V O2 extralize chce Slavia bodovat

BettingCentrum
27. 12. 2006 12:25
Praha - Kompletní 35. kolo O2 extraligy ledního hokeje přináší souboje mužstev, které mají v tabulce velmi blízko. Na postupové pozice do play off už je pořádná tlačenice, a hlavně ve spodní polovině tabulky může každé bodové zaváhání trenéry hodně mrzet. Starosti má Slavia, přes velký rozpočet je zatím na devátém místě.

HC Oceláři Třinec (7) - HC Rabat Kladno (11) 17:00

Trenéra kladenských Zdeňka Müllera trápí 118 obdržených branek, ani poslední Vsetín tolik branek neinkasoval. Ale hosté často soupeře přestřílejí, proto se drží na jedenáctém místě tabulky. Venku jsou ale většinou neškodní, jen čtrnáct bodů si zatím odvezli z cizích ledových ploch.

Naposledy za výhru v prodloužení nad tradičním rivalem Spartou 4:3. Domácí chtějí uspět, před vánočními svátky přivezli body z Litvínova za výhru 4:2. Již patnáct utkání v řadě nehrál Třinec prodloužení.

Vsetínská hokejová a.s. (14) - HC Chemopetrol Litvínov (10) 17:00

Vsetín se po výprodeji hráčů dostal do role beznadějně posledního mužstva tabulky, který se svým umístěním nechce nic dělat. Prohrál už devětkrát v řadě.

Oba týmy mají jednoho hráče na juniorském MS, ztráta vsetínského Květoně bude v úzkém kádru domácích citelně znát.

  • tabulka a výsledky zápasů ZDE

HC MOUNTFIELD České Budějovice (2) - HC Vítkovice Steel (13) 17:30

Jihočeský Mourinho, trenér Josef Jandač říká, že není tak podstatné, z jakého místa půjde tým do play off. I proto svůj tým nežene za lídrem tabulky.

Miroslav Fryčer, trenér Vítkovic, si uvědomuje nedůstojnou pozici v tabulce pro vítkovické mužstvo. Na sérii čtyř proher má zřejmě hlavní vinu útočná fáze. S průměrem 1,5 branky v utkání se vyhrávat nedá.

HC Sparta Praha (4) - HC Lasselsberger Plzeň (12) 18:00

Hosté z Plzně dostali v posledním ligovém zápase desítku od Kladna. Domácí trenér Výborný očekává, že plzeňští obranu v dnešním zápase podstatně zlepší. Ale bez čtyř obránců, Nedomy, Benáka, Cartelliho a Mazance, to bude obtížný úkol.

HC Energie Karlovy Vary (5) - HC Hamé Zlín (6) 18:00

Vary chtějí prodloužit sérii sedmi domácích zápasů bez prohry, naposledy si z Karlových Varů odváželi tři body České Budějovice za výhru 3:1. Do města becherovky se pro body nejezdí, dnes se o tom přesvědčí hosté ze Zlína. Jsou povzbuzeni výhrou v posledním zápase se Spartou 5:1. Start jejich brankářské jedničky Murína je nejistý.

Bílí Tygři Liberec (1) - HC Moeller Pardubice (3) 18:30

Do brány domácích se vrací Hnilička. Jeho souboj s nejlepším střelcem extraligy v dresu Pardubic, Petrem Sýkorou (22 branek), bude ozdobou zápasu. Hostům se uzdravil brankář Lašák.

Zápas mezi prvním a třetím týmem O2 extraligy bude tahákem dnešního 35. kola. Čeká se plný stadion v liberecké Tipsport Areně.

  • průběžné výsledky zápasů můžete sledovat ZDE

HC Slavia Praha (9) - HC Znojemští Orli (8) 19:00

Trenér Růžička si sezónu určitě představoval jinak. V paměti má dvě letošní slávistické prohry se Znojmem 2:5 a 2:4. Teď jde o každý bod a postup do play off. Slavia doma porazila Vsetín 5:2, hosté si doma poradili s Českými Budějovicemi 3:1.

V Sazka Areně to domácí nebudou mít jednoduché, Dopita a spol. si jedou pro body. Hostům ale plány mohou zkomplikovat absence Erata a Kucharczyka.

 

Právě se děje

Další zprávy