Muž ubil prostitutku, která odmítla anální sex

ČTK ČTK
21. 1. 2009 12:30
Ostrava - Chladnokrevný vrah dostal u ostravského soudu výjimečný trest 20 let vězení.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Bleskově

Třicetiletý Bronislav Zotyka z Ostravy byl tři roky ženatý. Přesto si rád užíval s prostitutkami, zejména v době, kdy jeho manželka byla na noční službě.

Společnici do bytu si přes inzerát objednal také loni v noci z 26. na 27. června. S mladou ženou pak souložil. Když ji ale požádal o anální sex, žena odmítla. To se jí stalo osudným.

Zotyka ženu po odmítnutí praštil kladivem do hlavy. Už po prvním úderu upadla do bezvědomí, vrah ale do bezvládného těla udeřil ještě pětkrát.

"Útok byl likvidační a nečekaný. Poškozená neměla šanci se bránit," řekla předsedkyně senátu. "Zbývající rány směřovaly už proti bezvládnému tělu. Rány byly tak intenzivní, že některé prorazily i lebku," řekla.

Po vraždě se Zotyka choval mimořádně chladnokrevným způsobem, řekl soud.

Pomohla analýza DNA a kamery

"Když tělo zabalené do igelitových pytlů uklidil do sklepa, poslal manželce jako vždy do práce SMS, vyvenčil psa, udělal si svačinu a šel do práce. V dalších dnech nikdo z jeho kolegů ani manželka nepostřehli, že by se stalo něco mimořádného," popsala čin soudkyně.

Muž při hlavním líčení vraždu popíral. Tvrdil, že ženu uhodil jen jednou. Hájil se tím, že se pak při pádu udeřila o hranu vany.

Kriminalisté ho ale usvědčili - v jeho bytě totiž našli pečlivě umyté kladivo, na kterém odhalili DNA zavražděné ženy.

Policii pomohly také záběry z kamerového sytému, který je v panelovém domě, kde Zotyka žije, nainstalován. Kamera zachytila i to, jak z domu vynáší tělo zabalené do igelitových pytlů. Tělo pak odvezl do lesa, kde ho schoval.

Za vraždu mu soud dnes vyměřil výjimečný trest 20 let vězení. Rozsudek zatím není pravomocný. Jak odsouzený, tak i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

 

Právě se děje

Další zprávy