Při hromadné havárii na D1 se zranil osmiletý chlapec

28. 12. 2008 19:45
Brno - V neděli krátce po třetí odpoledne se na 220. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno srazila dvě auta a dodávka. Mezi třemi zraněnými bylo i dítě.
Nehoda na dálnici D1 se stala mezi Vyškovem a Rousínovem
Nehoda na dálnici D1 se stala mezi Vyškovem a Rousínovem | Foto: denik.cz

Vážnou dopravní nehodu vyšetřovala policie na 220. kilometru dálnice D1 mezi Vyškovem a Rousínovem ve směru na Brno. Hromadná havárie dvou aut a jedné dodávky si vyžádala tři zranění. Osmiletý chlapec skončil s povrchovým zraněním v nemocnici.

"U neštěstí zasahovala speciální jednotka hasičů i s vyprošťovací technikou. Ta naštěstí nebyla potřeba, protože v autech neuvízli lidé," řekl Deníku.cz operační důstojník jihomoravských hasičů.

Po střetu tří aut skončila dodávka v příkopu. Dvě osobní auta byla uprostřed dálnice a zastavila provoz. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

K nehodě vyjelo i několik sanitek s lékaři. "Dva zraněné jsme ošetřili na místě, osmiletého chlapce s povrchovým zraněním hlavy převezla sanita do brněnské dětské nemocnice," uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

Nejfrekventovanější dopravní tepna v Česku ve směru na Brno několik desítek minut stála. Za místem havárie se vytvořila až dvoukilometrová kolona popojíždějících aut. Policie obnovila na dálnici provoz až po páté hodině večer.

denik.cz

 

Právě se děje

Další zprávy