Na MS dvacítek s Běloruskem o postup

František Trantina
30. 12. 2006 8:00
Leksand  - Pohled na tabulku skupiny B mistrovství světa hokejových dvacítek je neradostný. Naši jsou na posledním místě, pokud dnes prohrají s Běloruskem, nemusí se na jedno ze tří postupových míst ve skupině dostat. Slovenská reprezentace je na tom stejně, po prohře s Německem se jí postupové naděje ze skupiny A vzdalují.

Velkým překvapením jsou právě hokejisté Německa. Dokázali v prodloužení porazit výběr USA 2:1. Nad Slovenskem vyhráli 4:2, když v poslední třetině přehráli svěřence trenéra Jana Jaška 2:0.

Tvrdá hra Rusů v utkání s Běloruskem (6:1)
Tvrdá hra Rusů v utkání s Běloruskem (6:1) | Foto: Reuters

Na mistrovství se zatím daří výběrům Ruska a Kanady. Rusové předvádějí svou rychlou kombinační hru, ke které navíc přidali hodně tvrdosti a důrazu.

Naši hokejisté v zápasech s Ruskem (2:3) a Finskem (2:6) vyhráli první třetiny 1:0, ale dobře rozehrané zápasy do vítězného konce nedovedli.Věříme, že naši rozhodující utkání zvládnou.

  • kurzy a tipy ZDE

Bělorusko překvapivě porazilo Finy 4:3, to vzbuzuje u našich hráčů respekt. V minulosti ale naši bělorusy hladce porazili, v podobném rozhodujícím utkání 9:1. Výhodou našich soupeřů může být sehranost, osm hráčů hraje za tým Junosť Minsk.

Fin Leon Komarov uniká našim hráčům
Fin Leon Komarov uniká našim hráčům | Foto: Reuters

V brance by měla nastoupit naše brankářská jednička Ondřej Pavelec, který byl po třetí brance od Finů střídán. Mužstvo neposílí  Petr Kalus a Jiří Tlustý, kteří měli přijet ze zámoří. Utkání začíná ve 13:00.

Hokejové mistrovství světa hráčů do dvaceti let je vyrovnané, německý výběr složený téměř výhradně z hráčů německé první ligy je velkým překvapením.

 

 

Právě se děje

Další zprávy