Peloton Tour de France přivedl do Francie Cancellara

Sport Plus, ČTK
10. 7. 2007 18:44
Švýcar si udržel žlutý trikot vedoucího muže
Účastníci Tour de France absolvujé pod mraky třetí etapu závodu.
Účastníci Tour de France absolvujé pod mraky třetí etapu závodu. | Foto: Reuters

Compiegne - Švýcar Fabian Cancellara ze stáje CSC vyhrál třetí etapu cyklstické Tour de France, která končila ve francouzském Compiegne. Pojistil si tak první příčku a také ve středu oblékne na startu žlutý dres.

Cancellara na konci 236,5 km dlouhé etapy - nejdelší v letošním kalendáři závodu - přespurtoval druhého Erika Zabela z Německa. Na třetím místě dojel Ital Danilo Napolitano.

Cancellara vedl v pronásledování tří uprchlíků, které peloton dostihl půl kilometru před cílem. Švýcarský jezdec se pak sám odhodlal k úniku a v závěrečných metrech odrazil útoky vyhlášených spurtérských es jako Zabel  nebo Tom Boonen.

Nešťastná byla páteční etapa z belgického Wargemu pro vítěze pondělní části Gerta Steegmanse. Jezdec stáje Quickstep několik
kilometrů před cílem upadl a narazil do zábradlí na mostě a po ošetření během jízdy nakonec obsadil 83. místo.

Třetí etapa letošního ročníku byla navíc organizátory označena jako jedna z nejpomalejších za posledních deset let. Podle oficiálních stránek závodu se také zapsala do historie závodu, když jako první skončila po šesté hodině večer.

Výsledky:
1. Cancellara (Švýc.) 6:36:15, 2. Zabel (Něm.), 3. Napolitano (It.), 4. Boonen (Belg.), 5. Hunter (JAR), 6. Förster (Něm.), 7. McEwen (Austr.), 8. Eisel (Rak.), 9. Cavendish (Brit.), 10. Haussler (Něm.) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Cancellara 15:12:08, 2. Klöden (Něm.) -33, 3. Millar (Brit.) -41, 4. Hincapie (USA), 5. Wiggins (Brit.) oba -43, 6. Gusev (Rus.) -45, 7. Boonen (Belg.), 8. Karpec (Rus.) oba -46, 9. Hushovd (Nor.), 10. Astarloza (Šp.) oba -49.

 

Právě se děje

Další zprávy