Ballack: Rummeniggeho kritika je směšná

Reuters, SportPlus
4. 1. 2007 0:00
Berlín - Kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack vrátil předsedovi představenstva Bayernu Mnichov, svého bývalého klubu, kritiku i s úroky.

Karl Heinz Rummenigge (sám dvojnásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z let 1980 a 1981) řekl deníku Sport-Bild, že Bayern udělal dobře, když nechal Ballacka loni v létě zadarmo odejít do klubu mistrů Anglie, londýnské Chelsea.

"Pan Rummenigge by měl mluvit pravdu a zkrátka přijmout, když se hráč rozhodne odejít do jiného klubu," řekl Ballack a dodal, že se Rummenigggeho výrokům musí smát. 

Německý kapitán dostal v roce 2005 od Bayernu nabídku nejlukrativnějšího kontraktu klubové historie, jenž by jej v Bavorsku zdržel podstatně déle než jen do poloviny loňského roku.

Šéfové Bayernu přitom zjevně věděli, co dělají: Za čtyři roky totiž jejich tým s Ballackem v čele získal tři bundesligové tituly a tři německé poháry.

Když se však největší hěvzda Bayernu rozhodla přijmout nabídku José Mourinha z Chelsea, Rummenigge začal veřejně zpochybňovat jeho charakterové vlastnosti; obchodní manažer Uli Hoennes zase prohlásil, že Ballackovi nejde ani tolik o jinou kulturu a jiný jazyk (jak hráč sám říkal) jako spíš o více peněz.

Fanoušci pak na Ballacka během jeho posledního zápasu před bavorským publikem pískali.

Zatmco Mourinho o něm mluvil jako o jednom z nejlepších hráčů světa, Rummenigge a Hoennes Ballacka tvrdě kritizovali a hráč jim později vytýkal, že proti němu poštvali veřejné mínění.

V loňské sezoně nastřílel Ballack za Bayern 14 ligových gólů, z nichž většina rozhodovala o výsledku; bavorský klub získal double. Na otázku, co říká letošním potížím svého bývalého klubu, odpověděl Ballack, že již dlouho před svým odchodem na členy vedení naléhal, aby koupili tvůrce hry, ale vysloužil si pouze pokutu.

"Současné výsledky ale naznačují, že jsem se zase tolik nemýlil," řekl hráč, jehož letošní adaptace na poměry v anglické Premier League probíhá o něco pomaleji, než by si sám přál. 

"Občas mi chybějí ty dobré centry, které jsem dostával od Willyho Sagnola a Phillipa Lahma," řekl. "Chelsea hraje jinak než Bayern a já tady tolik neuplatním svojí přednost, dobrou hru hlavou."

Přesto však se dostal do skupinky elitních opor, které manažer Mourinho nasazuje pravidelně do základní sestavy. "Myslím, že je to proto, že týmu mohu pomoci, ale v Chelsea nemá místo v sestavě zaručené nikdo," reagoval Ballack.

 

Právě se děje

Další zprávy