Polák se oběsil v přímém přenosu na webu

Reuters Reuters
27. 1. 2009 17:45
Varšava - Zatímco rodiče 27letého muže ve městě Zagorz na jihovýchodě Polska pokojně spali ve své ložnici, v sousedním pokoji se jejich syn chystal k veřejné sebevraždě.
Foto: Ondřej Besperát

Mladík, který ještě o několik hodin dříve s kamarády zapíjel své narozeniny, zapnul počítač, zapojil do něj webkameru, připojil se k videochatu a pak se před zraky dalších uživatelů oběsil.

"Policii zavolal jeden z uživatelů chatu. Nahlásil, že jeden z připojených mužů leží bez pohnutí v nepřirozené pozici," řekl agentuře Reuters okresní státní zástupce Tadeusz Halas.

"Když policie dorazila do bytu, byl už mladík mrtvý," dodal s tím, že na úterý je plánovaná pitva zemřelého.

Rodiče celou dobu pokojně spali a nic netušili.

"Ten večer řekl svým přátelům, že má na své narozeniny připravené překvapení. Vypadal přitom divně a smutně," popsal okolnosti sebevraždy Halas.

Motiv mladíkova činu je zatím neznámý, dopis na rozloučenou po sobě nezanechal.

Správce populárního video chatu na portálu interia.pl, přes který byla sebevražda přenášena, ujistil, že tragédii nemohl zabránit, napsala agentura ČTK.

"Stalo se to pozdě, nikdo z uživatelů, kteří byli svědkem události, nestihl upozornit policii ani naše pracovníky," napsal mluvčí portálu v dopise adresovaném redakci polského listu Dziennik.

 

Právě se děje

Další zprávy