Henryho návrat pomohl Arsenalu k výhře

ČTK
2. 1. 2007 23:20
Londýn - Po více než měsíční pauze nastoupil uzdravený útočník Thierry Henry v anglické lize a pomohl fotbalistům Arsenalu v prvním utkání v Novém roce k vítězství 4:0 nad Charltonem.

Už třetí remízu za sebou uhrála Chelsea, která dnes ztratila body na hřišti Aston Villy po bezbrankovém utkání. Obhájci titulu tak na druhé místě ztrácejí šest bodů na Manchester United a zezadu se k nim blíží Liverpool, který zaostává o osm bodů. 

Kapitán Arsenalu Henry otevřel po necelé půlhodině skóre z penalty nařízené za faul Sankofy na Van Persieho, po němž byl hostující hráč navíc vyloučen. Nizozemský útočník si později zmařenou šanci vynahradil dokonce dvěma brankami, když v 76. minutě pro změnu potrestal faul na Henryho. 

Ve druhém poločase měl velmi blízko k první brance v anglické lize i Tomáš Rosický. Záložník Arsenalu nejprve trefil tyč, v 63. minutě pak šel sám na branku, ale gólman Carson jeho pokus nohou zastavil. V 77. minutě byl český reprezentant střídán. 

Fotbalisté Chelsea sice tentokrát nezklamali v obraně, která v uplynulých čtyřech zápasech vždy dvakrát inkasovala, ale nedokázali ani sami skórovat. Hosté měli převahu, ale žádná z jedenácti střel na branku v síti neskončila.

Velké šance promarnili zejména Lampard a nejlepší střelec Premier League Drogba, jenž vyšel naprázdno poprvé po třech utkáních. Milan Baroš dostal v útoku Aston Villy šanci v závěrečné čtvrthodině, ani on se neprosadil.

Výsledek - 22. kolo: 
Arsenal - Charlton 4:0 (76. z pen. a 90. Van Persie, 30. Henry z pen., 45. Hoyte), Aston Villa - Chelsea 0:0

Tabulka ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy