Sionko zařídil výhru Rangers

ČTK, BettingCentrum
23. 12. 2006 18:22
Glasgow - Český fotbalový reprezentant Libor Sionko byl hlavní postavou utkání skotské ligy mezi Aberdeenem a Glasgow Rangers.

Sionko byl u obou branek hostů, které znamenaly důležitou výhru 2:1. Rangers se tak opět vrátili před svého dnešního soupeře na druhou pozici v tabulce a na vedoucí Celtic i nadále ztrácejí šestnáct bodů.

Sionko, který odehrál celé utkání, se blýskl již ve 22. minutě, kdy se prosadil přes obránce a přihrál Novovi, který ranou z hranice pokutového území otevřel skóre. Oba hráči si o dvě minuty později úlohy vyměnili a Sionko zblízka zvýšil.

Svou aktivitu mohl český křídelní hráč ještě potvrdit dalšími dvěma zásahy, ale jeho dvě střely domácí brankář skvěle vyrazil. A tak se prosadil soupeř, když šest minut před koncem snížil střídající Lovell. Na vyrovnání již neměli domácí dostatek sil.

Lídr tabulky, Celtic Glasgow, zvítězil nejtěšnějším rozdílem nad Falkirkem. Střelcem gólu byl v 24. minutě Gravesen. Jiří Jarošík odehrál za domácí cel´ý zápas.

Ve své jediné šanci však mířil v 55. minutě ranou nad bránu. V závěru mohl Miller, kanonýr domácích, ještě zvýšit náskok. Kromě jedné vyložené šance neproměnil ani penaltu. Na výhře Celticu to však nic nezměnilo.

Výsledky - 20. kolo:
Aberdeen - Glasgow Rangers 1:2
(84. Lovell - 22. Novo, 24. Sionko), Celtic Glasgow - Falkirk 1:0 (24. Gravesen), Dundee United - Hearts 0:1 (55. Hartley z penalty), Dunfermline - Inverness Caledonian 0:0, Kilmarnock - Motherwell 1:2 (38. Naismith - 15. Foran, 20. Paterson), Hibernian - St. Mirren 5:1 (21. Beuzelin, 32. Killen, 58. Shiels, 65. Zemmama, 74. Benjelloun - 41. Sutton)

Tabulka ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy