Vlaky mají zpoždění, blesk vyřadil řízení provozu

ČTK ČTK
30. 6. 2009 9:35
Jistebník (Novojičínsko) - Na železničním koridoru mezi Ostravou a Olomoucí se v pondělí odpoledne kvůli bouřce zastavil provoz.
Součástí Nového spojení je tunel pod Vítkovem i čtyřkolejová estakáda nad Seifertovou ulicí.
Součástí Nového spojení je tunel pod Vítkovem i čtyřkolejová estakáda nad Seifertovou ulicí. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

V Jistebníku na Novojičínsku blesk vyřadil z provozu zabezpečovací zařízení a v oblasti stálo devět rychlíků.

Spoje nabraly velké zpoždění. Dráhy cestujícím zajistily náhradní autobusovou dopravu, řekla regionální mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Na odstranění poruchy začala speciální firma pracovat ještě v pondělí večer, ale ani přes noc se jí nepodařilo systém zprovoznit.

Na železničním koridoru mezi Ostravou a Olomoucí proto vlaky jezdí stále pomalu a podle Šubové mohou nabrat zpoždění až 30 minut./p>

Vlaky řízené po telefonu

Podle mluvčího Správy železniční a dopravní cesty Pavla Hally v Jistebníku uhodil blesk do reléové stanice, která slouží k zabezpečení trati a k řízení provozu.

Zařízení vyhořelo. Trať byla mimo provoz zhruba od 16:40.

Vlaky zastavily v Suchdole nad Odrou a ve Studénce na Novojičínsku, v opačném směru V Ostravě-Svinově a v Polance nad Odrou.

Vzhledem k záplavám nemohly dráhy odklonit rychlíky na jinou trasu. Vlakový provoz byl na trati řízen je za pomoci telefonu.

 

Právě se děje

Další zprávy