Tři derby za 115 hodin

František Trantina
27. 12. 2006 10:49
Londýn - Skončit třetí den v prosinci a začít hrát ligu až druhý březnový týden, tak o tom si mohou fotbalisté na ostrovech nechat jen zdát. Na rozdíl od fotbalistů v české lize si ani neužijí oslavy Silvestra a Nového roku.

Program Fulhamu:

27. prosince (20:00) Charlton

30. prosince (15:00) Chelsea

1. ledna (15:00) Watford

Fotbalisté Fulhamu odehrají během 115 hodin tři prvoligová utkání, z toho dvě na hřišti soupeřů. Ale nebudou cestovat daleko, vše odehrají v hranicích velkého Londýna. Čekají je tedy tři derby ve sto patnácti hodinách.

  • program sportovních přenosů ZDE

Zatížení fotbalistů na britských ostrovech je enormní. Anglická liga má dvacet účastníků, k tomu se hrají velmi prestižní pohárové utkání. FA Cup i Carling Cup se bere naprosto vážně, získat titul a k tomu nějaký pohár se cení.

Některé kluby snižují na Carling Cup vstupné, a tak se na Emirates Stadium nebo Old Trafford můžete dostat za deset liber. I proto je na poháry vyprodáno.

Pokud hraje tým ještě Ligu mistrů nebo Pohár UEFA, musí mít široký kádr a dokonalé rehabilitační zázemí, tým fyzioterapeutů lékařů, masérů, specialistů na výživu a dalších odborníků. Stejně jsou ale hráči základních sestav často zraněni.

Tomáš Rosický se dokáže prosadit i v tvrdých soubojích
Tomáš Rosický se dokáže prosadit i v tvrdých soubojích | Foto: Reuters

Tomáš Rosický který se s Premier League velmi zdatně seznamuje, je toho příkladem. Trenéři volají po změně, ale když dokážete naplnit stadiony, jak počet utkání omezíte?

Anglická fotbalová asociace (FA) jen tak měnit nic nehodlá. Ať se jedná o zápasy o Vánocích anebo jen o malé změny v termínových listinách.

Velká zápasová zátěž je také jeden z mnoha důvodů, proč je pro některé fotbalisty těžké se v anglických ligách prosadit. Jedním z takových případů může být i Ukrajinec Ševčenko, který nemůže najít formu z italských trávníků.

 

Právě se děje

Další zprávy