Plzeň dostala v Kladně desítku

ČTK, SportPlus
22. 12. 2006 20:34
Praha - Hokejisté Plzně dostali ve 34. kole extraligy na ledě Kladna deset branek, z toho pět v první třetině.

Pardubice zdolaly hráče Karlových Varů 4:2 a v tabulce svého soupeře přeskočily, když se posunuly na třetí místo. Zlín si poradil se Spartou, kterou na svém ledě rozdrtil 5:1.

Liberec si díky pátečnímu vítězství 3:1 ve Vítkovicích vybudoval čtyřbodový náskok v čele tabulky. Druhé České Budějovice totiž nebodovaly ve Znojmě, kde prohrály 1:3.

Zlín - Sparta 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Domácí touha po odplatě hnala dopředu od prvních minut, ovšem dlouho se nedokázali dostat do vyložené šance. Ta přišla ve 13. minutě, když se dostali do přečíslení dva na jednoho Melenovský se Záhorovským, který ukázkovou stahovačkou dostal domácí do vedení.

Do první přestávky sice již měli častěji kotouč na svých holích Pražané, ovšem gólovou šanci si nevytvořili. Snad jen Sivkův pokus byl nebezpečný. 

Nejvíce rozruchu přinesla druhá část. Především taktickou bitvu z prvního dějství vystřídala větší útočný apetit obou celků, přičemž nebezpečnější byl Zlín.

Již ve 22. minutě se mohl podruhé radovat, když Vosátkovu střelu od modré výborně odclonili jeho spoluhráči a Duba viděl puk až ve své síti. Další možnosti navýšit vedení měl Zlín po šancích Rachůnka s Martinem Čechem, na druhé straně se snažili Ton se Sivkem. 

Třetí gól domácí zařídili ve vlastním oslabení. Martin Čech vyzval k sólu Rachůnka, který jej s přehledem zakončil bekhendovým blafákem. Poté hráli sparťané i téměř půl minut pět na tři, ale ani tentokráte na obranu domácích nevyzráli. 

Sparta v poslední třetině vsadila vše na jednu kartu. Otevřela hru, častěji se dostávala před Jakuba Čecha, který ale všechny pokusy nezlikvidoval. Hosté totiž dokázali vykřesat jiskru naděje gólem Stehlíka v přesilové hře. Rozhodnutí přinesla 51. minuta.

V přerušené hře totiž Ton napadl domácího Lešku, po které se strhla menší šarvátka. Hostující kanonýr musel pod sprchy, zatímco Novotný, který Lešku bránil dostal trest pouze dvouminutový. Hned z následného protiútoku ale zcela uklidnil domácí tým a fanoušky tvrdou střelou z úhlu do černého Martin Čech, který pojistil výhru domácích. 

Kdo ale očekával poklidný zbytek zápasu, mýlil se. Hosté se totiž začali jako smyslu zbavení napadat Lešku, přičemž v 55. minutě se strhla další, větší rvačka. Po té musela předčasně pod sprchu hned čtveřice hráčů, po dvou na každé straně. Vítězství Zlína zpečetil 13 vteřin před koncem Michal Pšurný.

Výsledek:
Hamé Zlín - Sparta Praha 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky:
13. Záhorovský (Melenovský), 22. Vosátko (Kašpařík), 33. Rachůnek (M. Čech), 51. M. Čech (Galvas), 60. M. Pšurný (Balán) - 48. Stehlík (J. Hlinka). Rozhodčí: Bolina - Pešek, Šátava. Vyloučení: 11:6, navíc Leška, Melenovský (oba Zlín), P. Ton, Jan Hanzlík všichni 5 min. a do konce utkání, Stehlík do konce utkání, Ptáček (všichni Sparta) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4972.
Zlín: J. Čech - Hamrlík, L. Galvas, Nosek, Novotný, Vosátko, Lučka, Horáček - Melenovský, Leška, Záhorovský - Mokrejš, M. Čech, Rachůnek - Kovář, Kašpařík, Kubiš - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Sparta: Duba - Ptáček, Protivný, Tabaček, Jan Hanzlík, Černošek, Stehlík - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - O. Kratěna, P. Ton, Štrba - Netík, Langhammer, Dragoun - D. Vrbata, Podlešák, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Pardubice - Karlovy Vary 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) 

Gólem se na výhře domácích podílel i útočník Petr Sýkora, jenž se tak osamostatnil v čele hodnocení nejlepších střelců soutěže od Petra Tona ze Sparty. 

Pardubičtí, v jejichž brance se opět objevil Koutský, našli v úvodní třetině v západočeském týmu zcela vyrovnaného soupeře. Ten i bez Ustrnula začal na pardubickém ledě hodně sebevědomě a odolával do 10. minuty tlaku domácích, kteří rychlou kombinační hrou nutili soupeře k faulům. 

V polovině první třetiny ale otevřel skór Sýkora. Hosté za dvě a půl minuty využili zmatku před Koutským k vyrovnání. Trefil se Košťál, kterému připravil gólovku z trestné lavice vracející se Pech. Převahu pardubického Moelleru v této třetině využil až při přesilovce pět na tři na konci 18. minuty Rolinek. U obou pardubických gólů asistoval obránce Píša. 

Ve druhé části domácí Blažek hned ve 22. minutě propásl před Sáblíkem vyloženou šanci, a tak se diváci dočkali další branky až v končící 25. minutě. A bylo to opět v přesilovce. Při vyloučení Němce se trefil Havíř, kterému lahůdkově naservíroval šanci Rolinek. V další fázi této třetiny poznamenala plynulost hry častá vyloučení, ale ani jedno z mužstev nedokázalo početní výhody využít. 

Blízko k tomu měl Skladaný, kterému v poslední chvíli zmařil šanci Havíř. Ve 39. minutě nastřelil Pech tyčku Koutského branky a vzápětí zlikvidoval únik Miroslava Hlinky Sáblík. Karlovarský brankář měl velký podíl na tom, že domácí vedli po dvou třetinách jen rozdílem dvou branek. 

Ve třetí třetině se utkání proměnilo v úpornou bitvu. Domácí marně dobývali karlovarskou tvrz, zatímco jejich soupeř ze všech sil usiloval o korekci průběžného stavu.

Podařilo se mu to ve 49. minutě, kdy si s Hlinkovou pětkou pohrál Tvrdek a kontaktním gólem dostal svůj celek znovu do hry. Hráči Varů přidali na důrazu v obraně i v útočném pásmu a tak domácí měli hodně práce, aby drželi těsný náskok. 

Vysvobozením pro domácí, kteří do této chvíle byli pod tlakem, byla 56. minuta, ve které si na Ondřejovu přihrávku šikovně najel obránce Čáslava a svým pátým gólem v sezoně získal pro Moeller znovu dvoubrankový náskok. V závěru se opět dostali do šance hosté, když domácím byl vyloučen Cetkovský. Domácí se ale ubránili a utkání dovedli k vítěznému konci.

Výsledek:
Moeller Pardubice - Energie Karlovy Vary 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
10. P. Sýkora (Píša), 18. Rolinek (Píša), 25. Havíř (Rolinek), 56. Čáslava (Ondřej) - 13. Košťál (Pech), 49. Tvrdek (Pech). Rozhodčí: Polák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 9:8, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. a do konce utkání, Skuhravý (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 8275.
Pardubice: Koutský - Píša, Havíř, Snopek, M. Čech, Čáslava, Linhart, M. Šeda - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Čaloun, Pivko, Andrašovský - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej - Kolář, Koukal, Blažek. Trenéři: Říha a Rohlík.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, od 21. navíc Kloz - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kristek, Skladaný - Metlička, Chrenko. Milan Procházka - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Vítkovice - Liberec 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Krize vítkovických hokejistů je stále hlubší. Porážka s Libercem je už čtvrtá za sebou a týmu Miroslava Fryčera utekly další významné body v boji o play off. Severočeši v Ostravě uspěli i bez osmi zraněných hráčů. Výkonem nenadchli, ale účelným stylem hry domácím nic nedovolili. 

S pěti juniory v sestavě se domácí marně snažili o trvalejší tlak na Šindelářovu branku. Hosté v klidu hráli to, co potřebovali; zodpovědně bránili a čekali na chybu.

Největší "kiks" v první části však paradoxně způsobili sami. Moravcovi puk v libereckém obranném pásmu vypíchl Weissmann, ale jeho sólo ve 14. minutě zmařil Šindelář. Jinak se domácí k ničemu nepropracovali. Těsně před první přestávkou je ke všemu ranil Čermák, který dorazil Pabiškovu střelu. 

Vítkovický kouč Fryčer nechal od druhé třetiny většinu mladíků na lavičce, ale ještě do půlky zápasu domácí duel spíše protrpěli. Chyby v defenzivní činnosti dávaly Liberci prostor k rychlým brejkům, ale Stanislav Procházka v ideální pozici nezpracoval Čermákovu pobídku. Uspěl až Pajič, který ve 29. minutě ujel domácí obraně a Pinc na jeho švih neměl nárok. 

I po sérii pokažených přesilovek Vítkovičtí ve druhé části přece zvedli hlavy. Irglův blafák hokejkou bravurně zlikvidoval Šindelář, Gulaši orazítkoval tyčku a teprve po spolupráci Kropáče s Radkem Procházkou liberecký gólman lovil puk ze sítě. Vaic mohl brzy kontrovat, ovšem proti jeho dorážce se efektním rozštěpem uvedl Pinc. 

Lídr extraligy neukázal Ostravě nic světoborného, ale na unylého soupeře to vrchovatě stačilo. Výhru Tygrů pojistil Klimenta, který v přesilovce umístil odražený puk do Pincova protipohybu. Neefektivní snaha domácích už přinesla jen nevyužité možnosti Weissmann s Hubáčkem, které zlikvidoval bezchybný Šindelář.

Na druhé straně mohl Klimenta přidat další gól, ale i jeho sólo Pinc chytil. Vítkovice se v závěru pustily ještě do power play, úspěch jim však nepřinesla.

Výsledek:
Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branka a nahrávka:
37. R. Procházka (Kropáč) - 19. Čermák (Pabiška), 29. Pajič (Zíb), 44. Klimenta (Kočí). Rozhodčí: Rejthar - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:7, navíc Kočí (Liberec) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 3947.
Vítkovice: Pinc - Kuboš, Gulaši, Jurečka, Ovčačík, Jasečko, S. Hudec, Sedlák, Chmelíř - Irgl, Burger, P. Hubáček - Köhler, R. Procházka, Kropáč - Strapáč, Maliník, Tomášek - E. Weissmann, Hamrák, J. Káňa. Trenéři: Fryčer a Bolek.
Liberec: Šindelář - Jiruš, Moravec, Krstev, Kočí, Zíb, Rýgl - Vaic, Podkonický, V. Novák - Klimenta, Dušek, Víšek - L. Čermák, Pabiška, S. Procházka - O. Hruška, Pajič, Jech. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.

Znojmo - České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Zraněními oslabené Znojmo začalo opatrně, z jeho výkonu v úvodu zápasu byl patrný respekt z druhého týmu tabulky. Hokejisté Budějovic sice měli územní převahu, k zakončení se ale příliš často nedostávali.

Nečekaně výhodnou nabídku dostali Orli v polovině úvodní třetiny, kdy zasedli postupně na trestnou lavici tři budějovičtí hráči. Znojmo hrálo více než tři minuty pět proti třem, ale ani tato početní výhoda nevedla ke skórování. V přesilovce sice domácí hokejisté ostřelovali brankáře Turka, jenže většinu pokusů od modré čáry stačil budějovický gólman zlikvidovat. 

Brankovou radost přinesla Znojmu až další přesilovka při vyloučení Sailera. Na Bičánkovu střelu od modré čáry v 17. minutě nestačil Turek, jenž měl zacloněný výhled, reagovat. 

Vyrovnání se dočkali hokejisté Budějovic ve 23. minutě. V průběhu necelých šedesáti sekund ukázal hokej svoji dramatickou podobu. Nejdříve neproměnil vyloženou příležitost hostující útočník Hübl.

Hned z protiútoku Padělek předložil přesnou přihrávku Růžičkovi, který přestřelil otevřenou část branky. Z dalšího bleskového brejku Hübl nahrál Hudcovi, proti jehož střele z bezprostřední blízkosti byl Trvaj bezmocný. 

Znojmo po vyrovnání otevřelo více hru, získat zpět náskok se mu ale podařilo po Škodově střele spíše ze zoufalosti od modré čáry. Turek špatně zareagoval a nepříliš tvrdá střela skončila za jeho zády. V závěru třetiny Budějovice vystupňovaly tlak, brankář Trvaj se blýskl ve 38. minutě, kdy stačil chráničem nohy v poslední chvíli vykopnout Hüblův pokus o blafák. 

Snaha budějovických hokejistů o vyrovnání se v poslední třetině proměňovala v křeč. Hostům ke srovnání skóre nepomohly ani přesilovky. Znojmo mohlo dokonce v oslabení zvýšit náskok, po Pláškově blafáku se ale kotouč odrazil pouze od tyče. Budějovicím nepomohla ke skórování ani 97 sekund dlouhá přesilovka pěti proti třem. 

A v další početní výhodě při vyloučení domácího Tvrdíka dokonce inkasovali tři minuty před koncem branku. Na Hamanovu střelu zdálky Turek špatně zareagoval a kotouč mu proklouzl nad lapačkou do sítě. Přesně sto sekund před koncem ještě hosté vyzkoušeli hru bez brankáře, která ale už změnu výsledku nepřinesla.

V průběhu takřka celého utkání dávali skalní příznivci Znojema najevo nespokojenost s odchodem bývalého kapitána Petera Puchera, kterého v reprezentační přestávce před necelými dvěma týdny vedení klubu vyměnilo za pardubického útočníka Michala Tvrdíka.

Znojemští fanoušci vytrvale vyvolávali Pucherovo jméno a dokonce uprostřed zápasu rozvinuli transparenty s nápisy "Radši než bez Petera by jsme byli bez trenéra" a "Díky, trenére". 

Trenér Orlů Miloslav Hořava vzal situaci s nadhledem. "Diváci se tak baví, mají na to právo, neboť si zaplatili vstupné. A v jejich projevech nezaznělo nic sprostého. Pucher strávil ve Znojmě osm úspěšných let. Proto by bylo divné, kdyby na něj fanoušci zapomněli. Naopak. Od diváků byl tento projev hezký," řekl s úsměvem Hořava, který zájem fanoušků o dění v klubu i jejich projevy chápe.

"Věci jsou však tak interní, že jejich vysvětlování pro fanoušky není. Výměny hráčů jsou otázkou smluv i ekonomické situace," dodal Hořava.

Výsledek
Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
17. Bičánek (Plášek), 28. Škoda (Němeček), 58. Haman (Bičánek) - 23. M. Hudec (V. Hübl). Rozhodčí: Jonák (SR) - Čížek, Padevět. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2794.
Znojmo: Trvaj - Kotaška, Jareš, Němeček, Bičánek, Mojžíš, Chvátal - A. Padělek, Dopita, M. Růžička - Beroun (21. Škoda), Haman, Plášek - V. Říha, Tvrdík, J. Svoboda. Trenéři: Hořava a Votruba.
České Budějovice: Turek - Toman, Vydarený, Posmyk, Mucha, Vágner, Kutlák - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Veselý, Vak, Šimánek - L. Květoň, Sailer, Kotrla - Hřebejk, Mertl, Gulaš. Trenéři: Jandač a Kupka.

Litvínov - Třinec 2:4 (0:0, 2:2, 0:2) 

V první třetině byl k vidění jen průměrný hokej. Z šedi pouze vystoupila akce dvojice Benda - Branda, přičemž při třineckém Vojtkovi stálo štěstí, protože Branda ani nadvakrát branku netrefil.

V závěru úvodní dvacetiminutovky se musel domácí tým bránit dvojnásobné převaze. Velkou příležitost měl právě útočník Vůjtek, ale přestřelil. Branek se diváci dočkali až po přestávce. 

Hned v úvodu se v závěru přesilovky prosadil svou devatenáctou trefou v sezoně Reichel. V polovině utkání však přišla třinecká odpověď v podobě skvělé akce Martynka.

Ten se ocitl sám před Hüblem a nezaváhal. Naději znovu vykřesal Kopecký, který zužitkoval přihrávku Jánského a poslal chemiky znovu do vedení. Jenže to netrvalo dlouho. Gólem do šatny totiž srovnal Kolusz, který dokázal sklepnout vyražený puk do litvínovské sítě. 

O výsledku se rozhodlo až v závěru. Hosté dvakrát v krátké době udeřili a po zásluze si odvezli tři body. Litvínovu ke zkorigování nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, kdy Třinec bránil pouze ve třech. Gólman Vojtek se překonával a pomohl udržet dvoubrankový náskok.

Výsledek:
Chemopetrol Litvínov - Oceláři Třinec 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky:
22. Reichel (Benda), 36. Kopecký (Jánský) - 32. Martynek (Pácal), 40. Kolusz (Skořepa), 52. Pácal (Seman), 55. Štefanka (Tesařík). Rozhodčí: Husička - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:12, navíc Vojtek (Třinec) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3455. 
Litvínov: J. Hübl - Hranáč, Šlégr, Skuhrovec, Nikolov, Gýna, Punčochář, L. Poživil (32. Morava) - Kubinčák, Reichel, Jenáček - Benda, Branda, Trávníček - Jánský, Lukeš, Bednařík - Kopecký, Rindoš, Sklenička. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Seman, Pácal, Frolo, Kroupa, Kundrátek - Štefanka, Skořepa, Kolusz - Martynek, Peterek, Vůjtek - Tomas, Polanský, Korhoň - Steber, Hašek, J. Daneček ml.. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Kladno - Plzeň 10:4 (5:1, 3:2, 2:1) 

Čtyřmi kanadskými body se na výhře domácích podílel útočník Pavel Patera. Kladno navíc vyhrálo nad Plzní vysokým rozdílem již podruhé v sezoně, předešlý duel skončil jeho výhrou 7:2. 

Začátek utkání však vůbec nenaznačoval, že by střetnutí mělo skončit pro Málka a spol. katastrofou. Hosté se totiž již po 35 vteřinách ujali vedení, když Orcta překonal Divíšek. Kladno však rychle inkasovaný gól nepoznamenal a rychle se zvedlo. 

Pomohla mu k tomu nejsilnější zbraň, přesilovky. První tři góly svěřenců trenéra Müllera padly právě v početní výhodě. Nejdříve se prosadil Bílek a potom hvězdné duo Patera - Procházka. První "normální" branka Středočechů z hole Frolíka přinutila trenéra Plzně Kučeru, vzít si oddychový čas a místo Málka nastoupil ve 14. minutě do branky Jež. 

Čisté konto však plzeňský náhradník udržel jen celé dvě minuty, než ho v oslabení překonal Gardoň. V té chvíli bylo de fakto o osudu utkání rozhodnuto. Kdyby hosté za stavu 1:1 proměnili samostatný únik Důrase, mohlo se střetnutí možná odvíjet jinak. 

Plzeňáci od začátku druhé třetiny prakticky neexistovali, a když během necelé minuty Středočeši skórovali dvakrát za sebou, byla pouze otázka času, kdy padne vyvolávaná desítka. Domácí se v té chvíli domnívali, že zbylé branky si Západočeši dají sami, a tak si přímo při hře vybrali oddychový čas. 

Rovněž hosté ukázali, že i oni umí hrát přesilovky a dvakrát v nich překonali domácího gólmana. V další šanci však již mířili pouze do tyče, a tak klid do kladenských řad přinesl další, jak jinak než přesilovkový gól, kdy Diviš využil skvělou Paterovu přihrávku. 

Kapitán domácích zářil i v poslední části hry. Nejdříve projel polovinou kluziště a přidal tak svůj druhý gól v utkání a svoje galapředstavení dokončil při jubilejním desátém gólu svého mužstva, když jak jinak než v početní výhodě, našel volného Diviše. Mezitím Šindel také svojí druhou brankou v zápase alespoň částečně zmírnil vysokou prohru hostů.

Výsledek:
Rabat Kladno - Lasselsberger Plzeň 10:4 (5:1, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky:
4. Frolík (Bílek), 9. Patera (Martin Procházka), 12. Martin Procházka (Diviš), 14. Frolík (Ševc), 16. Gardoň (Frolík), 26. Bílek, 27. Bělohlav (Zeman), 38. Diviš (Patera), 49. Patera (Kalla) 57. Diviš (Patera) - 1. Divíšek (Zelenka), 30. Šindel (Dobrovolný), 32. Cartelli (Divíšek), 55. Šindel (Adamský). Rozhodčí: Smeták - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 8:13. Využití: 5:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 2676.
Kladno: Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, J. Mrázek, Hájek - Kalla, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Frolík - M. Havel, Kuchler, Bělohlav - Diviš, Čurilla, Hluchý. Trenéři: Müller a Kasík.
Plzeň: Málek (14. Jež) - Cartelli, Derner, Čakajík, V. Čech, Půlpán, Dobrovolný, Trnka - Zelenka, Divíšek, Matějovský - Vampola, Kracík, Ludvík - Důras, Šindel, Adamský - Kepl, Fabuš, Šaffer. Trenéři: Kučera a Černý.

Slavia - Vsetín 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Slávisté hráli to, co potřebovali k dosažení tří bodů, a hostující Vsetín je za celý zápas nepřinutil k přeřazení na nejvyšší obrátky. Dvě branky vstřelil domácí Igor Rataj, na druhé straně se extraligovému publiku představil gólem Fin Matti Näätänen. 

Úvodní třetina se nesla především ve znamení častých vyloučení, čímž značně utrpěla plynulost hry. V páté minutě nechybělo mnoho, aby Davídek při kratičké přesilovce Vsetína pět na tři posunul puk za Svobodova záda, domácí gólman byl však pozorný.

O dvě minuty později však již byli potrestaní slávisté zpět ve hře, Vondrka se z rohu kluziště krásně proháčkoval až do prostoru mezi kruhy a prostřelil Vehviläinena. 

Krátce po té hráli přesilovku také domácí, ve skrumáži po střele od modré se před vsetínským gólmanem nejlépe zorientoval Rataj a Slavia vedla dvoubrankovým rozdílem. Ve 12. minutě hrál Vsetín opět krátce v pěti proti třem a Bobček bombou od modré orazítkoval horní tyč nad zasahujícím Svobodou.

V pokračující výhodě jednoho muže však o sobě dala vědět čerstvá posila hostí, třiadvacetiletý Fin Näätänen, a po jeho střele z úhlu do horního růžku Svobodovy branky bylo zase o co hrát. 

Po návratu ze šaten se ale v krátkém rozmezí trefili Bednář a s posvěcením videorozhodčího také Rataj, čímž bylo definitivně rozhodnuto. V polovině utkání stihli slávisté během pár vteřin nastřelit dvakrát tyč a na hostujícím týmu začínalo být čím dál víc evidentní, že se již smířil s porážkou, už devátou za sebou a třináctou z posledních čtrnácti utkání.

I přesto se ještě před přestávkou pokusil vývoj zápasu zdramatizovat hostující Duba, který snížil na 4:2. Ihned po gólu došlo k poněkud překvapivému střídání strážců vsetínské svatyně a Vehviläinena nahradil Štefl. 

Závěrečná dvacetiminutovka už se dohrávala tak trochu z povinnosti a obě mužstva pouhým dvěma tisícovkám diváků příliš vzruchu nenabídla. Věrné domácí přívržence nicméně potěšil pátým gólem Slavie Červenka, když za brankou snadno obral o puk Kučného a v poloze klečícího střelce překonal překvapeného Štefla.

Výsledek:
Slavia Praha - Vsetínská hokejová 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
7. Vondrka, 9. Rataj (Sup), 24. Bednář (Beránek), 27. Rataj (Graňák), 53. Červenka - 13. Näätänen (Berzinš), 37. L. Duba (Davídek). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 8:8, navíc Dubec (Vsetín) do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2214.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Jass, Hlavačka, Kolařík, Graňák, Žižka - Bednář, Beránek, Tomica - D. Hruška, Rataj, Sup - Červenka, Vondrka, Doležal. Trenéři: V. Růžička, O. Weissmann a Kalous.
Vsetín: Vehviläinen (37. Štefl) - Kučný, Galvinš, Šmach, Bobček, Horák, Skříteský - Dubec (21. Hrňa), Stantien, Rob - Hubáček, Berzinš, Näätänen - L. Duba, Sakrajda, Davídek. Trenéři: Vlach a Kopřiva.

  • Tabulku najdete ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy