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3298.
Kladno: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, J. Mrázek, Hájek - Horna, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Hluchý, Kalla, Bělohlav - M. Havel, Čurilla, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, Kolařík, Hlavačka, Graňák, Jass - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Rataj, Sup - Kubeš, Dlouhý, L. Havel - Vondrka, Červenka, Doležal. Trenéři: V. Růžička, O. Weissmann a Kalous.

Zlín - Budějovice 3:4 po sam. nájezdech (1:3, 1:0, 1:0 - 0:0)

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v dnešní utkání 38. kola extraligy na ledě Hamé Zlín 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodující trefu si připsal slovenský útočník Michal Hudec, který překonal svého krajana ve zlínské brance Igora Murína. Mountfield tak ukončil úctyhodnou sérii Zlína, který v předchozích pěti sériích samostatných nájezdů pokaždé zvítězil.

Oba týmy začaly hodně vlažně a do vyložených šancí se nedostávaly. Na první gól diváci čekali do 12. minuty, kdy od bočního mantinelu nahodil kotouč před Cháberovu klec Nosek a po teči jednoho z budějovických hráčů hostující gólman inkasoval.

Jihočeši ale během čtyř minut skóre dokonale otočili. Zlínský odchovanec Veselý předložil po rychlém protiútoku puk Kutlákovi, který nedal brankáři Murínovi šanci. O chvíli později si Hudec pohrál s Galvasem a pod Murínem prošel kotouč až za čáru.

Po druhém inkasovaném gólu naštvaný zlínský gólman odjel na střídačku a přepustil místo Čechovi. Ten udržel čisté konto necelé tři minuty, když Vakovu nahrávku trefil šikovně ve vzduchu Veselý. 

Od začátku druhé třetiny se ve zlínské kleci objevil opět Murín, který moc práce neměl. Hosté si totiž hlídali náskok a do útoku se nehnali. Nepropustnou defenzivu pokořil až v 37. minutě Vosátko, jehož nahození si kopl do vlastní sítě Vydarený.

Po dalším šťastném gólu Zlína Jihočeši opět zabrali a ještě před druhou přestávkou měli dvě šance. Brabence ale vychytal Murín, který se zaskvěl i při sólovém úniku Kotrly.

Nevyužité příležitosti začaly hráče Mountfieldu mrzet ve 49. minutě, třetí přesilovku Zlína totiž využil po teči Novotného střely od modré čáry důrazný Kubiš.

Hosté pak sice měli možnost rozhodnout ve třech početních výhodách, až na Posmykovu střelu ale Murína příliš neprověřili, takže na řadu přišlo prodloužení. V něm byli aktivnější Jihočeši, kteří se nakonec radovali až po samostatných nájezdech. Druhým gólem v zápase rozhodl bekhendovým blafákem Hudec.

Výsledek:
Hamé Zlín - Mountfield České Budějovice 3:4 po sam. nájezdech (1:3, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Nosek, 37. Vosátko, 49. Kubiš (A. Novotný) - 14. Kutlák (Veselý), 15. M. Hudec (V. Hübl), 18. Veselý (Vak), rozhodující sam. nájezd M. Hudec. Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Padevět. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4666. 
Zlín: Murín (15.- 20. J. Čech) - Hamrlík, Galvas, Nosek, A. Novotný, Vosátko, Lučka, Horáček - Mokrejš, M. Čech, Rachůnek - Kubiš, Leška, Záhorovský - Okál, Kašpařík, Melenovský - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
České Budějovice: Chábera - Toman, Gřegořek, Posmyk, Vydarený, Macháček, Kutlák - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kotrla, Vak, Veselý - Šimánek, Mertl, Sailer - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

Plzeň - Vsetín 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Hokejisté Plzně porazili v 38. kole extraligy Vsetín 4:0 a díky třetí domácí výhře za sebou se bodově přiblížili desítce pro play off. Beznadějně poslední tým tabulky z Valašska za nimi zaostával celé utkání a skóre pro něj bylo ještě milosrdné. Brankář Lasselsbergeru Málek udržel bez větších potíží druhou nulu v sezoně.

Souboj dvou mužstev uzavírajících extraligovou tabulku začali o poznání aktivněji favorizovaní domácí. Vampolovu střelu po ledě zastavil vsetínský gólman Štefl a Kracíkova dorážka do poloodkryté branky mířila těsně vedle pravé tyčky.

Pasivně hrající hosté poprvé zahrozili překvapivě při vlastním oslabení, Sabolovu teč Stantienovy chytré přihrávky však se štěstím vyrazil strážce domácí svatyně Málek. 

Plzeň se dostala do vedení během přesilové hry, když Vampolovo nahození tečoval patkou hole zády k brance stojící Divíšek a plachtící kotouč přeloboval Štefla. Hosté mohli srovnat při krátké dvojnásobné početní výhodě v závěru první třetiny, sehráli ji však mizerně. 

Prostřední část začali domácí náporem během přesilové hry a vteřinu po návratu vyloučeného Bobčeka na led skóroval z dorážky do odkryté branky kapitán Matějovský. Hosté poté nepřesně kombinovali a zaostávali také v důrazu.

O necelé dvě minuty později po druhém inkasovaném gólu navíc propadli ve středním pásmu, za což je potrestal přímočarý druhý útok domácích. Kombinaci Důrase se Šindelem zakončil bekhendovou střelou Adamský. V dalším průběhu druhé třetiny hosté zpevnili defenzivu a domácí těžko procházeli do útočného pásma.

Také v závěrečné třetině byli hosté v útoku bezzubí a navíc vyráběli chyby v obraně. Jedné z nich využil Matějovský k odvážnému průniku, který ale zakončil střelou nad Šteflovu branku. Za chvíli trefil domácí Čakajík levou tyčku a Adamského samostatný únik zneškodnil svým levým betonem mladý gólman hostů.

Ani Štefl ale nestačil na Matějovského přesilovkovou teč Čakajíkovy střely od modré čáry. V závěru hosty podržel brankář Štefl při krátké přesilové hře domácích pět na tři a minutu před koncem utkání akrobaticky zlikvidoval Zelenkovu střelu zápěstím z pravého kruhu. Hosté tak nezažili radost z výhry již ve třináctém zápase v řadě.

Výsledek:
Lasselsberger Plzeň - Vsetínská hokejová 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Divíšek (Vampola), 22. Matějovský (Vampola), 24. Adamský (Šindel), 48. Matějovský (Čakajík). Rozhodčí: Bolina - Pešek, Šátava. Vyloučení: 8:12. Využití: 1:0. Diváci: 4474.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Derner (27. Pulpán), Dobrovolný, V. Čech - Vampola, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - od 44. navíc Kubalík, od 59. Zelenka, Šaffer. Trenéři: Kučera a Černý.
Vsetín: Štefl - Bobček, Kučný, Ostrčil, Šmach, Mocek, Horák, Andersons, Galvinš - R. Hubáček, Stantien, Näätänen - Dubec, Sakrajda, Rob - L. Duba, Grill, Davídek - Sabol, Hrňa, Knebl. Trenéři: Vlach a Kopřiva.

Karlovy Vary - Třinec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v pátečním utkání 38. kola extraligy nad Třincem 4:0 a díky desáté domácí výhře za sebou si upevnili páté místo. Svůj náskok právě na šesté Oceláře zvýšila Energie už na šest bodů.

Dvěma góly a jednou asistencí přispěl k prvnímu bodovému zisku v sezoně proti Třinci útočník Petr Kumstát, dvakrát skóroval i obránce Michal Dobroň. Brankář Lukáš Sáblík udržel už popáté v sezoně čisté konto.

Domácí začali utkání s velkou chutí a už v 9. vteřině vyslal první střelecký pokus na třineckého brankáře Vojtka Kumstát. Vzápětí hostujícího brankáře Vojtka nepřelstil Dvořák. Další šance ještě nevyužili Chrenko a Kloz, ale v páté minutě se už Energie radovala. Po Kumstátově ideální přihrávce skóroval obránce Dobroň.

Odpovědět mohl zblízka Martynek, ale gólman Sáblík svůj tým zachránil. Vzápětí chytil Vojtek Kumstátův bekhend pokus. Z hostujícího týmu byla v první třetině nejnebezpečnější Peterkova formace. V 11. minutě její centr zazlobil spolu s Martynkem a v 15. minutě se mohl prosadit Hašek. Na druhé straně se individuálně prosadil Pech, ale při zakončení byl tísněn.

Druhá třetina začala více než pětiminutovým náporem Třince, který byl umocněn dvěma přesilovkami. Nejdříve pálil nebezpečně Polanský, v 23. minutě trefil Skořepa tyčku Sáblíkovy branky a potom najíždějící Martynek minul branku.

V polovině zápasu při karlovarské přesilovce prostřelil Vojtka po Němcově přihrávce nejproduktivnější karlovarský hráč Kumstát a byl to jubilejní stý gól Energie v této sezoně, za což získá střelec za odměnu galon Becherovky. Potom pokryl Sáblík betony Haškovu bombu a ve 35. spálil v přesilovce velkou šanci karlovarský Skladaný.

Na začátku závěrečného dějství pojistil po sólu vedení Kumstát. Potom měli hrát domácí 96 vteřin v pěti proti třem, ale už po pěti vteřinách využil výhodu obránce Dobroně. V 52. minutě neuspěl po pěkné akci Pech. Zápas nedohrál třinecký Polanský, který za napadení Kristka inkasoval trest pět minut plus do konce utkání.

Výsledek:
Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Dobroň (Kumstát), 30. Kumstát (Němec), 41. Kumstát (Skuhravý), 43. Dobroň (Řezníček). Rozhodčí: Jebavý - Bádal, Bejček. Vyloučení: 7:6, Polanský (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 3160.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kristek, Skladaný - Zucker, Chrenko, Milan Procházka - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Třinec: Vojtek - Kroupa, Frolo, Tesařík, Výtisk, D. Seman, Pácal - Korhoň, Polanský, Tomas - Kolusz, Štefanka, Skořepa - Martynek, Peterek, Hašek - J. Daneček ml., Vrba. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Pardubice - Znojmo 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Hokejisté Pardubic porazili v pátečním utkání 38. kola extraligy Znojmo 4:0 a po dvou těsných porážkách dokázali poprvé v sezoně proti Orlům bodovat. Dvěma asistencemi přispěl k porážce svého bývalého týmu exznojemský kapitán Petr Pucher. Dvakrát po jeho akcích skóroval kanonýr Petr Sýkora. Gólman Ján Lašák udržel popáté v sezoně čisté konto.

Orli se představili v oslabené sestavě jako houževnatý celek a dvě třetiny byli domácím rovnocenným partnerem. Pardubičtí ve snaze odčinit vysokou porážku 2:7 ze Slavie začali velmi aktivně a hodně jim pomohl vedoucí gól ve 4. minutě.

Uznání gólu předcházelo více než čtvrthodinové zkoumání videa, protože Sýkorova dělovka vylétla z Trvajovy klece a sudí Husička rozpažil. Po mohutných protestech pardubických diváků a hráčů se při nejbližším přerušení rozhodčí odebral do boxu časoměřičů a nakonec potvrdil platnost branky.

Rozzlobení hosté přidali na důrazu, ale nic jim to nebylo platné, protože pardubická obrana je do šancí téměř nepouštěla. Výjimkou byla jen v 7. minutě příležitost Hamana, který využil Komovy chybné rozehrávky, ale Lašák byl na místě.

Přestože se hrálo oboustranně s velkým nasazením, první vyloučení přišlo až ve 14. minutě, ale domácí početní výhodu nevyužili. Stejně se vedlo na konci první třetiny i Znojmu, když za Lašákovo podražení soupeře seděl na trestné lavici Cetkovský. Naopak blízko druhému gólu byli domácí, když v oslabení ujeli Sýkora s Hlinkou, radost jim však zkazil Trvaj.

Druhou třetinu začali velkým náporem Znojemští. Chyběla jim však přesná koncovka, ale svou důraznou nátlakovou hrou hodně potrápili pardubickou obranu. Z gólu se ale radovali opět domácí. Ve 28. minutě se Koukalův útok hezkou kombinací dostal snadno do útočného pásma a zkušený Blažek si před Trvajem věděl rady.

Orli ani po této brance nevyklidili pole a na zvýšený tlak domácích odpovídali stejnou zbraní. Neustálým napadáním protihráčů se snažili donutit soupeře k chybě. Sami ale chybovali při pardubických únicích a třikrát dali domácímu celku možnost hrát v početní výhodě. Pardubické mužstvo však tentokrát při přesilovkách nebylo při střelecké chuti.

Znojmo se pustilo do pardubického týmu zostra i na začátku třetí třetiny. Domácím ale zafungovala spolupráce exznojemského Puchera s domácím kanonýrem Sýkorou. Ve 47. minutě Pucher obehrál dva své bývalé spoluhráče a přesnou přihrávkou našel zcela volného Sýkoru.

Proti jeho přesné dělovce neměl Trvaj sebemenší šanci. Pardubičtí se v 50. minutě dočkali i počtvrté a opět to bylo po pohledné akci. Pivkův útok se prosadil přesnou kombinací před Trvajem a po spolupráci se Snopkem se radoval Andrašovský, který zakončoval do prázdné polovina znojemské branky.

Domácí se tak dostali do herní pohody a v závěru mohli své vítězství ještě zvýraznit, ale před Trvajem příliš kombinovali a propásli vhodné šance ke skórování.

Výsledek:
Moeller Pardubice - Znojemští Orli 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. P. Sýkora (Pucher), 28. Blažek (Koukal), 47. P. Sýkora (Pucher), 50. Andrašovský (Snopek). Rozhodčí: Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 8657. 
Pardubice: Lašák - Píša, Havíř, Snopek, M. Čech, Linhart, Čáslava, Koma, M. Šeda - P. Sýkora, Pucher, Rolinek - Čaloun, Pivko, Andrašovský - Ondřej, Cetkovský, M. Hlinka - Kolář, Koukal, Blažek. Trenéři: Říha a Rohlík.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Němeček, Kotaška, Jareš, Chvátal, Mojžíš, od 41. navíc Švrček - V. Říha, Dopita, M. Růžička - Nouza, Haman, Tvrdík - D. Nedorost, Beroun, J. Svoboda - Kucharczyk, Škoda, Vaškovič. Trenéři: Hořava a Votruba.

  • Tabulka a výsledky ZDE 
  • Pravidelné předzápasové informace ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy