Liberec se skvělým obratem udržel v čele

ČTK, SportPlus
29. 12. 2006 19:48
Praha - Hokejisté Liberce předvedli ve 36. kole extraligy na ledě Zlína ve třetí třetině velkolepý obrat a udrželi se v čele tabulky.

Hokejisté Pardubic se díky vítězství nad Českými Budějovicemi 3:0 posunuli před svého pátečního soupeře na druhé místo extraligové tabulky. Kladno si poradilo se Vsetínem až v prodloužení, Litvínov na domácím ledě podlehl Slavii 3:4. Sparta dokázala otočit tříbrankové manko proti Karlovým Varům.

  • Extraligovou tabulku najdete ZDE

Zlín - Liberec 2:4 (1:0, 1:0, 0:4)

Čtyřmi góly v poslední třetině otočili hokejisté Liberce nepříznivě se vyvíjející zápas na ledě Hamé Zlín a zvítězili 4:2. Domácí sice vedli ještě ve 43. minutě o dvě branky, ale Bílí Tygři díky následující střelecké smršti vybojovali čtvrté vítězství na soupeřově ledě za sebou a udrželi se v čele tabulky.

Rozhodující trefu si připsal obránce Jiří Moravec, který dalekonosnou střelou zaskočil brankáře Murína. 

Domácí si nemohli přát lepší úvod. Hned při druhém střídání nahodil puk na Hniličku od modré čáry Nosek a reprezentační gólman nestihl kvůli zakrytému výhledu včas reagovat.

O chvíli později zůstal za brankou ležet zlínský bek Galvas, po ošetření v kabině se sice v desáté minutě vrátil na střídačku, ale do hry už nezasáhl. 

Liberec se po inkasovaném gólu rychle otřepal a důrazem před Murínovou klecí nadělal soupei hodně problémů. Podkonického pokus Murín vyrazil, u levé tyčky dvakrát během oslabení úspěšně zasáhl i proti Vaicovi.

Slovenský brankář v dresu Zlína se vyznamenal také při šanci Pletky, kterou mu připravil Šachl. V závěru první třetiny měl vyrovnání na hokejce Pabiška, ani on však na Murína nevyzrál. 

Ve 23. minutě se dostal až před zlínskou branku Žabka, jenže ve velmi dobré pozici trestuhodně přestřelil. Celek Hamé pak měl dvakrát po sobě krátké přesilovky pěti proti třem, Hnilička byla ale neprůstřelný, když dokázal vychytat Záhorovského i domácího kapitána Okála. 

Zlínští se dočkali zvýšení náskoku až při stejném počtu hráčů na ledě. Po vyhraném vhazování našel Rachůnek nekrytého Čecha a ten se trefil nad padajícího Hniličku. Vzápětí ujížděl na libereckého brankáře Kašpařík, ovšem puk z jeho hokejky skončil na pravém Hniličkově betonu. 

V závěru druhé třetiny Zlín nedokázal proměnit ani více než minutu a půl trvající dvojnásobnou početní výhodu, a to se mu vymstilo. Ve třetím dějství totiž Liberec během tří minut vyrovnal. Nejprve odražený puk po Novákově ráně uklidil za Murína bekhendem Vaic, vyrovnání zařídil při vyloučení Kubiše střelou do odkryté klece Pletka.

V 56. minutě domácí šokoval obránce Moravec, který napřáhl za modrou čárou a Murín nečekaně puk nezastavil. Definitivní pojistku přidal v závěru při zlínské hře bez brankáře Novák.

Výsledek: 
Hamé Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:0, 1:0, 0:4) 
Branky a nahrávky: 1. Nosek (Rachůnek), 36. M. Čech (Rachůnek) - 43. Vaic (Novák), 46. Pletka (Šachl), 56. Moravec (Jiruš), 60. Novák (Podkonický). Rozhodčí: Smeták - Chytil, Čech. Vyloučení: 10:12, navíc Vaic (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5601. 
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, A. Novotný, Vosátko, Lučka, Horáček - Melenovský, Leška, Záhorovský - Mokrejš, M. Čech, Rachůnek - Okál, Kašpařík, Kubiš - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík. 
Liberec: Hnilička - Jiruš, Moravec, Krstev, Čutta, Zíb, Rýgl, Žabka, Kočí - Vaic, Podkonický, Novák - Dušek, Plodek, Víšek - L. Čermák, Šachl, Pletka - S. Procházka, Pabiška, O. Hruška. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.

Vítkovice - Znojmo 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Vítkovičtí hokejisté si alespoň na konec roku trochu spravili chuť, když ve 36. extraligovém kole porazili v utkání chudém na branky Znojmo 2:0. Dokázali tak vydřít cenné vítězství, jenž je ještě ponechalo ve hře o play off. 

Domácí tým představil další novou tvář, kterou se stal dvaadvacetiletý obránce Michal Barinka. Tomu debut v novém dresu vyšel parádně, když jím nahozený puk těsně za půlící čarou skončil v šesté minutě za zády překvapeného Trvaje.

Vítkovice začaly velmi dobře a boj o play off zjevně nevzdaly ani po pěti porážkách v řadě. 

Vedoucí branka je uklidnila a až do 16. minuty byly mnohem aktivnější než soupeř. Pak však musel za již pykajícím Weissmannem na trestnou lavici na čtyři minuty Hubáček, přišlo i další vyloučení domácích a na Vítkovice čekaly horké chvilky. Výborný gólman Pinc však nekapituloval ani v téměř tři minuty trvajícím dvojím početním oslabení svého týmu. 

Po přestávce tempo hry trochu opadlo, hra se vyrovnala, ale šancí na obou stranách bylo jen minimálně. Ve 32. minutě dostaly Vítkovice šanci hrát přesilovku pěti proti třem, ale během 71 vteřin se jim skórovat nepovedlo. Oba celky hrály velmi pozorně v defenzivě a hráči Vítkovic, jako již tradičně, bojovali zcela nadoraz. Jejich snažení však scházelo brankové vyjádření. 

Pro třetí třetinu ostravský trenér Fryčer zredukoval sestavu svého mužstva na tři útoky, pozměnil jejich složení a domácí se v 50. minutě dočkali zasloužené gólové pojistky. Burger od zadního mantinelu přihrál Weissmannovi, který bez přípravy překonal Trvaje podruhé. Hosté se i přes závěrečný tlak snížení nedočkali.

Výsledek: 
Vítkovice Steel - Znojemští Orli 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) 
Branky a nahrávky: 6. Barinka (Weissmann), 50. Weissmann (Burger). Rozhodčí: Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 4035. 
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Jasečko, Stanislav Hudec - Irgl, Burger, P. Hubáček - Kropáč, R. Procházka, Köhler - Weissmann, Tomášek, Krenželok - Šebesta, Hamrák, Klimek. Trenéři: Fryčer a Bolek. 
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Němeček, Kotaška, Jareš, Mojžíš, Chvátal - Plášek, Haman, Beroun - A. Padělek, Dopita, M. Růžička - J. Svoboda, Tvrdík, Říha. Trenér: Votruba.

Litvínov - Slavia 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Hokejisté Slavie potvrdili výbornou bilanci na kluzištích soupeřů i v pátečním utkání v Litvínově, před kterým byli dosud v tabulce jen díky lepšímu skóre. Po těsném vítězství 4:3 se svěřenci Vladimíra Růžičky posunuli na sedmou pozici, Chemopetrol zůstal devátý. 

Domácí zaspali úvod a přenechali aktivitu hostujícímu týmu. Pražané také šli vzápětí do vedení, když Hlavačka po vyšachování obrany našel volného Supa a ten otevřel skóre.

Litvínov se dočkal šťastného vyrovnání na konci páté minuty, kdy při přesilovce s pomocí teče bránícího Vondrky vyrovnal obránce Punčochář. 

Zanedlouho však znovu vedli slávisté. V přesilovce pět na tři pálil od modré Bednář, jeho rána orazítkovala tyčku a Beránek pohodlně dorazil puk do prázdné branky. V 16. minutě se předčasně poroučel pod sprchy Vondrka za faul loktem na obránce Moravu, pětiminutovou početní převahu však domácí trestuhodně promarnili. 

V druhé části Litvínov viditelně přidal a ve 33. minutě opět vyrovnal. V přesilovce vystřelil Šlégr a propálil vše, co mu stálo v cestě, i brankáře Svobodu. Pět minut nato už zase vedla Slavia. Po přihrávce Beránka se ve hře pěti proti třem parádně trefil Bednář. 

Hned v úvodu třetí části vzal Chemopetrolu vítr z plachet Kolařík, za jehož tvrdou ranou se mohl Hübl jen ohlédnout. Ve 49. minutě však duel zdramatizoval Kopecký, který snížil na rozdíl jediného gólu.

V závěru pak mohl vyrovnat Kubinčák, ale jeho parádní akce skončila jen těsně vedle. Na druhé straně měl šanci definitivně potvrdit vítězství hostí Bednář, ale Hübl jeho nájezd vychytal. K vyrovnání pak nevedla ani téměř minutu a půl trvající hra Litvínova bez brankáře.

Výsledek: 
Chemopetrol Litvínov - Slavia Praha 3:4 (1:2, 1:1, 1:1) 
Branky a nahrávky: 5. Punčochář (Branda), 33. Šlégr (Hranáč), 49. Kopecký (Rindoš) - 1. Sup (Hlavačka), 7. Beránek (Bednář), 38. Bednář (Beránek), 43. Kolařík (Bednář). Rozhodčí: Minář - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:8, navíc Vondrka (Slavia) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 2:2. Diváci: 5856. 
Litvínov: J. Hübl - Hranáč, Šlégr, Punčochář, Nikolov, Skuhrovec, Morava, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Jenáček - Trávníček, Branda, Benda - Kopecký, Lukeš, Prorok - Bednařík, Rindoš, Jánský. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala. 
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, Hlavačka, Kolařík, Jass, Graňák - Tomica, Beránek, D. Hruška - Sup, Rataj, Bednář - Doležal, Červenka, Vondrka - Malát, Kubeš, Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Kladno - Vsetín 3:2 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)

Hokejisté Kladna vyhráli i čtvrtý prosincový zápas na domácím ledě, i když poslední Vsetín v pátek porazili 3:2 až v prodloužení. Důležité dva body v boji o play off jim zajistil kapitán Patera poté, co zápas poslal do prodloužení v závěru 59. minuty gólem z trestného střílení Kalla. 

Poslední Vsetín znovu dokázal, že na Kladno umí zahrát. Obětavou hrou hosté vydřeli bod, ale měli blízko ke třem. 

Od první minuty působili Valaši velice sebevědomým dojmem, naproti tomu domácí se zdáli nekoncentrovaní. Do největších příležitostí se dostávali hosté paradoxně v oslabeních. Při pobytu Davídka na trestné lavici jel Stantien sám na Orcta, ale v koncovce neuspěl.

Stejně dopadla i akce vsetínského obránce po jeho návratu na led. Při dalším vyloučení Dubce se Vsetín již dostal do vedení, když Duba nadvakrát překonal kladenského gólmana. 

Očekávaný nápor Kladna v úvodu druhé třetiny se nekonal. Středočeši měli půlminuty výhodu dvou hráčů na ledě, ale přesilovkovým formacím na rozdíl od předchozích zápasů chyběla přesnost i štěstí.

Vsetínští hráči bojovali a v brance je držel jistými zásahy Štefl. Kladenská snaha přinesla pouze nastřelenou tyč, kterou trefil Kalla. V obrovských příležitostech nepotvrdili svoji kvalitu ani největší lídři mužstva Patera a Martin Procházka. 

Když se ve 44. minutě konečně prosadil Ševc bombou od modré, zdálo se, že domácí nepříznivý vývoj obrátí. Za necelé dvě minuty však Rob prostřelil haldu těl před sebou a svěřenci trenéra Müllera museli opět útočit do plných.

Nečekanou výhodu získalo Kladno necelé půl druhé minuty před koncem, když Bobčekovo posunutí vsetínské branky potrestal rozhodčí Turčan trestným střílením, ze kterého Kalla vyrovnal. V prodloužení pak zajistil dva body domácím po Procházkově přihrávce Patera.

Výsledek: 
Rabat Kladno - Vsetínská hokejová 3:2 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0) 
Branky a nahrávky: 44. Ševc (Patera), 59. Kalla z tr. střílení, 63. Patera (Martin Procházka) - 17. L. Duba, 46. Rob (Kučný). Rozhodčí: Turčan - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 5:10, navíc Näätänen (Vsetín) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2938. 
Kladno: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, Štěpánek, Zeman, Mrázek, Trončinský, Hájek - Kalla, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Hluchý - Diviš, Kuchler, Bělohlav - Jaroš, Čurilla, Rudovský. Trenéři: Müller a Kasík. 
Vsetín: Štefl - Šmach, Bobček, Galvinš, Kučný, Mocek, Horák - Näätänen, Hubáček, Stantien - L. Duba, Grill, Davídek - Dubec, Sakrajda, Rob. Trenéři: Vlach a Kopřiva.

Plzeň - Třinec 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Ve 36. kole hokejové extraligy porazil Lasselsberger Plzeň třinecké Oceláře zaslouženě 6:2. V útočném utkání rozhodla ze strany domácích velmi povedená druhá třetina. Lasselsberger tak vsítil nejvíce branek v letošní sezoně a po dvou porážkách opět naplno bodoval, zatímco Ocelářům utkání nevyšlo po všech stránkách. 

Plzeňský trenér Kučera před utkáním výrazně pozměnil složení útočných formací, což částečně zapříčinilo nachlazení kapitána Matějovského. Oboustranně nervózní úvod ukončila až přesilovková branka domácích.

Hosté se nejprve ubránili padesát vteřin ve třech. Poté však Benák vystřelil tvrdě od modré čáry a gólmanem Vojtkem vyražený kotouč pohotově dorazil do sítě Fabuš. 

Vstřelená branka domácí nabudila a hosté měli štěstí, že Divíšek nedotáhl svůj blafák do úspěšného konce. Špatně bruslící Třinec o chvíli později přežil i přečíslení dvou na jednoho, když Benákovu střelu zastavil Vojtek.

Hosté hrozili pouze z protiútoků. Těsně před koncem úvodní části mohl srovnat po vybídnutí od Vůjtka Martynek, jeho teč ovšem dokázal vyrazit plzeňský gólman Málek. 

Vstup do druhé třetiny vyšel domácím dokonale. Důras totiž projel středním pásmem, těsně za modrou čárou vypálil švihem a kotouč skončil za zády překvapeného Vojtka. Hosté poté dvakrát ohrozili Málka po chybách v domácí rozehrávce, ale strážce domácí svatyně zastavil Štefankovu střelu a za chvíli na něj ani nadvakrát nevyzrál z bezprostřední blízkosti Steber. 

V dalším střídání si ve středním pásmu elegantně do jízdy zpracoval domácí Divíšek Čakajíkovu dlouhou přihrávku a následně se po projetí mezi dvěma beky trefil přesně mezi Vojtkovy betony.

Dvoubrankové manko mohli hosté snížit během přesilovky, paradoxně ale inkasovali počtvrté. Frolo totiž příliš váhal s rozehrávkou v prostoru před Vojtkem, Ludvík mu vypíchl kotouč, a ten doplachtil až do sítě. 

To už třinecký gólman nevydržel a přepustil své místo náhradníkovi Lukáši Danečkovi. Hosté ještě zkorigovali stav zásluhou Skořepy, který dorazil kotouč do sítě po nedůslednostech plzeňské obrany, ale jejich další příležitosti před druhou přestávkou zneškodnil pozorný Málek. 

V závěrečné třetině již hosté rezignovali a na jejím začátku navíc obdrželi po tvrdé střele Čecha od modré čáry pátou branku. Poté přidal Kracík po vyjetí od mantinelu šestý gól. Další přečíslení domácí překombinovali, a tak na konečných 6:2 upravil při přesilovce ranou švihem z levého kruhu hostující Štefanka.

Výsledek: 
Lasselsberger Plzeň - Oceláři Třinec 6:2 (1:0, 3:1, 2:1) 
Branky a nahrávky: 7. Fabuš (Benák), 21. Důras (Kracík), 26. Divíšek (Čakajík), 29. Ludvík, 44. V. Čech (Šindel), 48. Kracík (Vampola) - 35. Skořepa (Hašek), 58. Štefanka (Korhoň). Rozhodčí: Jebavý - Pešek, Šátava. Vyloučení: 7:7, navíc Adamský a Důras oba 5 min. a do konce utkání - Hašek 5 min. a do konce utkání, Polanský do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4920. 
Plzeň: Málek - Derner, Čakajík, Benák, Dobrovolný, V. Čech, Malinský, Trnka - Důras, Divíšek, Ludvík - Vampola, Kracík, Adamský (21. Zelenka) - Fabuš, Šindel, Šaffer - od 56. navíc Kubalík. Trenéři: Kučera a Černý. 
Třinec: Vojtek (29. L. Daneček) - Tesařík, Výtisk, D. Seman, Pácal, Kroupa, Frolo, Kundrátek - Kolusz, Štefanka, Skořepa - Vůjtek, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Tomas - Hašek, Steber, od 25. navíc J. Daneček ml. a od 30. navíc T. Vrba. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Sparta - Karlovy Vary 4:3 (0:3, 1:0, 3:0)

Hokejistům Karlových Varů nestačil na ledě pražské Sparty ani tříbrankový náskok a v dramatickém závěru ztratili v utkání 36. kola všechny body po prohře 3:4.

Jak se hraje v přesilových hrách, předvedla v závěru úvodního dějství Energie. Po Vykoukalově faulu a Stehlíkově vyhození puku mimo ledovou plochu se naskytla hostům na 71 sekund početní výhoda pěti proti třem. Využili ji už po 29 vteřinách, kdy Řezníčkovu ránu od modré čáry tečoval před brankou kapitán Skuhravý. 

V trvající přesilovce si najel na Procházkovu přihrávku z rohu nekrytý Jiří Hanzlík a Západočeši zasadili Pražanům ještě další úder. Langhammerův faul potrestal 41 sekund před první přestávkou Kristek, který tečoval další pokus veterána Řezníčka. 

Do druhé třetiny Dubu nahradil Salfický a hned měl možnost vyniknout. V 22. minutě se na něj řítil Procházka, ale jednička Sparty z úvodu sezony byla úspěšnější.

Procházku navíc fauloval Dragoun, ale tentokrát Pražané v oslabení odolali. V 25. minutě mohli hosté ještě zvýšit, ale Zaťovičova přihrávka na volného Kristka neprošla. 

Sparta zvýšila obrátky a v polovině utkání si vynutila po faulech Dvořáka a Dobroně také přesilovku pěti proti třem. Hosté se sice 39 sekund ve třech ubránili, ale po návratu prvního potrestaného na led už inkasovali.

Proti Štrbovi ještě vleže Sáblík neuvěřitelně zabránil gólu hokejkou, ale za několik sekund ho prostřelil Hlinka. Jeho trefu si ještě sudí Homola potvrdil u videorozhodčího. 

Domácí cítili šanci a uzamkli Energii v jejím obranném pásmu, ale neuspěl druhý Štrbův útok, ani v dobré střelecké pozici Langhammer.

K nevoli sparťanských příznivců nechal sudí Homola pokračovat hru po několika zákrocích na domácí hráče a pak vyloučil za hákování Dragouna. Sparta se ubránila, ale ani sama nezužitkovala v úvodu závěrečné části Skladaného vyloučení. Hlaváčův pokus chytil Sáblík. 

Výhru Západočechů mohli pojistit Pech se Zaťovičem, ale Salfický držel čistý štít. Sparta pak promarnila 41 vteřin trvající výhodu dvou hráčů v poli a poté selhal v koncovce i Hlaváč, který nedokázal překonat v 54. minutě ležícího Sáblíka. Po zaváhání karlovarské obrany ale snížil Dragoun a hostům se staly osudnými fauly.

K Jiřímu Hanzlíkovi přisedli při jednom přerušení Řezníček a Skladaný a Sparta toho využila. Při dvojnásobném oslabení si v 58. minutě Tonův pokus nešťastně srazil do vlastní branky Ustrnul a za 25 vteřin už proti čtyřem využil Sivkovu asistenci zpoza branky Hlinka.

Výsledek: 
Sparta Praha - Energie Karlovy Vary 4:3 (0:3, 1:0, 3:0) 
Branky a nahrávky: 31. J. Hlinka (Vykoukal), 54. Dragoun, 58. P. Ton (Vykoukal), 58. J. Hlinka (Sivek) - 18. Skuhravý (Řezníček), 19. Jiří Hanzlík (Milan Procházka), 20. Kristek (Řezníček). Rozhodčí: Homola - Barvíř, Charvát. Vyloučení: 6:11, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 3:3. Diváci: 6681. 
Sparta Praha: T. Duba (21. Salfický) - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Vomela - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Štrba, O. Kratěna - Netík, Langhammer, Dragoun - Vrbata, Podlešák, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek. 
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kristek, Skladaný - Zucker, Chrenko, Milan Procházka - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Pardubice - České Budějovice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

V utkání 36. extraligového kola mezi Pardubicemi a hosty z Českých Budějovic bylo v sázce průběžné druhé místo tabulky, na které se díky výhře 3:0 posunul domácí Moeller. Ten byl od druhé třetiny výrazně lepším týmem a jeho brankář Lašák si tak připsal další nulu v probíhající sezoně. 

Od úvodní minuty se hrál oboustranně výborný hokej. Pardubičtí, kteří poprvé nastoupili s Peterem Pucherem, byli v úvodní třetině sice aktivnějším týmem, ale zaměstnanější byl jejich brankář Lašák. Oba celky preferovaly zajištěnou obranu, proti které se soupeř jen těžko prosazoval. Proto se také v úvodní dvacetiminutovce diváci gólu nedočkali. 

Pardubičtí trenéři nasadili na první útok soupeře "bourací" řadu Cetkovského, které se dařilo eliminovat nejvážnější nebezpečí hostů. V 9. minutě se poprvé předvedl Pucher, ale jeho akci zmařil Chábera. Minutu nato se do podobné šance dostal Brabenec, ale mířil těsně vedle.

Jihočeši se k náporu nadechli při vyloučení Píši v 10. minutě a Lašák byl v ohni střel. Hodně mu ale pomáhali obětavě hrající spoluhráči, takže druhá přesilovka soupeře v této třetině zůstala bez užitku. Obrovskou příležitost propásl v 16. minutě domácí Starý, který sám před brankou trefil jen Cháberu. 

Druhou třetinu zahájili domácí hráči mohutným náporem a ve 22. minutě po sedmnácti vteřinách využili početní výhodu při vyloučení Posmyka k vedoucí brance.

Znamenalo to pro ně nadechnutí k velkému tlaku a na jihočeskou branku se valil jeden útok za druhým. Jihočeši ale statečně vzdorovali a rychlými a důraznými akcemi čelili náporu Moelleru. Úroveň utkání viditelně stoupla a před oběma brankami se děly velké věci. 

Při přesilovce Mountfieldu ve 30. minutě trefil Toman pravou tyčku Lašákovy branky, když pardubický gólman neměl hokejku. Z protiútoku orazítkoval českobudějovickou branku dělovkou Koukal.

Tentýž hráč málem překvapil Cháberu ve 36. minutě při vlastním oslabení. Po sérii vyloučení v této fázi utkání se v závěru třetiny opět hrál hokej s velkým H, který potvrzoval, že spolu hrají mužstva z popředí tabulky. 

Třetí třetinu začali hosté náporem díky přesilovce, ale domácí poněkud přísné oslabení po vyloučení Čalouna přečkali bez úhony. Pak měli stejnou výhodu domácí, když podruhé v utkání byla potrestána lavička hostů za špatné střídání, a ti si vedli výrazně lépe.

Ve 46. minutě brankou Pivka třináct vteřin před koncem přesilovky zvýšili na dvougólový rozdíl. Domácí hnáni vyprodaným hledištěm pak zatlačili soupeře do defenzivy a utkání dostali pod svou kontrolu. 

Hosté se snažili překvapit pardubický tým hrou na náhodná rychlá přečíslení. V 53. minutě se na ledě zajiskřilo, když po najetí do Lašáka vzplála za jeho brankou menší šarvátka, na kterou o pár vteřin později navázal menší souboj Sailera s Píšou.

Ve zbývajících minutách se přes usilovnou snahu nepodařilo Jihočechům zvrátit vývoj zápasu, naopak dvě minuty před závěrečnou sirénou jim Hlinka přidal třetí gól.

Výsledek: 
Moeller Pardubice - Mountfield Č. Budějovice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) 
Branky a nahrávky: 22. Snopek (Čaloun), 46. Pivko (Andrašovský), 58. Hlinka (Sýkora). Rozhodčí: Rejthar - Bejček, Kalivoda. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. Diváci: 9300 (vyprodáno). 
Pardubice: Lašák - Linhart, Čáslava, Snopek, M. Čech, Píša, Havíř, od 41. navíc M. Šeda - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej - Čaloun, Pivko, Andrašovský - P. Sýkora, Pucher, M. Hlinka - Starý, Blažek, Koukal. Trenéři: Říha a Rohlík. 
České Budějovice: Chábera - Toman, Gřegořek, Posmyk, Vydarený, Mucha, Kutlák, Vágner - M. Hudec, Brabenec, Sailer - Kotrla, Vak, Veselý - Květoň, Mertl (21. Gulaš), Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

 

Právě se děje

Další zprávy