Mladík skočil z 12. patra, prý ukradl iPhone

Michal Štůsek Michal Štůsek
22. 7. 2009 10:05
Šen-čen (Čína) - Čínský zaměstnanec počítačové firmy Foxconn, podezřelý z krádeže prototypu nového modelu iPhone, spáchal sebevraždu.
iPhone je mezi lidmi populární. Prodává se po milionech
iPhone je mezi lidmi populární. Prodává se po milionech | Foto: Reuters

Zpravodajský server BBC napsal, že pětadvacetiletý Sun Dan-jong měl za úkol dohlédnout na nalodění šestnácti prototypů telefonů čtvrté generace iPhone, které mířily do sídla společnosti Apple ve Spojených státech.

Muž ovšem během kontroly zjistil, že jeden kus chybí a ztrátu nahlásil svému zaměstnavateli - společnosti Foxconn. To odstartovalo pátrání po zloději.

Tři dny poté skočil mladý Číňan z dvanáctipatrové budovy.

Soucit a pochybení

Čínské deníky - s odvoláním na Sunovy kolegy - napsaly, že si mladík podezřelý z krádeže stěžoval na drsné metody firemní ochranky, která jej během výslechu bila a zamykala v místnosti.

S hrůznými zážitky se svěřil na online chatu. Celou událost popsal jako jednu z nejvíc ponižujících zkušeností svého života.

Vedení Foxconnu na tragickou událost reagovalo veřejným vyjádřením lítosti nad smrtí zaměstnance, kondolencí rodině a následným suspendováním velitele ochranky, který za vyšetřování zodpovídal.

Tchajwanská firma, která byla již dříve několikrát obviněna ze špatného zacházení se svými zaměstnanci, se poté rozhodla založit poradenské centrum pro své pracovníky.

Místní policie ve spolupráci s Foxconnem pokračuje ve vyšetřování případu.

 

Právě se děje

Další zprávy