Fotbalové Euro 2008 má vysílat Prima

ČTK
6. 1. 2007 16:07
Praha - Závěrečný turnaj fotbalového mistrovství Evropy by měla v příštím roce pravděpodobně vysílat Prima.

Podle informací MfDnes právě Prima předložila majitelům vysílacích práv nejvyšší nabídku a pokud splní požadavky UEFA, přetáhne v červnu 2008 fotbalové fanoušky České televizi. Ta zatím vysílala všechny velké fotbalové turnaje. 

Česká televize se o vysílací práva ucházela i tentokrát a podle MfDnes za ně nabídla 60 milionů korun, tedy o sedm milionů víc než zaplatila při posledním šampionátu v Portugalsku v roce 2004.

Prima však údajně přišla s nabídkou 100 milionů korun. Agentura Sportive, která je zástupcem UEFA při prodeji vysílacích práv, výsledek tendru tají a také šéfredaktor sportovní redakce Primy Jiří Nikodým se k tomu odmítl vyjádřit. 

Televize s jedním kanálem může mít při nabitém programu šampionátu problémy, protože během tří týdnů se odehraje 31 zápasů, často v hlavních vysílacích časech, a některé se hrají souběžně. Aby televize splnila podmínky UEFA, stačí odvysílat 19 utkání.

Není tedy vyloučeno, že v případě vítězství Primy čeští fanoušci budou muset některé zápasy turnaje v Rakousku a Švýcarsku hledat na zahraničních televizích. Pokud ovšem do té doby Prima nespustí svůj digitální sportovní kanál.

 

Právě se děje

Další zprávy