Rosického návrat zhatila mlha

SportPlus, ČTK
19. 12. 2006 23:37
Liverpool - Kvůli husté mlze byl zrušen úterní zápas anglického fotbalového Carling Cupu, v němž si v dresu Arsenalu měl v Liverpool zahrát český záložník Tomáš Rosický.

Čtvrtfinálové utkání mělo mít výkop ve 20:45 našeho času, ale hodinu před tím bylo zrušeno kvůli husté mlze, která zalila liverpoolský Anfield Road. Viditelnost dosahovala sotva pár metrů, proto neměl sudí Martin Atkinson přes nesouhlas koučů obou týmů jinou volbu.

Oba týmy, které momentálně hrají čtyři soutěže (liga, dva anglické poháry a Liga mistrů), se na novém datu střetnutí zatím nedohodly. Liverpool a Arsenal navíc čeká vzájemný zápas také ve třetím kole FA Cupu.

Tomáš Rosický tak přišel o velkou zkoušku po zranění.stehenního svalu, které si přivodil 2. prosince v ligovém derby proti Tottenhamu.

Kouč Arséne Wenger totiž dopředu avizoval, že český reprezentant nastoupí na trávník od první minuty. Rosický byl podle klubového fyzioterapeuta Garyho Lewina připraven už na víkendový ligový zápas s Portsmouthem.

Prvoligový Charlton nečekaně vypadl po domácí porážce 0:1 s Wycombem, který hraje o tři úrovně níž a letos už vyřadil i Fulham. Stejně jako v předešlých kolech pokračoval ve střelecké sérii Jermaine Easter. 

Ve středu jsou na programu utkání Newcastle - Chelsea a Tottenham - Southend.

Výsledek - čtvrtfinále:
Charlton - Wycombe 0:1 (35. Easter).

NĚMECKO

Až po penaltovém rozstřelu se v úterý radovali fotbalisté Norimberku z postupu do čtvrtfinále Německého poháru. Nejvíce oslavovaným hrdinou byl brankář Klewer, který zneškodnil hned tři penalty druholigovému soupeři Unterhachingu, s nímž hrál bundesligový favorit 120 minut bez branek.

Podle německých agentur si vysloužil nejvyšší hodnocení spolu s Klewerem i Tomáš Galásek, jenž odehrál celý zápas. Z jeho spoluhráčů penaltu proměnili Pinola a Sibon. V dresu Unterhachingu spálil útočník Michal Kolomazník v prvním poločase velkou šanci, když stál sám před brankou, ale z osmi metrů mířil nad. V 65. minutě byl střídán. 

I další tři postupující jsou zástupci bundesligy. V duelu dvou týmů z nejvyšší soutěže Stuttgart vyhrál v Bochumi 4:1, berlínská Hertha na půdě amatérů z Osnabrücku zvítězila 3:0 a Frankfurt zlomil odpor Kolína nad Rýnem dvěma góly v prodloužení. 

Zbývající čtyři zápasy se hrají ve středu, v jednom z nich se obhájce trofeje Bayern Mnichov představí v Cácách. 

Výsledky - osmifinále:
VfL Bochum - VfB Stuttgart 1:4, Osnabrück (III. liga) - Hertha Berlín 0:3, Eintracht Frankfurt - 1. FC Kolín n. R. (II.) 3:1 po prodl., 1. FC Norimberk - SpVgg Unterhaching (II.) 0:0, pen. 2:1.

FRANCIE

Fotbalisté Bordeaux vyřadili ve čtvrtfinále francouzského Ligového poháru prvoligové protivníky ze St. Etienne. Úterní  zápas rozhodlo až prodloužení, jedinou branku vstřelil v 99. minutě Brazilec Fernando z penalty. 

Trenér poraženého týmu Ivan Hašek poslal na konci prvního poločasu do hry svého krajana Marka Heinze. Ten vystřídal zraněného Feindouna, střelecky se však stejně jako nikdo z jeho spoluhráčů neprosadil. 

Zbývající čtvrtfinálové zápasy Sochaux - Le Mans, Rennes - Remeš a Lyon - Nancy se hrají ve středu.

Výsledek - čtvrtfinále:
Bordeaux - St. Etienne 1:0 po prodl. (99. Fernando z pen.).

 

Právě se děje

Další zprávy