V Chuchli spadla na silnici skála a zatarasila ji

22. 12. 2008 18:45
Malá Chuchle - Asi šest kubíků horniny ze zvětralé skály zatarasilo silnici, která je i frekventovanou cyklostezkou. Několik kamenů se dostalo až na železniční trať vedoucí do Berouna.
Místo závalu se nachází v neobývané oblasti zhruba 150 metrů od posledních domků v obci Malá Chuchle
Místo závalu se nachází v neobývané oblasti zhruba 150 metrů od posledních domků v obci Malá Chuchle | Foto: AZprávy

Padající kameny v pondělí zcela uzavřely Zbraslavskou ulici v Praze 5, která je hojně využívanou cyklostezkou. Technická správa komunikací sem proto zakázala jakýkoliv vstup.

Místo závalu se nachází v neobývané oblasti zhruba 150 metrů od posledních domků v obci Malá Chuchle. Uzavřené místo je dlouhé několik desítek metrů a na jeho začátku stojí zábrany a výstražná značka, která zakazuje vstup chodců.

Místo závalu navštívil i magistrátní statik Petr Macháň, který prozatím nedoporučil kvůli bezpečnosti ani další bezpečnostní práce. "V místě jsou další převisy, které hrozí zřícením. Největší zbytek horniny, který spadl do těsné blízkosti kolejí, představoval 6 kubíků zdravé horniny, které mohou vážit mezi 15 až 18 tunami," uvedl Petr Macháň.

Podle jeho slov hornina padala zřejmě kvůli probíhající erozi. V nejbližších dnech by proto měl místo navštívit geolog a posoudit další kroky.

denik.cz

 

Právě se děje

Další zprávy