Manchester uniká oslabené Chelsea

ČTK
30. 12. 2006 18:14
Londýn - Už na rozdíl šesti bodů se vzdálili fotbalisté Manchesteru United v čele anglické ligy druhé Chelsea.

Svěřenci Alexe Fergusona dnes díky dvěma gólům portugalské hvězdy Cristiana Ronalda porazili 3:2 Reading, zatímco obhájci titulu doma podruhé za sebou jen remizovali.

V londýnském derby s Fulhamem Chelsea dokonce prohrávala, pak sice skóre otočila díky nejlepšímu střelci soutěže Drogbovi, ale v 84. minutě zajistil hostům cenný výsledek americký obránce Bocanegra. Chelsea, které chybí v obraně kapitán Terry a v brance Petr Čech, tak počtvrté za sebou inkasovala dva góly.

  • o potížích Chelsea čtěte ZDE

Gól s číslem 15 000

Také první branku Fulhamu vstřelil obránce, Němec Volz dal jubilejní gól s číslem 15.000 v historii Premier League. Sváteční střelec jím poslal Fulham v 17. minutě do vedení. Někdejší hráč Schalke, kterého přivedl na ostrovy v roce 2000 Arsenal, skóroval v anglické lize teprve potřetí. Za svůj počin dostal zvláštní cenu od ligového sponzora společnosti Barclays, která navíc věnuje 15.000 liber na dobročinné účely podle výběru Fulhamu.

Na rozdíl od Chelsea uspěli její nejbližší pronásledovatelé, i když jen nejtěsnějším rozdílem. Bolton porazil 3:2 Portsmouth a Liverpool zvítězil 1:0 na hřišti Tottenhamu. Dosud třetí Arsenal se pokusí udržet svou pozici v duelu se Sheffieldem United, který se hraje od 18:15.

Srníček jen na lavičce

Gólman Pavel Srníček po nečekaném záskoku za zraněného Givena tentokrát zůstal na lavičce Newcastlu, odkud sledoval vysokou porážku svého týmu 0:3 od Evertonu.

Do hry se nedostal ani útočník Milan Baroš z Aston Villy, která prohrála 1:2 gólem v poslední minutě na hřišti předposledního Charltonu. Hosté sice od 40. minuty vedli díky Barryho brance z penalty, ale vstup do druhého poločasu jim vůbec nevyšel. V 57. minutě vyrovnal hlavou Darren Bent, jenž stejně jako předtím Barry vstřelil osmý gól v sezoně. Vzápětí střelec úvodní branky zápasu fauloval před vápnem unikajícího Rommedahla a byl vyloučen.

Přerušeno kvůli bahnu

Charlton si pak vytvořil velký tlak, ale Aston Villa dlouho odolávala. Až v samém závěru střídající Hughes další hlavičkou překonal gólmana Királyho a potvrdil zlepšení, které tým prokazuje po příchodu trenéra Alana Pardewa. Při svém debutu na lavičce Charltonu proti Fulhamu přišel o výhru gólem v poslední minutě, nyní ji stejným způsobem jeho svěřenci vybojovali.

Zápas Watford - Wigan byl přerušen v 55. minutě za stavu 1:1 kvůli podmáčenému hřišti.

Výsledky - 21. kolo:

Charlton - Aston Villa 2:1 (57. D. Bent, 90. Hughes - 40. Barry z pen), Blackburn - Middlesbrough 2:1 (9. Nonda, 74. McCarthy - 61. Yakubu z pen.), Bolton - Portsmouth 3:2 (30. Faye, 40. Campo, 62. Anelka - 2. Taylor, 89. Cole), Chelsea - Fulham 2:2 (35. vlastní Rosenior, 62. Drogba - 17. Volz, 84. Bocanegra), Everton - Newcastle 3:0 (9. a 58. Anichebe, 62. P. Neville), Manchester United - Reading 3:2 (59. a 77. C. Ronaldo, 33. Solskjaer - 38. Sonko, 90. Lita), Tottenham - Liverpool 0:1 (45. Luís García), West Ham United - Manchester City 0:1 (83. Trábilsí), Watford - Wigan přerušeno v 55. minutě za stavu 1:1.

 

Právě se děje

Další zprávy