Řidička vyjela ze silnice a přejela chodce na chodníku

28. 12. 2008 9:00
Fulnek - Vánoční svátky skončily pro asi padesátiletého muže těžkými zraněními. Vozidlo vyjelo ze silnice a srazilo jej těsně za přechodem pro chodce.
Bezpečný přechod
Bezpečný přechod | Foto: mvcr.cz

Přechod pro chodce u fulneckého Penny marketu má nelichotivou bilanci. K několika kolizím motorových vozidel s chodci, ke kterým v minulosti došlo, přibyla v sobotu další oběť.

Starší vozidlo značky Škoda srazilo asi padesátiletého muže a svou jízdu zakončilo o deset metrů dále u ohrazeného koryta místního potoku.

Průběh nehody byl jasně vidět už z místa neštěstí, kde se za zmíněným vozidlem táhly v trávě vyjeté koleje.

„Přibližně pětatřicetiletá řidička jela ze směru od Oder za vozidlem, které zastavilo na přechodu pro chodce. Po něm přecházel asi padesátiletý muž. Řidička nejspíš nechtěla narazit do stojícího automobilu, a tak strhla volant doprava, kde se nacházel chodec," informovala tisková mluvčí Obvodního ředitelství PČR Nový Jičín Miroslava Michálková Šálková.

„Nemám informace o tom, že by byl při nehodě přítomen alkohol. Dechová zkouška byla provedena, ale nezjistili nic," doplnila tisková mluvčí.

Události přihlížel řidič prvního automobilu, který dával chodci přednost. Svědek i s řidičkou vozidla byl poté převezen na policejní stanici.

Těžce zraněný muž byl co nejrychleji odvezen rychlou záchrannou službou do ostravské fakultní nemocnice.

„Muž utrpěl těžká a mnohočetná poranění pánve, hrudníku a dolní končetiny. Po čas transportu byl při vědomí. Po ošetření na místě nehody byl převezen na urgentní příjem fakultní nemocnice," sdělil Lukáš Humpl, mluvčí moravskoslezských záchranářů.

denik.cz

 

Právě se děje

Další zprávy