Slavia předvedla zázračný obrat

ČTK, SportPlus
21. 11. 2006 21:24
Praha - Hokejisté Slavie předvedli v 25. kole extraligy dokonalý obrat a čtyřmi góly ve třetí třetině porazili Kladno, Liberec zdolal Spartu po samostatných nájezdech.

Liberec - Sparta 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0)

Hokejisté Liberce porazili ve 25. extraligovém kole pražskou Spartu 3:2 po samostatných nájezdech a udrželi tak domácí neporazitelnost. Mistrovský tým vedl v Tipsport Areně 2:0, ale výhru nakonec neudržel a připsal si tak sedmou porážku za sebou na kluzištích soupeřů. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Andrej Podkonický.

Oba celky se v prestižním duelu představily bez svých brankářských jedniček. Zatímco liberecký Hnilička je nemocný, hostující Salfický seděl pouze na střídačce.

Jeho náhradník Duba se musel hned v úvodu ohánět, aby udržel čisté konto. Jako první inkasoval ale jeho protějšek Šindelář. Ve čtvrté minutě jej překonal Hlaváč, jeho úspěch však potvrdil rozhodčímu Šindlerovi až kolega u videa při přerušené hře o 80 vteřin později. Více než minutu hry si tak obě mužstva musela zopakovat.

Vyrovnat mohl v sedmé minutě po individuální akci Krstev, Duba ale jeho střelu vyrazil a poradil si i s dorážkou. Jedinečnou šanci srovnat skóre měli Tygři v sérii čtyř přesilových her, bránící čtveřici Sparty ale nepřekonali. Dvakrát neuspěl Plodek, Vaicovu gólovou střelu zblokoval Černošek a Šachl si vylámal zuby na Dubovi.

Střelecká impotence musela domácí mrzet ještě více v 18. minutě. Na trestnou lavici usedl liberecký Kočí, ale zůstal tam pouze čtrnáct vteřin. Hlinkův pokus tečoval Vykoukal a Šindelář byl bezmocný. Sparta tak využila čtvrtou přesilovou hru za sebou, v neděli třemi góly ve třetí třetině otočila vývoj zápasu proti Českým Budějovicím.

Severočeši však hned na začátku druhé třetiny snížili, když Dubu překonal bývalý hráč Sparty Jiruš. Liberec pokračoval i nadále v aktivní hře a v polovině normální hrací doby dostal i puk podruhé za strážce hostující svatyně. Rozhodčí Šindler však gól Krsteva neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Nakonec se ale Tygři druhé branky dočkali a dokonce v oslabení. Zíbova šance ještě gólem neskončila, ale spolupráce Rýgla s Pabiškou o pár vteřin později ano.

Krátce před koncem druhé třetiny tak bylo srovnáno. Oba celky poté mohly rozhodnout v přesilových hrách, Duba i Šindelář však všechny střely soupeře pochytali. Podruhé v letošní sezoně se tak v Tipsport Areně muselo prodlužovat. 

Hned po několika vteřinách nastaveného času mohl rozhodnout domácí Novák, ale Duba jeho sólo se štěstím vyrazil. Dvojnásobný juniorský mistr světa se vyznamenal i v 64. minutě, kdy zlikvidoval šanci Klimenty. Ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější domácí. Dubu překonali Pletka s Podkonickým, zatímco Šindelář nestačil jen na Hlinkův blafák.

Výsledek:
Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Jiruš (Vaic), 38. Pabiška (Rýgl), rozhodující sam. nájezd Podkonický - 4. Hlaváč (J. Hlinka), 18. Vykoukal (J. Hlinka). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6032.
Liberec: Šindelář - Moravec, Jiruš, Krstev, Čutta, Žabka, Zíb, Kočí, Rýgl - Vaic, Podkonický, Novák - Klimenta, Plodek, Víšek - Pletka, Šachl, S. Procházka - O. Hruška, Pabiška, Tomajko. Trenéři: Paleček, Čermák a Kapoun.
Sparta Praha: Duba - Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, Stehlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - P. Ton, Netík, O. Kratěna - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - Dragoun, Langhammer, Podlešák - Hromas, Dušátko. Trenéři: Výborný a Jelínek

Slavia - Kladno 6:5 (1:3, 1:1, 4:1)

Hokejisté Slavie porazili díky málo vídanému závěru ve 25. kole hokejové extraligy Kladno 6:5, když ještě v 53. minutě prohrávali 2:5. O úspěch domácího týmu se postaral útočník Leoš Čermák, které zaznamenal hattrick a pomohl Slavii smazat tříbrankové manko, které Pražané nabrali kvůli zbytečným oslabením.

Oba týmy začaly od úvodního buly předvádět kombinační a především útočný hokej. V první vážnější šanci se ve 4. minutě ocitl hostující Bílek, když vybruslil zpoza branky domácích, ale v dobré pozici mu k lepší střele chybělo více času a prostoru.

Záhy se kotouč dostal na druhou stranu kluziště, kde si ho postupně předala trojice Sup, Rataj, Čermák a posledně jmenovaný sám před Lvem nezaváhal.

Krátce poté však putoval na trestnou lavici Bednář a hosté ukázali, jak jednoduché je pro ně v současnosti využití přesilovky. Kalla našel střílenou přihrávkou od mantinelu Michala Havla, který před Svobodou jen nastavil hokejku. V 10. minutě vyhodil puk do hlediště z vlastní obranné třetiny Kolařík a dopřál tím Rabatu 83 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.

Hosté okamžitě uzamkli Slavii před Svobodou a po přesné ráně Ševce šli také do vedení. Několik sekund po této brance se však stejného prohřešku jako Kolařík dopustil i Žižka a Kladno se těšilo na další dvojnásobnou přesilovku, tentokrát po dobu 43 vteřin.

Převaha dvou mužů v poli zůstala sice nevyužita, ale po dalším obléhání Svobodovy branky se ve skrumáži nejlépe zorientoval opět Michal Havel a poslal hosty do dvoubrankového vedení.

To už bylo příliš na šéfa slávistické střídačky Růžičku a zkusil své ovečky probudit během oddechového času. Tento záměr se však minul účinkem a domácí se do konce úvodní třetiny do větší šance na snížení skóre nedostali. 

O jejich nemohoucnosti nejlépe vypovídal nájezd dvojice Sobotka - Bednář, kteří v úvodních minutách prostřední části hry proti osamocenému obránci hostí nezvládli ani si přihrát či vystřelit. Nijak proto nepřekvapil další gól ve Svobodově síti, který po skvělé akci a přihrávce Frolíka vstřelil v oslabení Kalla. 

Naději na bodový zisk Slavie oživil až ve 34. minutě Dlouhý, když téměř z brankové čáry doklepl Lvem do vzduchu vyražený kotouč. Slavii snížení nastartovalo, přidala na důrazu v osobních soubojích a do konce druhé dvacetiminutovky se dostala do několika slibných střeleckých pozic, ovšem bez gólového efektu.

Když ve 45. minutě vrátil Martin Procházka po souhře s Paterou hostům tříbrankový náskok a Slavia nenacházela odpověď, vypadalo to na poklidný závěr zápasu.

Jenže Růžičkův soubor jako kdyby si schovával všechny síly na závěrečných deset minut, kdy značně zvýšil obrátky a předvedl fantastický obrat. Nejprve dvěma góly v rychlém sledu zkompletoval hattrick Čermák, Slavia i nadále nepouštěla Kladno z obranného pásma a vytvářela si šanci za šancí.

Obrovský tlak přinesl své ovoce, když další dva slepené góly zařídili Rataj s Bednářem. Při brance Rataje navíc dovršil čistý hattrick Sup, tentokrát v gólových asistencích. Bednářova trefa, kterou potvrdil až verdikt sudího Mináře po diskuzi s videorozhodčím tak poněkud krutě ukončila pětizápasovou vítěznou sérii Kladna a potvrdila psychickou sílu Slavie.

Výsledek:
Slavia Praha - Rabat Kladno 6:5 (1:3, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 4. Čermák (Rataj), 34. Dlouhý (Vlasák), 53. Čermák (Sup), 54. Čermák (Sup), 57. Rataj (Sup), 58. Bednář (Graňák) - 5. M. Havel (Kalla), 11. Ševc (Kalla), 12. M. Havel (Patera), 28. Kalla (Frolík), 45. Martin Procházka (Patera). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 3787.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Graňák, Hlavačka, Kolařík, Jass, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Čermák, Rataj, Sup - Bednář, Vlasák, Sobotka - L. Havel, Červenka, Doležal - Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Kladno: Lev - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, V. Čech, Zeman, od 30. navíc Trončinský - Kalla, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Frolík - M. Havel, Čurilla, Kuchler - Rudovský, Diviš, Jaroš. Trenéři: Müller a Kasík.

Vsetín - Plzeň 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Hokejisté Vsetína po sérii čtyř porážek poznali po úterním 25. kole extraligy opět pocit vítězství. Před domácím obecenstvem porazili Plzeň 2:0, když Valaši v obou případech potrestali špatnou rozehrávku soupeře. Západočeši tak ve druhém zápase v řadě nevstřelili ani gól. Na straně domácích naopak finský brankář Simo Vehviläinen vychytal svou premiérovou nulu v české extralize.

V prostřední části hry se diváci konečně dočkali zajímavých momentů. Hosté zlepšili pohyb, lépe kombinovali a vytvořili si nebezpečné příležitosti.

Nejblíže otevření skóre zápasu byli ve 29. minutě Plzeňští, když v přesilové hře ujel Ludvík, ale v rozhodující fázi byl faulován Bolfem. Sudí bez váhání nařídil trestné střílení, které ovšem hodně nepřesným zakončením zahodil Kracík. V pokračující početní výhodě pro změnu spálil šanci agilní Matějovský.

Vedení se tak dočkali Valaši. Ve 38. minutě vystihl rozehrávku soupeře Sakrajda, našel nikoho nebráněného Sabola, který z mezikruží tvrdou střelou do horní poloviny překonal Málka.

Velmi blízko rozhodnutí zápasu byli domácí ve 49. minutě. V přesilové hře se do bezprostřední blízkosti Málka a zakončení dostali Šmach s Kučným, ovšem gólman Západočechů čaroval.

O chvíli později měli největší příležitost vyrovnat hosté - v přečíslení Šindel vyzval ke skórování Adamského, kterému se podařil blafák do bekhendu, ale v rozhodujícím momentu se mu puk nepodařilo dostat do již odkryté brány. 

Rozhodnout utkání se Vsetínu podařilo pět minut před koncem. Další chybu v rozehrávce Plzně využili k přečíslení Dubec s Robem, přičemž pro druhého jmenovaného již nebyl problém skórovat.

Výsledek:
Vsetínská hokejová - Lasselsberger Plzeň 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Sabol (Sakrajda), 55. Rob (Dubec). Rozhodčí: Turčan - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:11. Bez využití. Diváci: 2320.
Vsetín: Vehviläinen - Šmach, Kučný, Galvinš, Bobček, Bolf, Balčík - D. Květoň, Stantien, Demel - Dubec, Berzinš, Rob - Davídek, Sabol, Sakrajda. Trenéři: Vlach a Kopřiva.
Plzeň: Málek - Benák, Mazanec, Pulpán, Trnka, Cartelli, Dobrovolný, Malinský - Důras, Šindel, Adamský - Padělek, Kracík, Ludvík - Zelenka, Kubalík, Matějovský - Fabuš, Král, Šaffer. Trenéři: Kučera a Černý.

Třinec - Karlovy Vary 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Karlovarští hokejisté po čtyřech vítězstvích narazili v Třinci, který po disciplinovaném výkonu zvítězil jasně 5:1. K druhé výhře po sobě Oceláře nasměroval brankář Martin Vojtek, jenž v úvodní části zlikvidoval dvě gólové šance soupeře. O třinecké góly se podělilo pět střelců, ale tři branky vypracovala třetí formace s Jiřím Polanským. 

Hosté se v úvodu sice nikam nehnali, ale i úsporná a defenzivní taktika mohla mít svůj efekt. Soupeř dvakrát trestuhodně selhal ve středním pásmu, jenže Zaťovičův sólový nájezd a forhendovou kličku bravurně zpacifikoval holí Vojtek a třinecký gólman si ve 13. minutě poradil i se střelou Krafta.

Oceláři dlouho hledali správný rytmus. Sáblík se místy v karlovarské kleci musel nudit, až ve 14. minutě se ho z nulového úhlu neúspěšně pokoušel zaskočit Vůjtek.

Pak Třinečtí prokázali, že jejich produktivita střelby v těchto dnech nabírá výrazně vzestupný trend. Hned první přesilovku přetavil v úvodní gól Kroupa, byť jeho dělovku od modré čáry musel překontrolovat videorozhodčí.

Náskok umocnil třineckou kázeň. Celek kouče Jiříka spořádaně a bez chyb vykrýval obranné pásmo a disciplínou v osobních soubojích nedával hostům možnosti ke hře v početní převaze. Proto se Západočeši prosazovali těžce. Jednu z mála šancí si vytvořili právě v přesilovce, ale Dvořáka po Řezníčkově diagonále vychytal Vojtek.

Třinec svým účelným hokejem a vysokou produktivitou složil soupeře ještě před druhou přestávkou. Štefanka po špatné rozehrávce gólmana Sáblíka sice v oslabení trefil jenom tyčku, ale vedení brzo pojistil ze skrumáže Martynek. Pětadvacet sekund před koncem druhé části Energii dorazil Peterek, který s Pácalem rozebral hostující obranu a zvýšil na třígólový rozdíl.

Domácí dohrávali v klidu. Stačilo jim čekat na mezery v karlovarské defenzívě, tak jak to v 48. minutě předvedli Tomas s Polanským, kteří se po brejku postarali o čtvrtý gól.

Vary se dočkaly alespoň čestného úspěchu, po nevyužité dvojnásobné převaze tečoval před Vojtkem Němcovu střelu Skladaný a síť za třineckým gólmanem rozvlnil po 125 minutách. Domácí oslavy to ale nijak nepokazilo a minutu před koncem mizernou třineckou návštěvu pátým gólem rozveselil ještě Korhoň.

Výsledek:
Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Kroupa (Polanský), 34. Martynek (Vůjtek), 40. Peterek (Pácal), 48. Polanský (Tomas), 59. Korhoň (Polanský) - 51. Skladaný (Němec). Rozhodčí: Homola - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 7:6, navíc Řezníček (Karlovy Vary) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 1802.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, D. Seman, Pácal, Kroupa, Frolo, Kundrátek - Steber, Štefanka, Skořepa - Vůjtek, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Tomas - J. Daneček ml., Kolusz, Vrba. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach. 
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Kloz, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kraft, Skladaný - Milan Procházka, Chrenko, Vondrka - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Litvínov - Vítkovice 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)

Hokejisté Vítkovic potvrdili v úterním utkání 25. kola extraligy, že se jim proti Litvínovu daří a vyhráli na severu Čech vysoko 7:3. Chemopetrol tak proti Ostravanům získal z posledních deseti zápasů jediný bodů. Litvínovští sice dokázali smazat dvoubrankové manko a v 44. minutě vyrovnali na 3:3, ale vítkovičtí ozdobili drtivý finiš čtyřmi góly.

Přitom Severočeši vstoupili do utkání dobře, měli více šancí a navíc šli už v polovině 4. minuty do vedení, když se po Jenáčkově akci prosadil Benda.

Hosté ale za čtyři minuty vyrovnali - v závaru před domácí brankou se nejlépe orientoval Káňa. V 16. minutě při hře čtyř proti čtyřem hosté otočili stav a za Hüblova záda dotlačil puk Kropáč. V závěru první třetiny mohl vyrovnat Reichel, ale jeho prudká střela skončila na tyčce.

V druhém dějství si domácí vytvořili tlak, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak to byl znovu Kropáč, kdo poslal Vítkovice do dvoubrankového náskoku, když společně s Jasečkem vyšachovali domácí obranu. Gólem do šatny vrátil Chemopetrol do hry při přesilovce kapitán Reichel. 

Na začátku závěrečné části propálil opět při přesilovce Pince ve vítkovické brance Nikolov. Vedení hostům vzápětí vrátil rovněž v početní převaze Káňa. Domácí se následně neubránili náporu Vítkovic a v průběhu   dvou minut třikrát inkasovali.

Nejdříve rozvlnil síťku domácí svatyně Irgl, který si nádherně položil gólmana a zavěsil, následně zkušený Burger svým gólem ve 49. minutě vyhnal Hübla z branky.

Poprvé v sezoně nastoupil do Fiala, ale ani se neohřál a už lovil puk ze své sítě, když se při početní výhodě trefil Jurečka. Závěr už si dobře hrající Vítkovice pohlídaly. Nový kouč Miroslav Fryčer se tak po, co si připsal v neděli premiérovou výhru ve Vsetíně, radoval podruhé za sebou z plného bodového zisku.

Výsledek:
Chemopetrol Litvínov - Vítkovice Steel 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 4. Benda (Jenáček), 40. Reichel (Hranáč), 45. Nikolov (Benda) - 8. T. Káňa (Irgl), 16. Kropáč (P. Hubáček), 28. Kropáč (Jasečko), 46. T. Káňa (S. Hudec), 48. Irgl (T. Káňa), 49. Burger (Kropáč), 50. Jurečka (Šimíček). Rozhodčí: Kubeš - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. Diváci: 3818.
Litvínov: J. Hübl (49. R. Fiala) - Hranáč, Šlégr, Gýna, Skuhrovec, Nikolov, Punčochář, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Prorok - Jenáček, Branda, Benda - Trávníček, Kopecký, Bednařík - Jánský, Sklenička, Lukeš. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.
Vítkovice: Pinc - Jasečko, Gulaši, Sedlák, S. Hudec, Jurečka, Chmelíř, Voráček - P. Hubáček, Burger, Kropáč - Irgl, Šimíček, T. Káňa - Tomášek, Krenželok, R. Procházka - F. Seman, Mikula, Köhler. Trenéři: Fryčer a Bolek.

Znojmo - Pardubice 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Útočník Roman Erat zajistil v 55. minutě svou druhou trefou v utkání hokejistům Znojma těsné vítězství nad Pardubicemi 4:3. V týmu Orlů se dobře uvedl zkušený sedmatřicetiletý brankář Jaroslav Kameš, jenž přišel při zranění Jiřího Trvaje na střídavý start z prvoligového Berouna.

Po nedělním debaklu v Litvínově hráli domácí hokejisté s chutí, vypracovali si převahu, zoufale ale zápolili s koncovkou. Stejně jako v předcházejících dvou domácích utkáních Znojmo opět dotahovalo náskok soupeře, první branku inkasovalo na závěr vlastní přesilové hry při vyloučení pardubického obránce Čecha.

Chybu na útočné modré čáře využil Koukal, jenž napálil puk na boční mantinel přímo na najíždějícího Koláře, který sólo proměnil ve vedoucí branku.

Při druhém vyloučení obránce Čecha hned v úvodu druhé třetiny už hrálo Znojmo přesilovku mnohem lépe a po Růžičkově přihrávce vyrovnal obránce Bičánek. Zda přešel kotouč za brankovou čáru si ale raději nechal rozhodčí Rejthar potvrdit videozáznamem. 

Vyrovnání Znojmo naladilo do vyšších obrátek, na dlouhé minuty soupeře nepustilo důsledným napadáním vůbec z obranného pásma.

Po jednom z ojedinělých protiútoků se ale podařilo ujet exznojemskému Ondřejovi, jenž chytře oklamal domácí obránce a přidal druhou branku. Bojovně naladění Orli ale vyrovnali i podruhé, když po Meidlově akci doklepl kotouč odražený od brankáře Lašáka do sítě Erat. 

Poprvé se mohli domácí hokejisté radovat z jednobrankového náskoku až v úvodu závěrečné třetiny. Při přesilové hře našel Říha najíždějícího obránce Němečka, který protlačil kotouč do sítě.

Po této brance začali pardubičtí hokejisté myslet více na útočení, k převaze jim napomohlo Růžičkovo vyloučení. Znojmo sice oslabení přestálo, ale vzápětí při plném počtu na ledě se podařilo zúročit pardubický tlak Linhartovi ve vyrovnávací branku. 

V závěrečných deseti minutách se karta obrátila, neboť Pardubicím ubrala hodně sil dvě oslabení těsně po sobě po vyloučeních Koukala a Andrašovského. Znojmo převzalo iniciativu a o jeho vítězství rozhodla v 55. minutě plachtící střela obránce Jareše od modré čáry, kterou tečoval Erat.

Třicet sekund před koncem se ještě Pardubice pokusily o vyrovnání při hře bez brankáře, takticky dobře hrající Znojmo ale soupeře nepustilo k zakončení.

Výsledek
Znojemští Orli - Moeller Pardubice 4:3 (0:1, 2:1, 2:1) 
Branky a nahrávky: 22. Bičánek (M. Růžička), 34. Erat (Meidl), 44. Němeček (Říha), 55. Erat (Jareš) - 17. Kolář (Koukal), 31. Ondřej (Blažek), 49. Linhart (Čaloun). Rozhodčí: Rejthar - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2512.
Znojmo: Kameš - Jareš, Čakajík, Kotaška, Mojžíš, Bičánek, Němeček - Erat, Dopita, Meidl - V. Říha, Pucher, M. Růžička - J. Svoboda (49. Beroun), Haman, Plášek. Trenéři: Hořava a Votruba.
Pardubice: Lašák - M. Čech, M. Šeda, Snopek, Havíř, Linhart, Čáslava - Čaloun, Blažek, Pivko - P. Sýkora, Rolinek, Ondřej - F. Mrázek, Tvrdík, Andrašovský - Kolář, Koukal, Starý. Trenéři: Říha a Rohlík.

České Budějovice - Zlín 3:4 v prodl. (2:1, 0:0, 1:2 - 0:1)

Hokejisté zlínského Hamé ukončili na ledě vedoucích Českých Budějovic svou sérii čtyř porážek za sebou a díky brance Pavla Kašpaříka v poslední minutě prodloužení zvítězili 4:3. Mountfield prohrál před vlastním publikem teprve podruhé v sezoně, ale i přes zisk jediného bodu zůstává v čele extraligy.

Skóre se poprvé měnilo při Vosátkově vyloučení ve třetí minutě. Hned po osmi vteřinách využil po Nedorostově přesné přihrávce početní výhodu Šimánek. 

Zlín chtěl odpovědět, s Mokrejšovou tečí Galvasovy střely si domácí gólman ještě poradil, ale při Vakově trestu nedosáhl na kotouč vypálený Vosátkem z levého kruhu přes beka Jindru. Bránící zadák zapůjčený na střídavý start z prvoligové Mladé Boleslavi měl ztíženou roli tím, že předtím zlomil hokejku.

V desáté minutě divoce ostřelovali Murína domácí útočníci Brabenec s Hudcem, skóre však nezměnili. K tomu došlo až ve chvíli, kdy na hanbě seděl Kotrla a jeho spoluhráč Vak ve vlastním oslabení pronikl do zlínského pásma a pod padajícím Zubíčkem poslal puk podruhé za Murínova záda. 

Při Jindrově vyloučení se snažil Turka ze tří metrů prostřelit Rachůnek, ale byl rovněž neúspěšný. Na protější straně se neujaly ani pokusy Sailera a Vaka, po bleskovém přesunu do útočného pásma neuspěla ani dvojice Nedorost, Sailer.

Vyrovnávací gól Zlína přišel jako blesk z čistého nebe. Po nevinně vyhlížející spolupráci Mokrejše s Rachůnkem prošel puk od pravého mantinelu mezi bruslemi překvapeného Turka. 

Poté zamířil na trestnou lavici Macháček a hosté podruhé v utkání využili přesilovku, když od modré čáry zamířil po ledě přesně Zubíček. Domácí byli vývojem notně zaskočeni a dlouho se nemohli dostat k pořádné akci. Teprve Hüblova řada rozvířila prach před Murínovou klecí a po Hüblově přistrčení Gřegořek vyrovnal šťastnou střelou od mantinelu.

Posledních 59 vteřin třetí třetiny hráli Moravané přesilovku, ale pozorného Turka nepřekonali. Vyloučený Vak se vrátil na led ve druhé minutě prodloužení a hned připravil šanci Hudcovi.

Potom po Jindrově ráně od modré čáry poskakoval puk jen pár centimetrů od brankové čáry, Murín ho nekontroloval, ale gól nepadl. Budějovický Turek poté kryl sólový nájezd Rachůnka, ale na trefu Kašpaříka 19 sekund před sirénou byl krátký.

Výsledek:
Mountfield České Budějovice - Hamé Zlín 3:4 v prodl. (2:1, 0:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Šimánek (V. Nedorost), 15. Vak (Hřebejk), 52. Gřegořek (V. Hübl) - 9. Vosátko (Leška), 44. Mokrejš (Rachůnek), 45. Zubíček (Nosek), 65. Kašpařík (Rachůnek). Rozhodčí: Smeták - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4623.
České Budějovice: Turek - Macháček, Gřegořek, Vágner, Kutlák, Mucha, Jindra - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, V. Nedorost, Sailer - Hřebejk, Vak, L. Květoň - Gulaš, Mertl, Kotrla. Trenéři: Jandač a Kupka. 
Zlín: Murín - A. Novotný, Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas, od 41. navíc Horáček, Lučka - Melenovský, Leška, Záhorovský - Mokrejš, M. Čech, Rachůnek - Kovář, Kašpařík, R. Pšurný (32. Mikšovský). Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Tabulka:
1. Mountfield Č. Budějovice 25 13 3 2 7 79:66 47
2. Bílí Tygři Liberec 25 12 3 2 8 66:55 44
3. Chemopetrol Litvínov 25 11 3 2 9 81:70 41
4. Moeller Pardubice 25 12 0 3 10 82:65 39
5. Sparta Praha 25 11 1 3 10 87:76 38
6. Energie Karlovy Vary 25 8 6 2 9 59:60 38
7. Hamé Zlín 25 10 3 2 10 72:76 38
8. Oceláři Třinec 25 10 1 5 9 80:81 37
9. Znojemští Orli 25 10 3 1 11 56:62 37
10. Rabat Kladno 25 10 2 1 12 89:86 35
11. Slavia Praha 25 8 4 3 10 80:85 35
12. Vítkovice Steel 25 10 1 3 11 51:59 35
13. Lasselsberger Plzeň 25 11 0 1 13 62:78 34
14. Vsetínská hokejová 25 7 2 2 14 54:79 27

 

Právě se děje

Další zprávy