Těžký střet auta s autobusem: zemřel malý chlapec

20. 12. 2008 18:28
Hradec Králové - K vážné dopravní nehodě se dvěma těžce zraněnými došlo v pátek kolem 17. hodiny na silnici číslo 11 při výjezdu z krajského města na Třebechovice pod Orebem.
Foto: AZprávy

Osobní auto Volkswagen Polo jedoucí od centra Hradce vyjelo z dosud nejasných příčin do protisměru, kde se srazilo s linkovým autobusem. K nehodě došlo na křižovatce z hlavního tahu na Slatinu. Ve zdemolovaném voze zůstali zaklínění dva lidé - řidič a malý chlapec na zadním sedadle.

"Náraz byl tak silný, že motor z vozidla skončil několik desítek metrů daleko od místa střetu. Automobil skončil mimo vozovku," řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Žahourková. "Hasiči pomocí hydraulického rozpínáku, nůžek a dalšího speciálního nářadí vyprostili oba zraněné po více než dvaceti minutách. Ve vážném stavu byli převezeni záchrannou službou do nemocnice," dodává Martina Žahourková. V autobuse, ve kterém byl řidič a dva cestující, nebyl nikdo zraněn.

V sobotu přišla smutná zpráva - devítiletý spolujezdec z volkswagenu zemřel.

Potvrdil nám to operační důstojník hradecké policie s tím, že padesátiletý šofér ze stejného vozu utrpěl těžké zranění.

"Celková hmotná škoda vzniklá při nehodě činí 313 tisíc korun," uvedl policista.

Na osobním autě Volkswagen je škoda 250 tisíc, na autobusu 60 tisíc a na peugeotu jedoucím za autobusem, jehož přední část poškodily úlomky, tři tisíce.

 

Denik.cz

 

Právě se děje

Další zprávy