Arsenal vyhrál 6:2, Rosický střídal

BetttingCentrum
23. 12. 2006 20:14
Londýn - V druhé minutě se na Emirates Stadium rozhostilo ticho, domácí Arsenal už poněkolikáté doma prohrával, tentokráte po střele Shabani Nondy 0:1! Hosté z Blackburnu vedli po jeho proměněné penaltě.

Ale domácí kanonýři už v deváté minutě vyrovnali po rohu, který zahrával Tomáš Rosický. A nejen to. Konečný výsledek připomíná spíše zápis z hokejového utkání, 6:2 se vidí v první lize a především v Premier League málokdy.

Rosický byl střídán v 71. minutě. Dvě branky Arsenalu zařídil Robin van Persie. Dále skórovali Gilberto Silva, Aleksandr Hleb, Mathieu Flamini a Emmanuel Adebayor. Také Liverpool získal plný počet bodů za výhru 2:0 nad Fulhamem.

Aston Villa prohrála 0:3 s Manchesterem United, který si tak upevnil vedení v tabulce. Milan Baroš zůstal pouze na lavičce a sledoval tak dvojnásobnou radost Cristiana Ronalda a jeden gól Paula Scholese.

"Takové chyby uděláte jen proti velkoklubům a zapamatujete si je," uvedl po utkání kouč Aston Villy O'Neill. Ovšem pro Manchester to nebylo snadný zápas, v patnácté minutě mohl prohrávat, kdyby kapitán Barry proměnil svou velkou šanci.

Trenér hostů Ferguson ocenil výkon Ronalda a dodal, že konečně jeho tým zvládl utkání na výbornou.

Jan Laštůvka nepoznal atmosféru londýnského derby Fulham - West Ham United. Ani Radek Černý nenastoupil, neúspěch Tottenhamu sledoval v Newcastlu pouze z lavičky. Robinson, anglický reprezentant, pustil za svá záda tři střely a "Kohouti" tak prohráli 1:3. Po zápase však prohodil několik slov s jiným českým gólmanem.

Bývalý český reprezentant Pavel Srníček dostal příležitost k 250. startu v Premier League. Za bouřlivých ovací více než padesáti tisíc fanoušků se na hřiště podíval v 87. minutě, také kvůli lehkému zranění gólmana Newcastlu Givena.

Vítězná radost Arjena Robbena
Vítězná radost Arjena Robbena | Foto: BBC

Chelsea na hřišti Wiganu uspěla, i když s notnou dávkou štěstí. Domácí tým byl blízko senzaci, šlo o vyrovnané utkání. "Nejsem pyšný, ale spíše smutný. Nezasloužili jsme si vyhrát," prohlásil sebekriticky kouč Mourinho.

Vedení 2:0 totiž jeho tým neudržel. Trefili se Lampard a Kalou, jenže do poločasu snížil Emile Heskey a ten samý hráč poté v 75. minutě vyrovnal.

Kanonýr Drogba se neprosadil, nahradili ho jiní. Důležité tři body zajistil hostům v 90. minutě ofenzivní záložník Robben. Podobný závěr Chelsea zažila i minulý víkend v Evertonu, kde vyhrála gólem z 87. minuty.

Chelsea se udržela v dohledu Manchesteru United a boj o titul bude stále velmi otevřený.

  • výsledky a tabulka Premier League ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy