Autobus srazil dítě. Řidič ho zřejmě přehlédl

ČTK ČTK
26. 2. 2009 17:10
Náklo - Jedenáctiletý školák utrpěl ve středu vážné zranění poté, co ho u zastávky v obci Náklo na Olomoucku srazil autobus.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ondřej Besperát

Řidič začal vyjíždět ze zastávky a hocha, který přebíhal silnici, pravděpodobně přehlédl. Policisté muže podezírají z ublížení na zdraví z nedbalosti. ČTK to dnes řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Dechová zkouška u šoféra vyloučila požití alkoholu před jízdou. Pokud by byl uznán vinným, hrozilo by mu až pětileté vězení.

Podobný případ, kdy řidič vozidla veřejné dopravy zranil dítě, řešil v lednu Okresní soud v Olomouci. Potrestal bývalého šoféra olomouckého dopravního podniku Pavla Juroka 18 měsíci vězení s dvouletým podmíněným odkladem.

Podle soudu způsobil sedmatřicetiletý muž loni v červnu vážná zranění tříletému chlapci, když mu do dveří tramvaje neúmyslně přivřel nohu a následně jej táhl více než sto metrů.

Obžalovanému hrozilo až pět let vězení. Rozsudek není pravomocný. Soudce Petr Sušil totiž dnes ČTK řekl, že obžalovaný si podal odvolání. Případem se tak nyní bude zabývat krajský soud.

 

Právě se děje

Další zprávy