Horváth dostal povel a rozhodl finále

Václav Rojík
25. 5. 2007 11:00
Praha - V pondělí udivil dalekonosnou trefou do olomoucké branky, ve čtvrtek rozhodl Pavel Horváth proměněnou penaltou finále Poháru ČMFS. Po něm nešetřil svým typickým humorem.

V osmašedesáté minutě zápasu si postavil míč na značku pokutového kopu a nekompromisní ranou  rozhodl o vítězství Sparty.

Byl jste na penaltu určen, nebo jste si prostě sám vzal míč?
Ptal jsem se Rézy (Jan Rezek, pozn, red), jestli jí chce kopat. Říkal, že toho má docela dost, že má za sebou pár sprintů. Jenže pak přišel povel (usměje se a dívá se směrem k trenéru Bílkovi) a šel jsem kopat já.
Původně jsem ale chtěl Špiťáka (Michal Špit, gólman Jablonce, pozn. red.) převést a dělat, jakože půjdu na penaltu já a nakonec by šel kopat Réza.

Brankář Špit si vede statistiku o všech střelcích a je obávaný pro svojí úspěšnost při likvidování penalt. Neznervoznělo vás to?
Já jsme zase obávaný exekutor penalt. (smích) Kdo to někdy kopal, tak ví, jak jsem se v tu chvíli asi cítil. Naštěstí jsem to trefil.

V poslední době střílíte důležité góly. V Olomouci jste se blýskl výstavní trefou na 2:0. Teď jste penaltou rozhodl finále. Která trefa je pro vás cennější?
Vždycky je důležitější ten gól, který zápas rozhodne, než ten, kterým jenom zvýšíte skóre. Takže si víc cením té finálové trefy.

  • Sparta má zálusk na historický double
    Pohled expertů BettingCentra před utkáním

Během zápasu jste měl na hřišti slovní potyčku s Miroslavem Barankem. Ta už v trošku odlehčené formě pokračovala při občerstvování za postranní čarou. Co se stalo?
Tak trošku jsme se tam s Barym pošťuchovali. Zápas byl hodně vyhecovaný, to se stává.

Za postraní čarou jste ale stříkl vodu i na trenéra hostů Petra Radu.
S trenérem Radou se znám hodně dlouho. No, postříkal jsme ho pitím no. Ale snad to bylo v pohodě. Myslím, že kdybyste se zeptali jeho, řekl by totéž. Teda aspoň doufám.

Při oslavách vítězství jste si vzal na ramena i vaši dceru. To jste měl dopředu naplánované?
Ne, ne. Já jsem viděl, že kluci jdou pro mimina, tak jsem si taky vzal to svý pětiletý poleno. (smích). Ale ona má sport ráda, tak myslím, že jí to bavilo.

 

Právě se děje

Další zprávy