Šofér autobusu havaroval. Měl 3,7 promile

29. 12. 2008 19:10
Nymburk - Neuvěřitelný případ hazardování se životy registrují policisté. Řidič autobusu na trase Nymburk - Čelákovice boural po cestě hned dvakrát, naposledy u Zvěřínka. Po nehodě nadýchal neskutečných 3,7 promile alkoholu.
Havarovaný autobus - ilustrační foto
Havarovaný autobus - ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Štěstí v neštěstí měli cestující na autobusové lince mezi Nymburkem a Čelákovicemi. Večer před Štědrým dnem je totiž vezl řidič, který po cestě dvakrát bourala a jak se ukázalo, byl úplně na mol.

Poslední autobusový spoj na zmíněné trati se toho dne mohl stát osudným pro dva cestující okamžitě po vyjetí od nymburského nádraží. Hned tam totiž trefil autobus sloup veřejného osvětlení.

„Na něm způsobil škodu 15 tisíc korun," potvrdila policejní mluvčí Petra Potočná.

Pětačtyřicetiletý opilý šofér však nehodu nejen nenahlásil, ale pokračoval dál v cestě. Ovšem naštěstí daleko nedojel.

Konečnou pro něj byla zatáčka před Zvěřínkem. Podle policejního protokolu nezvládl řízení, vjel do protisměru a skončil v příkopě.

Oba cestující se v tu chvíli podruhé narodili. Navíc jako zázrakem vyvázli bez zranění.

Šok však čekal na policisty. „Orientační dechová zkouška byla pozitivní, řidič nadýchal 3,69 promile alkoholu," uvedla Potočná. Škoda na autobusu byla vyčíslena na 60 tisíc korun.

Proč usedl šofér za volant linkového autobusu v takovém stavu, to zatím nikdo netuší.

„Řidič ještě nebyl vyslechnut. Případ se řeší jako dvě dopravní nehody. Šofér je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí 6 měsíců až 3 roky nebo zákaz činnosti," doplnila policejní mluvčí.

denik.cz

 

Právě se děje

Další zprávy