Předpověď: Bouře se budou do čtvrtka vracet

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
28. 6. 2009 17:07
Česko - Česká republika má za sebou další bouřlivou noc. Na Klatovsku v přívalech deště spadlo 78 mm, na Šumavě 53 mm, v Novohradských horách 43 mm a v Jeseníkách či Beskydech během pár hodin až 30 mm srážek.
Ilusatrční foto
Ilusatrční foto | Foto: Reuters

Předpověď meteorologů přitom není povzbudivá: silné deště, a tedy i povodňové ohrožení, se nad střední Evropou mají držet až do středeční noci.

Rizková odpoledne

Vliv tlaková níže se středem nad Balkánem, která počasí u nás ovlivňuje již 7 den, se bude sice vyplňovat, ale s podobným charakterem počasí se na našem území budeme setkávat až do 1. července.

Zatímco v ranních a dopoledních hodinách v následujících dnech se srážky a bouřky na území Česka budou vyskytovat pouze ojediněle, během každého odpoledne je lze čekat na většině území.

Bouřky mohou být i nadále doprovázeny přívalovým deštěm o intenzitě až 60 mm a krupobitím.

V průběhu neděle jsou bouře předpovídány například na východě Čech.

Počasí se zlepší před víkendem

Od pondělí do středy očekávají meteorologové převážně oblačno, jen přechodně polojasno, postupně během dne s přeháňkami a bouřkami.

Odpolední teploty se v pondělí zastaví na 22 až 26 °C, postupně porostou na středečních 25 až 29 °C. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 18 až 14 °C.

Oblačnost začne ubývat od čtvrtka, poté by se už bouřky měly vyskytovat pouze ojediněle. Odpolední teploty pak porostou na tropické hodnoty 30 °C.

 

 

Právě se děje

Další zprávy