O postup se budou snažit tři české týmy

ČTK
4. 1. 2007 17:30
Praha - Hned na třech frontách budou bojovat od pátku české volejbalové kluby o postup v Poháru CEV.

Muži Liberce i ženy Brna budou plnit roli favorita svých čtyřčlenných skupin, navíc Severočeši budou mít výhodu domácího prostředí. Hráči Českých Budějovic odcestovali do Mnichova a v hale klubu Unterhaching je čeká těžký oříšek v podobě francouzského Tourcoingu. Do osmifinále projdou jen vítězové skupin. 

Liberec se od pátku do neděle postupně utká s pravděpodobně největším soupeřem slovinským mistrem Mariborem, dále s albánskou Dračí a bosenským celkem Odžak.

"Jsou to v podstatě neznámé celky a divácky ne moc atraktivní. Ale to může klamat, nic lehkého nás nečeká," řekl trenér Vladan Merta. "Vždyť Slovinsko a Bosna jsou země bývalé Jugoslávie a tam se hraje výborný volejbal," upozornil. 

V mužském Poháru CEV je základních skupin dvanáct, čtyři týmy byly nasazeny rovnou do osmifinále. O něj se budou prát i Jihočeši na předměstí Mnichova v Unterhachingu. Dalšími účastníky jsou srbský tým Budva a osmý tým francouzské ligy Tourcoing. 

"Je to technický a komplexně vybavený tým, produkuje rychlou hru přes smečaře a univerzála," vysledoval českobudějovický kouč Petr Brom. Starosti mu dělá zdravotní stav kapitána Pochopa, jehož trápí bolesti zad. "Lepší se to jen pomalu. A Mach trénoval s bolavou achilovkou. Kdybychom postoupili, budeme rádi," dodal. 

Brňanky do Poháru CEV spadly z Klubového poháru a na Slovensko do Pezinku odcestovaly s myšlenkami na vítězství ve skupině. Trenér českých mistryň Miroslav Čada se však musí obejít bez zraněné Tomanové. V plné síle už je po operaci kolena Tobiášová. "Patříme k favoritům, ale musíme tuto roli potvrdit i výkonem," řekl. 

Největším soupeřem bude švýcarský Köniz, jehož hru diriguje bývalá reprezentační nahrávačka Eva Štěpančíková. "V kádru jsou i tři Polky, dvě Lotyšky, jedna Ukrajinka a tří domácí volejbalistky. O zkušenosti svědčí i vysoký věkový průměr, čtyři hráčky mají přes třicet let," dodal Čada. S Pezinkem i bosenskou Kalesijí by si Brňanky měly poradit. 

V ženském Poháru CEV postoupí devět vítězů skupin, sedm týmů je nasazených. Pokud Brno projde dál, v polovině ledna narazí na španělský Burgos. Nasazený soupeř by čekal v play off i Liberec, a to francouzské Poitiers.

Program českých týmů:
Muži:
3. skupina (Unterhaching):

Pátek 5. ledna: 17:00 České Budějovice - Tourcoing, 20:00 Budva - Unterhaching.
Sobota 6. ledna: 15:00 Tourcoing - Budva, 18:00 Unterhaching - České Budějovice.
Neděle 7. ledna: 15:00 České Budějovice - Budva, 18:00 Unterhaching - Tourcoing.
8. skupina (Liberec):
Pátek 5. ledna: 15:00 Odžak - Drač, 17:30 Liberec - Maribor.
Sobota 6. ledna: 15:00 Odžak - Maribor, 17:30 Liberec - Drač.
Neděle 7. ledna: 14:00 Drač - Maribor, 16:30 Liberec - Odžak
    
Ženy:
4. skupina (Pezinok):

Pátek 5. ledna: 17:00 Pezinok - Köniz, 19:30 Brno - Kalesija.
Sobota 6. ledna: 16:00 Brno - Köniz, 18:30 Pezinok - Kalesija.
Neděle 7. ledna: 16:00 Kalesija - Köniz, 18:30 Pezinok - Brno.

 

Právě se děje

Další zprávy