Snowboardová extáze v Rejdicích

Tomáš Adamec
18. 2. 2007 17:00
Rejdice - Český pohár ve freestyle snowboardingu se kvůli sněhovým podmínkám přesunul z Jeseníků do Jizerských hor. Uvnitř: GALERIE
Snowboardové závody v Rejdicích se konaly na sněhu a pod azurově modrým nebem bez mráčků - téměř nevídaný jev.
Snowboardové závody v Rejdicích se konaly na sněhu a pod azurově modrým nebem bez mráčků - téměř nevídaný jev. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Malinká vesnička s krásným snowparkem, několik snowboardových nadšenců a parádní počasí od sobotního rána slibovaly, že se bude pěkně "lítat".

Ani nevadilo, že jezdí freestyle snowboardisti a víkendoví carvingoví lyžaři vedle sebe na jediném svahu. O drama se postarala až námraza, která vyrobila z dopadu po největším skoku téměř betonovou past, což pocítil nejeden závodník.

Nejvíc asi Marek Votoček, jenž dopadl nepěkně svým pozadím na hranu doskoku a ze země ho sbírala až horská služba. Marek se bránil, ale nakonec stejně letěl vrtulníkem do nemocnice na rentgen páteře. Snad jen pro jistotu a snad si bonus v podobě vyhlídkového letu alespoň užil. Držíme palce! Nebyl to jediný pád, velký skok byl tentokrát pro velké srdcaře.

Do hodnocení se počítaly 4 překážky : stůl, dlouhá sedmimetrová bedna, lámačka a kritický skok (ve dvou výškových variantách).

Snowpark v Rejdicích je ale pro snowboardisty jako cukrárna plná pokušení pro malé dítě, takže všichni vesele ochutnávali a "hoblovali prkna" kde se jen dalo.

Tenhle týpek si jen tak pro sebe pěkně dával "céčkový" rail - na levačku i na pravačku - stačilo jen říct.
Tenhle týpek si jen tak pro sebe pěkně dával "céčkový" rail - na levačku i na pravačku - stačilo jen říct. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Když se k tomu přidalo pohodové povídání s kamarády nad kelímkem něčeho velmi chutného nebo jen koukání do okolních kopečků za popichování slunečních paprsků do tváře, byl z toho velmi chutný koktejl pohody, která k freestylovým závodům prostě patří.

Petr Večeřa si vyjel první místo za čistě stylový "front-side 360". Z něžného pohlaví opět nejlépe zabodovala Šárka Pančochová (backside 540°), takže dál s přehledem vede celý ženský pohár.

Kalendář národního poháru pokračuje i za týden (24.února) v Rejdicích, 3.3. následuje Neklid a 31.3.+1.4. je Superfinále ve Špindlerově Mlýnu (slopstyle+rampa).

Výsledky:
Muži
: 1. Petr Večeřa, 2. Darek Bergmann, 3. Martin Mikala
Ženy
: 1. Šárka Pančochová, 2. Eliška Šírová 3. Eva Samková
Junioři: 1. Patrik Schwarz, 2. Filip Gutwirth, 3. Samuel Lövy

 

Právě se děje

Další zprávy